АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАДОВОЛЬНИВ СКАРГУ ПРИХОЖАН ХРАМУ З МІСТА ЧОРНОМОРСЬК

Кількість переглядів 530

Якійсь дивовижний суд відбувається у м. Чорноморськ. Громада бореться за будинок Храму, яким на їх думку незаконно заволоділа громадянка Молдови Лариса Бурлаченко, але у той же час Єпархія Української православної церкви, яка надає настоятеля у Храм, не бачить суперечок з Бурлаченко Л і вважає, що нехай вона відбирає будинок Храму.

Що приховують «люди в рясах» і чому вони не бажають підтримки своєї громади, у цьому ще доведеться розібратись, але сам предмет спору – будинок Храму, прихожани хочуть арештувати.

Спочатку судом в рамках цієї справи Ухвалою від 31.05.2019 року був накладений арешт на спірну будівлю площею 246,5 м2 та земельну ділянку площею 1880 м2, яка знаходиться за адресою: м. Чорноморськ вул. Олександрійська,66 (колишній клуб Рибколгоспу «Мрія»). Але згодом, Ухвалою від 24.06.2019 року цей арешт був скасований.

Не погодившись з цим, представники релігійної громади подали апеляційну скаргу.

На судовому засіданні представник власника Бурлаченко Л та представник Єпархії не підтримували скаргу прихожан та прохали відновити у її задоволені. Зі слів представника:

У нас є порозуміння з Єпархією. Вони (прихожани – ред.) взагалі ніхто

Проте судді апеляційного суду мали іншу думку та саму скаргу задовольнили, хоча і частково. Колегія вказала, що арешт на будинок необхідно залишити, а ось арешт на земельну ділянку скасувати з причини, що ділянка належить Чорноморської громаді в особі Чорноморської міської ради, яка не є стороною за цим позовом.

Далі справа по суті, але вже з арештом на будинок Храму, буде розглядатись по суті в маках справи №501/1371/19. Головуючий по справі суддя Смирнов В.В.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0