СУД НАД ГОЛОВОЮ ШИБАЄВИМ І ПЕНСІОНЕРОМ ТУТЕВИЧЕМ – «НІХТО НЕ ХОЧЕ ПОМИРАТИ»

Кількість переглядів 601

20 листопада 2019 року Малиновський районний суд міста Одеси ЗНОВУ мав намір продовжити дослідження доказів по справі за звинувачення Калаглійського сільського голови Шибаєва І.В. і ПЕНСІОНЕРА з Овідіополя Тутевича О.А.

Після невдалої спроби відсторонити головуючого суддю Старікова О.О. від розгляду справи, сторона захисту намагається, або прибрати відео камеру з залу судового засідання, або не розглядати відео докази взагалі. Ігор Валентинович Шибаєв так і сказав:

“…Где это (видео доказательства – ред.) было взято? Или это было следователем отснято? Или это было кем-то другим человеком, совершенно не относящимся к следствию? Или извините дворником?..

І потім упродовж шести мінут (на відео з 0’11’’00’’ до 0’17’’00’’) зачитував свої зауваження щодо відео та аудіо доказів. Після його уважного зачитування суддя подивився на нього і запитав:

Ви це навіщо зараз зачитали?.. Які дії ви очікуєте від суду?
Те доказательства, которые дал прокурор они не могут считаться доказательствами” – уточнив Шибаєв І.В.
Які дії ви очікуєте від суду?” – наполягав суддя.
Все эти доказательства не принимать!” – уточнив Ігор Валентинович.

Далі на виручку прийшов адвокат Лук’ян С.Г., якій наголосив:

Щоб всі ці заперечення, які він (Шибаєв – ред.) тільки шо наголосив, щоб суд в Нарадчій кімнаті їх дослідів і надав оцінку до ухвалення рішення”.

Потім Суд розглядав клопотання адвокату Лук’яну С.Г. про обмеження відео запису журналістів. Всім мішають журналісти з відео камерою!!! При цьому Сергій Григорович наголосив, що він розуміє ст.7 і ст.27 КПК про гласність і відкритість, але будь-яку зйомку він хоче заборонити. На мою думку це можна перефразувати так:

Я розумію, що звичайно це питання ідіотське, але все ж таки його задам”.

Тут, як висловлювався пізніш у судовому засіданні Шибаєв І.В. – «словесний понос» у літературному розумінні цієї фрази.

На «відео камеру» Сергій Лук’ян образився ще з попереднього засідання у зв’язку з тим, що «відео камера» зафіксувала його цікаву фразу:

“…Якщо б пан Степаненко, не заявляв би свої клопотання постійно про відсторонення Шибаєва від посади цього взагалі б не було, ми вже дуже великий час приділили по суті розгляду цієї справи…”

Більш детально про це можна почитати тут:

Суд це питання вирішив без виходу у Нарадчу кімнату: нас попросили прибрати стаціонарний штатів. Сторона захисту була задоволена. Адвокат Глух Н.А. навіть наголосила:

Хай буде хоча б їм важко

Ну що, проводити відео зйомку стане важче, але не на стільки щоб ми її не проводили…

Далі розглянули клопотання сторони захисту про скасування запобіжного заходу та клопотання обвинувачення про продовження відсторонення від посади. Після висловлення думок сторін Суд пішов до Нарадчої кімнати. Про своє рішення Суд повідоме на початку наступного засідання, яке заплановане на 11:30 27 листопада 2019 року.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

20 thoughts on “СУД НАД ГОЛОВОЮ ШИБАЄВИМ І ПЕНСІОНЕРОМ ТУТЕВИЧЕМ – «НІХТО НЕ ХОЧЕ ПОМИРАТИ»

  1. Борода чувствует что скоро сезон редиски и придется у тестя батрачить в теплицах. Вот и хочет быстро восстановиться, что бы опять с печатью в руках хернёй заниматься. Привыкай к земле, благодетель.

  2. Шибаева нету уже год, а участки как создавались, так и продолжают роздаваться. Может дело не в нем, а в депутатах за которых мы голосовали. Потому что в этом селе участок может получить только депутат или член его семьи ( но на крайний случай корефан), у всех остальных шансов нету. Понабирались этих участков, все “бур’янами” просто, ждут цену – подороже продать. А может кто-то действительно нуждается в этом кусочке земли: построить дом, жить в этом селе, приносить ему пользу, а не искать только выгоду.

    1. это интересная теория. просто предоставьте доказательства взяточничества других депутатов, как предоставили по Шибаеву.
      а Шибаев смешной, все видео и аудиозаписи являются доказательствами, потому что на время проведения записи уже было открыто уголовное дело. Лукьяну минус, пусть объяснит своему подзащитному законы.

      1. А ти откуда знаеш що було открыто уголовное дело? В такие подробности
        прокуратцра посвещает?

        1. мда, чувак. поищи самые первые статьи по этому делу и просветись. когда Щибаев предложил потенциальному покупателю за денюжку решить вопрос с участком, тот пошел в полицию и накатал заяву. с момента написания заявы дело начали разрабатывать, есть такая штука как сбор доказательств.
          “осуществление несогласованных с физическим лицом съемки, в том числе секретной, может быть произведено только в случаях, прямо установленных законом. Например, оперативные подразделения для выполнения задач оперативно-розыскной деятельности при наличии предусмотренных в ч. 1 ст. 8 Закона Украины «Об оперативно-розыскной деятельности» оснований имеют право осуществлять визуальное наблюдение в общественных местах с применением фото-, кино-и видеосъемки.” – гражданский кодекс Украины.

    2. Может стоит тем кто в нём нуждается , хоть заявление написать , для начала и убедится что местным людям никто не откажет.

    3. Наконец то дошло, хоть до одного.

  3. Ваши даказательства – нє даказательства !!!

    1. Таня ,учись грамоте! Доказательства !

    2. Руки прочь от Игоря Валентиновича!!! Свободу батюшке!!! Верните его матушке!!!

  4. Що за бредню несе прокурор.Шибаєв скоє більш злочин чим скоїв.??? Прокурор себе чує? Але чому дивуватися, починаю вірити в те, що це був заказ і прокурор його відробляє .

  5. Валентинович, освобождай уже для меня кресло, а то что-то ты задержался там. Я прийду – порядок наведу! Схема у меня как всегда – мне земля, а людям обещания.

  6. Ксінафонтович сидіть дома, занімайтесь полями і редіской. Я буду😁мене село знає і я всіх і про всьо.все буде добре-не переживайте😂😂😂

  7. Видео в студию!! Хотим видеть, как батюшка бабло вымагает!!

  8. Эту кинокомедию будут крутить ещё год или полтора. Что тут доказывать взял взятку сиди и нечего мычать как быки ни адвокату ни батюшке. А батюшке вдвойне позорно и грешно врать и извращаться. Ты же должен греха бояться больше чем другие.

    1. На момент отримання хабара він був вже не батюшка, значить можна, і йому вже не соромно , не грішно і не позорно !
      Ха ха !

Comments are closed.