ЖК «АДМІРАЛ». КОЛИ СУД РОЗПОЧНЕ РОЗГЛЯДАТИ СПРАВУ «ШАХРАЯ» ГУРІНА?

Кількість переглядів 836

Інвестори ЖК «Адмірал» (м. Одеса, п-т Небесної сотні) продовжують чекати на начало судового процесу відносно колишнього директора та засновника будівельної компанії ТОВ «Гранит К» Гуріна Віктора Григоровича, якого підозрюють у привласненні та заволодінні їхнього майна злочинним шляхом по наступним статям Кримінального кодексу України ч.3, ч.4, ч.5 ст.191, та ч.2 ст.364 КК України.

Розслідування кримінального провадження №12012170380000167 відносно Гуріна В.Г. тривало довгих шість років з 01 грудня 2012 року. Факти шахрайства були очевидними, але розгляд справи шов дуже і дуже важко. Лише завдяки наполегливості інвесторів та неймовірними зусиллям слідчої групи та прокурорів 05 вересня 2018 року обвинувальний акт був спрямований до Овідіопольського районного суду Одеської області де справі був привласнений №509/4068/18.

Проте, в Овідіопольському суді Одеської області розподіл справи між суддями не відбувся. До штату Овідіопольського суду входить 6 суддів, але:

  • Суддя Кочко В.К. 12.03.2018 року обирав міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту Гуріну В.Г., 05.04.2018 року розглядав клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів;
  • Суддя Гандзій Д.М. 27.12.2017 року давав дозвіл на затримання з метою приводу Гуріна В.Г., Зайнятий згідно табелю (відпустка до 14 днів);
  • Суддя Козирський Є.С. 01.06.2018 року розглядав клопотання захисника про призначення повторної експертизи;
  • Суддя Кириченко П.Л. 27.10.2016 року розглядав клопотання про проведення огляду нерухомого майна;
  • Суддя Бочаров А.І. 21.07.2017 року розглядав клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів;
  • у судді Бичковського Є.Л. закінчилися повноваження;
  • інші судді за штатним розписом в Овідіопольському суді відсутні.

У зв’язку з цим, 13 вересня 2018 року Апеляційний суд Одеської області ухвалив, щоб справу передати для судового розгляду до Київського районного суду м. Одеси.

01 жовтня 2018 року Колегія суддів Київського районного суду м. Одеси у складі головуючого судді – Борщова І.О., суддів Галій С.П., Федулеєва Ю.О. розпочали підготовче судове засідання, але вже 26 листопада 2018 року ця Колегія ухвалила повернути обвинувальний акт у кримінальному провадженні, прокурору на підставі викладеного у мотивувальній частині ухвали.

Прокуратура та інвестори не здавались та подали апеляцію і вже 19 березня 2019 року Одеський апеляційний суд «ту» Ухвалу Київського районного суду м. Одеси скасував та призначити новий розгляд обвинувального акту в Київському суді в іншому складі суду зі стадії підготовчого судового провадження.

05 квітня 2019 року колегія суддів Київського районного суду м. Одеси в складі головуючого судді Войтова Г.В., суддів Чаплицького В.В., Тонконоженко М.М. почала заново підготовче засідання по цьому кримінальному провадженні, але до сьогоднішнього дня жодного засідання не відбулось.

Наступне засідання заплановане на 11 жовтня 2019 року о 15:30. Потерпіла по справі Маргарита Клещина разом зі Сніжаною Буксєєвою, яка виступає по справі, як заявник та представник іншої потерпілої, прийшли до помічника судді Войтова Г.В. з єдиною метою: дізнатись, чи отримані від потерпілих заяви про розгляд справи за їх відсутності та чи надіслані повістки тим потерпілим, які ще не надали заяви.

Бесіда з помічником судді була записана на камеру. Після спілкування Маргарита Клещина написала заяву до канцелярії суду з метою ознайомитись з матеріалами справи та зробити необхідні копії.

Сподіваємось, що 11 жовтня підготовче засідання по розгляду обвинувального акту відносно Гуріна Віктора Григоровича розпочнеться.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0