БАТЬКИ БУДЬТЕ ГОТОВІ: У ШКОЛАХ УКРАЇНИ ВВОДЯТЬ ШТРАФИ ЗА ПРОГУЛИ

Кількість переглядів 762

Відповідно до останніх змін до Постанови Кабміну №684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», батьки школярів можуть заплатити серйозний штраф за систематичні пропуски шкільних занять своїх дітей.

Директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич прокоментувала цей документ:

Документом передбачено, що при відсутності учнів, які не досягнули повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов’язана надати інформацію службі у справах дітей, а ті (за потребою) – повідомити поліцію.

Поважною причиною відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. У такому випадку, один з батьків зобов’язаний повідомити шкільний заклад про те, що дитина буде відсутня шляхом подання письмової заяви.

Якщо дитина не відвідувала навчання через хворобу і звертався до лікаря, то доказом поважної причини є медична довідка. Якщо ж такої немає, то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їх наглядом.

Якщо дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де він знаходиться, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності.

Такі справи розглядають на засіданнях суду. У перший раз суд може призначити попередження або штраф у розмірі від 850 до 1700 грн. Якщо ситуація повториться, то батькам загрожує серйозніший штраф – у розмірі від 1700 до 5100 грн, без урахування судового збору.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
4
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
2

1 thought on “БАТЬКИ БУДЬТЕ ГОТОВІ: У ШКОЛАХ УКРАЇНИ ВВОДЯТЬ ШТРАФИ ЗА ПРОГУЛИ

  1. Фигня. К образованию это не относится.

Comments are closed.