СМТ.ОВІДІОПОЛЬ: ЩО З НАШИМ ВОКЗАЛОМ?

Кількість переглядів 967

Як залізничний вокзал став власністю мешканки смт. Овідіополь Токмак Степаниди Василівни за 5’000 $? З 2011 року Степаніда Василівна володіє 79% будинку вокзалу, який розташований по вул. Одеська,21. Інші 21% належить Фонду державного майна.

Відповідно до реєстру прав власності, право власності на цей об’єкт переходило наступним чином:

  • 03 вересня 2006 року 100% права власності на будинок Залізничного вокзалу по адресу смт. Овідіополь по вул. Одеська,21 на підставі Рішення Виконкому Овідіопольської селищної ради №50 від 28.02.2006 року реєструється за Одеською обласною радою;
  • 15 грудня 2011 року до реєстру вносяться зміни: 21% будинку реєструється за Фондом Державного майна, а 79% за Токмак С.В., яка придбала цю частку на підставі договору купівлі-продажу від 14.07.2011 року, який був посвідчений приватним нотаріусом Котом Д.Г.

З того часу будинок вокзалу був пограбований, занепав і перетворився на місце збіговиська сміття. 10 березня 2019 року наша редакція привертає увагу до цього об’єкту нерухомості:

Після нашого репортажу почались періодичні прибирання території силами нашого комунального підприємства «Водопостач». Але це не власність селищної ради, чому там прибирає наше КП? Чи є офіційний договір на обслуговування? Нещодавно там була помічена наша новенька техніка: трактор JBL и самоскид МАЗ. Знову працюємо на когось задарма, або собі на карман?

Чому земельна ділянка під об’єктом Одеська,21 не має кадастрового номеру та немає договору оренди з відповідними надходженнями до селищного бюджету?

По інформації від журналіста, члена Незалежної медіа профспілки України, (прес-карта 19-02-1376), к. військ. н, доцента, судового експерта, оцінювача Сергія Івановича Большакова, історія з будинком залізничного вокзалу по вул. Одеська,21 має дивну історію з кримінальним відтінком:

“Одеське регіональне відділення ФДМУ продає колишній залізничний вокзал в м. Овідіополь, вул. Одеська,21, Одеській області за 40’000 гривен. Оцінювач, член УТО, оцінив об’єкт малої приватизації площею 94,1 м2, з платформою (земельна ділянка також) за 35’000 гривен та ФДМУ це затвердив, співробітник Фонду дав позитивну рецензію на звіт оцінювача. І це все відбувається в переддень російської агресії щодо України!
Колишній залізничний вокзал в м. Овідіополь, вул. Одеська,21, Одеській області (на південні України ) є важливо стратегічним об’єктом з військовій точки зору.
Заступником Прокуратура Одеській області згідно норм КПК України було призначила проведення експертного дослідження спеціалісту (він же також є і оцінювачем) з відповідних галузей знань.
На підставі експертного дослідження спеціаліста (співробітника НДЕКЦ при ГУ МВС України в Одеській області) Прокуратурою Одеській області було заведено кримінальне провадження стосовно: оцінювача ТОВ “Одеська регіональна експертна компанія” Роговського Андрія Вікторовича (ч.2 ст.366 КК України), директора ТОВ “Одеська регіональна експертна компанія” Лемзи Віктора Вікторовича (ч.2 ст.366 КК України) та головного спеціаліста відділу оцінки майна РВ ФДМУ по Одеській області Булгакової Віри Владиславівни (ч.2 ст.364 КК України), можливо просто однофамільниці заступника Голови Екзаменаційної комісії ФДМУ Булгакової С.А.
А ось тут починається найцікавіше. ФДМУ вирішує, що він може приймати рішення за прокурора і за своєю особливою думкою карати експерта, якій не погодився з такою оцінкою ринкової вартості важливо стратегічного об’єкту з військовій точки зору: колишнього залізничного вокзалу в м. Овідіополь, вул. Одеська,21, Одеській області. А інструмент, караючий неугодних оцінювачів у ФДМУ, є: Екзаменаційна комісія, яка складає не менше двох третин кількісного складу з представників саморегулюючих організацій оцінювачів. Не важко здогадатися, хто входить в цей склад Екзаменаційній комісії: наприклад, оцінювачі УТО, які оцінювали «УКРТЕЛЕКОМ» в десять разів дешевше за його ринкову вартість. Якщо та ж прокуратура або інші правоохоронні органи звернуться до ФДМУ з приводу притягнення недоторканних оцінювачів до дисциплінарної відповідальності: позбавлення кваліфікаційного свідоцтва оцінювача, тобто у ФДМУ є завжди відповідь − таке рішення прийняла Екзаменаційна комісія.
ФДМУ рішенням Екзаменаційної комісії (протокол №94 від 30.03.2017 року) питається позбавити експерта Большакова С.І. кваліфікаційного свідоцтва оцінювача.
Однакою, експерт виграв всі суді у ФДМУ, в тому числі і Верховний суд України (справа №815/2467/17). Але у ФДМУ на це своя особлива думка, а Верховний суд України йому не указ (протокол №112 від 30.05.2019 року).
ФДМУ збирає чергове засідання Екзаменаційної комісії (протокол № 114 від 26 вересня 2019 року) і знову питається позбавити експерта Большакова С.І. кваліфікаційного свідоцтва оцінювача.
Експерт звертається особисто до Голови ФДМУ Дмитро Сенниченко (лист за №26/10 від 26.10.2019 року) та знову подає позив до суду к ФДМУ (справа 420/6284/19, Одеський окружний адміністративний суд).
Голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, розуміючи що програє суд, вже не чекаючи рішення суду, дає вказівку співробітникам ФДМУ на проведення 28.11.2019 року засідання Екзаменаційної комісії, де виноситься питання про позбавлення експерта Большакова С.І. кваліфікаційного свідоцтва оцінювача (лист ФДМУ за №10-59-19978 від 13.11.2019 року).
Згідно чинного законодавства України, а саме: п.14 Розділу IV ст.92 Конституції України; ч.25 ст.3, ч.1,3,5 ст.9, ч.1 ст.69 КПК України; ст.10 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні»; ст.7, 7-1, ч.2 ст.9, ч.5 ст.10 Закону України «Про судову експертизу», для виконання судової експертизи з оцінки майна, майнових прав, визначенню збитків, особа або орган, які призначають або замовляють судову експертизу, можуть доручити її проведення іншим фахівцям з відповідних галузей знань, які не внесені до державного Реєстру атестованих судових експертів, в тому числі, оцінювачам”.

Ось і виходить, той хто намагався завадити розпродаж державного майна «за копійки» відразу отримує проблеми і повинен постійно відстоювати свої права у суді. Обов’язково зустрінемось з Большаковим С.І. та поспілкуємось на цю тему.

Але нам цікаво, де Степанида Василівна Токмак? Увечері 07 грудня мені вдалось зв’язатись з Токмак С.В. і Степанида Василівна повідомила, що вона придбала цей будинок побачивши оголошення у газеті «Наддністрянська правда» з метою використання його у комерційній діяльності. Але нічого не вийшло.

З 2011 року вона вже втомилась від будинку по вул. Одеська,21: оформити кадастровий номер не може, заважає Фонд державного майна, який володіє 21% будинку, неодноразові походи до керівництва селищної ради, де вона повідомляла, що готова віддати цю власність громаді нічого не змінили. Савельєва Л.І. повідомляє, що Овідіопольська селищна рада не може прийняти цей будинок у дар.

З метою наведення порядку навколо будинку колишнього залізничного вокзалу Токмак С.В. постійно звертається до працівника КП «Водопостач» з якою домовляється про прибирання об’єкту за готівку . А хто у нас керує двірниками? Депутат Віра Заєць. Депутат Заєць не тільки «брехуха», а ще й імовірно «злодійка». Про здатності брехати депутата Заєць читайте тут:

Це ж як класно – працювати на комунальному підприємстві, отримувати заробітну платню, а послуги надавати за готівку силами нашого КП «Водопостач». Молодець Віра! Талановита!

Ось така цікава історія будинку колишнього залізничного вокзалу по адресу смт. Овідіополь вул. Одеська,21. Нікому нічого не потрібно. Нікому не потрібні кошти до бюджету. Це вже другий об’єкт комерційної нерухомості, який виявляє редакція «Альтернатива.орг» і який не приносе користі бюджету Овідіопольської селищної ради.

А скільки ще таких?..

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
5
Surprise
Surprise
2

20 thoughts on “СМТ.ОВІДІОПОЛЬ: ЩО З НАШИМ ВОКЗАЛОМ?

  1. А жителям села пох!
    Большинство из них так и делают!

  2. Когда была замечена техника «КП Водопостач»?

    1. Віталій Закревський особисто бачив, як там працювали наш JCB та наш МАЗ. Це було приблизно місяць тому, може трохи більше, але він це бачив особисто

  3. А яку це готівку отримала Заєць? Романе ви заздрите їй, може ви підете та приберете, адже наближаються новорічні свята заробите великі кошти…. двірники КП можуть прибирати в свій вільний від роботи час и це їхні зароблені тяжкою працею гроші……….

    1. А може кожний з нас буде займатись своєю справою. Чи двірників КП хтось примушує працювати? Вони поневолені? Працювати за готівку їм не дозволено. Про сплату готовкою є відповідний показ пані Токмак С.В. Прийде час викладу.

    2. Ты АНОНИМ-ДЕБИЛ? СТРЕЛЯТЬ такое БЛЯДВО как ты надо. За тупость,и наглость в этой жизни. За 3.500гр.,нужно выгребвть за десятерых? У сельсоветовского блядва тридцать по списку-десять работают. Разницу-в карман. Произведение Н.В.Гоголя”МЁРТВЫЕ ДУШИ”известны ДЕБИЛОК,или только жил рядом со школой? Рекомендую,прочти,усвой, может поумнеешь… В общем-ЗАТКНИСЬ,или НЕ ТУПИ ЗАСРАН…(нец-ка).

  4. Вона своего Мужа довела до петли этим все сказано.

  5. Судя по комментарию вы наверно рядом стояли , тень твоя

  6. Это здание не является вокзалом лет 30.
    Здание являлось собственностью РЖД,было списано и продано с аукциона,какой наш вокзал,это аварийное здание которое никогда не относилось к Овидиополю.Прилегающие територии вокруг рельс и бывшего здания вокзала относятся к РЖД.
    Какой военный стратегический объект и российская агрессия,?
    Варшанидзе нужно голову лечить.

    1. житель !
      Якщо ти такий грамотний, і добре розбираєшся в будівлях,
      То підкажи мені будьласка…
      Як саме списали 79% відсотків ?
      Якщо дійсно списали, то чому не 100 ?

      1. Списали 100 % с аукциона продали часть.распостраненая практика. Как можно продать пол дома или пол сарая.

    2. До чого тут РЖД??? Можливо все таки УкрЗалізниця??

  7. Это здание приносит доход? Какой коммерческий объект ?
    Аварийное здание нуждается в ремонте, когда делать ремонт это дело владельца здания. Это частная собственность.
    За мусор что можно сказать, есть участковый пусть смотрит и состовляет админпротоколы штрафует,кто туда свозит мусор?, это же делают сами жители Овидиополя.

  8. Все забрать и поделить.

  9. Две собачки ищут косточку зарослях .

  10. Это роман зашло кусты по гадит Барабоеский срун и обнаружил стратегический объект ЖД вокзал .))))

  11. Уважаемые жители, которые проходили мимо! Согласно сметной документации, выполненной Одесским отделением Научно-производственного Центра “ЭКОСТРОЙ”Инженерной академией Украины(государственная лицензия АВ 5177739) стоимость капитального ремонта нежилого строения (бывший вокзал), общей площадью 94,1 кв. метр, расположенного по адресу: ул. Одесская, 21 г. Овидиополь составляла на 2010 год ( а вокзал был продан в 2011году) – всего 163 200 грн (с НДС)! В стоимость входили, например, такие работы, как установка умывальника, унитаза. Это говорит о том, что знание не было аварийным. Да и сейчас оно не является аварийным. Что касается стратегического в военном отношении железнодорожного, хоть и бывшего вокзала с платформой, подъездными путями – спросите у жителей Овидиополя, которые принимали участие в боевых действиях, а также у возможно ещё живых жителей, которые застали годы ВОВ и эвакуацию населения. Не забывайте, что на юг Украины, достаточно стран, которые готовы Овидиополь развивать в составе своего государства. Так что говорить, что журналисту надо лечить голову не корректно. Похоже журналист человек, который умеет мыслить и, как шахматист просчитывать наперед результат! Что касается коммерческой деятельности: найдется не один толковый житель Овидиополя, который при возможности владения таким объектом сможет организовать бизнес, который принесёт ему доход, громаде поступление налогов, а жителям рабочие места. Почитайте проходящие мимо жители об истории Овидиополя. и поймёте, что он не просто был основан в этом месте и какую роль он играл для его жителей.

    1. Это частная собственность, хотите развивать пожалуйста выкупить здание у владельца и вперёд, используйте в коммерческих целях.можете использовать как стратегический объект.

Comments are closed.