ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ «ОВІДІЙ» ОФІЦІЙНО ПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ

Кількість переглядів 557

21 вересня 2019 року відбулось офіційне відкриття вітряної електростанції «Овідій» на території Овідіопольської селищної ради поза межами населеного пункту.

Вітроелектростанція «Овідій» – це перша вітрова установка в Одеській області з 9 генераторними турбінами потужністю 3,6 МВт з висотою ступеня 131,4 м і діаметром до 137 м. Разом з лопастями, висота єдиної турбіни становить 200 м, що в два рази вище, ніж знакова пам’ятка «Батьківщина-Мати», і вище, ніж будь-які інші побудовані будівлі в Україні.

Їх висота дозволяє турбінам електроенергію при слабкому вітри 10 км/год, а повної потужності досягають при вітри 46 км/год. Турбіни захоплюють енергію вітру обертальними лопастями. Лопасті одного генератора охоплюють площу 1,5 гектара, що приблизно дорівнює площі 35 баскетбольних майданчиків.

Лопасті, у свою чергу, обертають генератор, який виробляє електроенергію для експорту в мережу. На повну потужність вітрові турбіни можуть генерувати тисячі мегават (МВт) годин електроенергії.

Замовником проекту є ТОВ «ОВІД ВІНД» (36851672). Юридична адреса компанії: 04070, м. Київ, вул. Сагайдачного,25Б, оф.202. Директор Ямантюрк Мехмет Егемен.

Фото: Думская; OvidWind LLC

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

18 thoughts on “ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ «ОВІДІЙ» ОФІЦІЙНО ПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ

  1. Їх висота дозволяє турбінам захопити сильніші вітри, але вони можуть почати виробляти електроенергію у світлі вітри 10 км / год, досягаючи повної потужності у вітри близько 46 км / год. Турбіни захоплюють енергію вітру всередині області, проношену їхніми обертальними лопатями

    Рома це на якій мові написано????? Пишіть грамотно! Не позорьтесь!

    1. Яка різниця як Рома пише, головне він інформує про події

    2. Текст взял у турков на сайте. Видать они переводили в Гугле ))) Сразу не прочитал его, все таки официальный сайт компании ))) Внес коррективы, насколько смог )))

    1. Имеется ввиду экспорт в электросети. Они на экспорт не будут продавать электроэнергию, никакого возмещения НДС

      1. Вот там в “экспорт в электросети” и стулят на молдову и польшу задешева.
        Нет что бы по месту торговать.

  2. Разрешительные документы ему дали в Киеве, у меня только один вопрос , сколько он будет платить налогов в Овидиопольскую громаду?

  3. А что будет с посевами. ведь вибрация не допустит к полям пчел. будет нарушатся структура почвы-это никого не волнует а буйволы под ветряками пастись не будут, ни зерна ни мяса зато налоги будем дерибанить, а кто хозяева опять не Украина .

  4. Вот это заживееем!!!! И питание в школе будет и тротуарные дорожки и дороги отремонтируют и освещение….. если карманы будут у некоторых зашиты!

  5. а как поведут себя поля. что на них будет рости от вибрации лопастей????

  6. Будут рости маленькие витрячки…

  7. Знов бреше «журналист рома».
    Найбільш висока України,це кіевська телевежа 385м

  8. Рома, 3,6 МГв это вырабатывает один ветряк или все девять, тогда надо писать ,
    МГв(мегаватт)/час. И показать расчеты по ветрякам для громады, по какой цене она
    будет продаваться. И мне, кажется, что 100.000грн. в месяц это ничего. Буду очень
    благодарна за дополнительную информацию.
    Савельева Лариса

    1. Лариса в четверг 26.09.2019 года в 15:00 в поселковом совете будет нарада, как раз по вопросу ветряков. Приходите: все узнаете, зададите вопросы…

    2. МГв, МТв не угадала. Не волнуйтесь, будет продаваться по действующему тарифу 1780грн/мВт

  9. Я бы с большой радостью, сожалению, что работаю в Одессе 23 год подряд.

    Савельева Лариса

Comments are closed.