ЯК ОВІДІОПОЛЬСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ НАБУшника «ВІДМАЗАЛИ»

Кількість переглядів 739

01 вересня 2019 року на автодорозі Н-33 «Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші» між населеними пунктами Великодолинське та Барабой відбулось дивне ДТП, після якого Овідіопольським поліцейським довелось переписувати протокол. Диво це – Старший детектив – керівник відділу детективів НАБУ Ковтун Роман Анатолійович який на службовому авто SCODA Octavia A7 д/з АА7765ЕМ в’їхав в задню частину автомобіля «простого смертного» DAEWOO Matiz, яким керувала Ірина Сміян. Але, як це іноді буває, винним став «простий смертний», навіть при тому, що в’їхали в задню частину саме його автомобілю.

Пікантності ситуації надавав той факт, що керівник відділу детективів НАБУ Роман Ковтун їхав, скоріш за все, по своїх справах, адже це була Неділя, вихідний день, одинадцята година ранку та в салоні службового автомобілю, зі слів Ірини, перебувала його дружина Галина Муравська з малолітньою дитиною. Звичайно ж, в плани Романа Анатолійовича не входило потрапляти в ДТП. Але «доля» підступна штука.

Спочатку все проходило нормально: на місце приїхали Овідіопольські поліцейські, капрал поліції Ткаченко А.О. намалював схему ДТП, прийняв пояснення, склав адміністративний протокол серії ДПР18 №201371 де чітко вказав:

“…автомобіль SCODA Octavia A7 д/з АА7765ЕМ не вибрав безпечної відстані руху, не дотримався безпечної дистанції та скоїв зіткнення з автомобілем DAEWOO Matiz…”

В своїх поясненнях до протоколу Ірина Сміян пояснила, що вона рухавшись по автодорозі забажала повернути наліво з метою припаркуватися біля ринку. Заздалегідь включивши лівий поворот, Ірина почала знижувати швидкість і тільки приготувавшись робити лівий поворот, саме у місце де це дозволяє дорожня розмітка, вона, не доїхавши до місця прірвистої лінії, відчула удар в задню частину свого автомобіля, як потім побачивши це була саме SCODA Octavia A7 д/з АА7765ЕМ, яким керував Ковтун Роман Анатолійович. Сам Ковтун Р.А. від надання пояснень відмовився.

Капрал поліції Ткаченко А.О. вказав у протоколі, що він буде розглянутий 01.10.2019 року в Приморському районному суді, у зв’язку з тим, що детектив НАБУ Ковтун Р.А. вказав місце проживання: м. Одеса, вул. Маршала Говорова буд.10 кв.283.

Сама Ірина Сміян в тому ДТП отримала тілесні ушкодження: забій м’яких тканин скроневої частини. Вона звернулась до поліцейських з запитанням, що їй робити з цим, як зазначити це в протоколі? Але почула від поліцейських «справжню турботу»:

“Це ви самі. Ви як хочете. Як вважаєте за потрібне”.

За медичною допомогою Ірина звернулась самостійно діставшись лікарні, де їй оказали допомогу і відправили на амбулаторне лікування, відкривши «лікарняний лист».

Але поки Ірина перебувала на «лікарняному», НАБУшник Ковтун Р.А. «на місці не сидів», адже йому загрожували серйозні неприємності:

  1. розрощений службовий автомобіль, який у вихідний день перебував не в гаражі бюро, а обслуговував приватні потреби державного службовця;
  2. постраждала, яка перебувала на лікарняному і після можливого проведення СМЕ справа могла перетворитись на кримінальну.

І Роман Анатолійович вихід знайшов – це генерал третього рангу Національної поліції в Одеській області Олег Бех. 03 вересня «накатав» на його ім’я заяву де «поплакав», що обставини справи насправді були не такими, як викладено в первинному адмінпротоколі, у всьому вина «проста смертна» Ірина Сміян, а він «абсоютно не вЫнУвАтЫй».

Лист детектива Ковтуна Р.А. генералу Беху

Капрал поліції Артем Ткаченко, отримавши «чіткий сигнал зверху», виписує новий протокол про адміністративне правопорушення, але вже на Ірину, опираючись на заяву детектива Ковтуна Р.А., яку той написав генералу Беху. При складанні протоколу самої Ірини не було, їй надіслали копію поштою і написавши рапорт про те, що капрал не може її знайти, а телефонна розмова не вийшла. Нажаль, та копія протоколу, яку Ірина отримала поштою була абсолютно не читабельною. З нормальною копією вона ознайомилась лише наприкінці вересня в суді.

Але ж надо щось робити з очевидними речами, які зафіксовані на схемі ДТП і з яких явно видно, що вина саме на Ковтуне Р.А. І «О ЧУДО!». Знайшли експерта, який зробив «необхідну» експертизу, абсолютно не врахувавши пояснення Ірини Сміян, проте врахувавши вже «протокол опитування адвокатом особи за її згодою».

І як наслідок, по його «експертизі» винуватою визнається вже Ірина, яка чомусь по їх версії не рухалась по автодорозі, а рухалась вдовж узбіччя на невеликій швидкості. При цьому автомобіль SCODA Octavia, за версію «експерта» рухався зі швидкістю 45 км/год.

Взагалі не можу собі представити рух автомобілю на загородному шосе зі швидкістю 45-50 км/год і при цьому після зіткнення (не лобового!!!) чомусь обидва розтрощені «у хлам». Напевно SCODA Octavia 2017 року «попалась» якась неякісна… може підробка?

І тут стає доволі цікава ситуація: одне ДТП і два протоколи діаметрально різних за змістом. Протокол Ковтуна Р.А. розглядається в Приморському суді і рішення по ньому ще немає, а протокол Сміян І. розглянутий Овідіопольським судом, навіть не зважаючи на її заяву від 05.12.2019 року про відкладення розгляду у зв’язку з тим, що вона теж замовила експертизу, «справедливий» суддя Кириченко П.Л., справа якого за звинуваченням у шахрайстві розглядається Одеським судом, 06 грудня прийняв Постанову і визнав Ірину Сміян винною.

Залишилось пред’явити цей протокол в Приморському суді, щоб звершити всю цю епопею з «порятунку детектива Ковтуна» і остаточно визнати, що він «абсоютно не вЫнУвАтЫй».

Всі можуть бути задоволені: поліцейські та судді вислужились перед НАБУ, детектив Ковтун «абсоютно не вЫнУвАтЫй», Ірина Сміян… А що Ірина? Когось цікавить справедливість, коли Ковтун «апріорі не вЫнУвАтЫй».

Редакція «Альтернатива.орг» проконсультувала Ірину Сміян та рекомендує їй подати апеляцію на Постанову «справедливого» судді Кириченко П.Л. Ми готові висвітлювати цей процес.

Для довідки надаємо інформацію про декларацію старшого детектива – керівника відділу детективів НАБУ Ковтун Романа Анатолійовича з якої виходить, що Роман Анатолійовичу є що втрачати на роботі, адже він окрім пенсії понад 10 тис.грн. на місяць (яку заробив на службі в СБУ), ще має заробітну платню понад 80 тис.грн. на місяць. І що дивно, у пана Романа є власний автомобіль: BMW523i 2005 року випуску, але по власним справам він використовує службовий.

Показники декларації Ковтуна Р.А. за 2018 рік:

Джерело доходу Вид доходу Розмір/
Вартість
Інформація щодо права власності
НАБУ З/П за основним місцем роботи 968’144 грн. Ковтун Роман Анатолійович
Голосіївське РУПСЗН Соціальна допомога при народженні дитини 10’320 грн. дружина Муравська Галина Валеріївна
Пенсійний фонд України Пенсія 120’291 грн. Ковтун Роман Анатолійович
АТ “АЛЬФА-БАНК” Додаткове благо 2’155 грн. Ковтун Роман Анатолійович
Київський міський центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат Державна та соціальна матеріальна допомога 1’615 грн. Ковтун Роман Анатолійович
Збереження
Ковтун Роман Анатолійович Готівкові кошти 50’000 $ Ковтун Роман Анатолійович
Власність:
Автомобіль легковий Дата набуття права:
26.04.2013
Марка:
БМВ Модель:
523і Рік випуску:
2005
не відомо Ковтун Роман Анатолійович
Квартира Дата набуття права:
28.01.2016 Загальна площа (м2):
60,50
Країна:
Україна Населений пункт:
Київ
681’090 грн. Ковтун Роман Анатолійович

В Одесі, Ковтун Р.А. проживає по вул. Маршала Говорова, але цю квартиру в декларації не вказано.

Що буде далі? Будемо спостерігати і сподіваємось, що Ірина Сміян напише апеляцію, яка буде більш справедливою та скасує Постанову Овідіопольського суду.

А капралу поліції Ткаченко Р.А. – ГАНЬБА! Овідіопольські поліцейські в котрий раз підтверджують, що служать вони не державі, а приватним інтересам свого керівництва…

Роман Варшанидзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
15
Surprise
Surprise
8

12 thoughts on “ЯК ОВІДІОПОЛЬСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ НАБУшника «ВІДМАЗАЛИ»

  1. Роман, Вам нужно подумать о своевременной оплате налогов и сборов. Без Вашего участия не хватает собрать на новую Шкоду.
    Вы бы предоставили информацию о реквизитах на оплату этих всех сборов. Не редко они меняются и нам, добросовестным налогоплательщикам, важно быть уверенными в поступлении наших налогов именно по новым реквизитам! Заодно и вы будете уверены в поступлении ваших скромных средств на новую Шкоду в том числе.

  2. Романе ви обіцяли зняти з посади нового в.о. Начальника Держгеокадастру в Овідіопольському районі ГАВРИЛЮК НАЗАР, який займається хабарництвом та лобіюванням інтересів. у вас дуже багато роботи доведіть до кінця почате!!! Чи вам підмазали ви отримуєте відсоток від його справ!!!???

    1. Я не обіцяв його зняти. Скаргу написав, уповноваженому написав, але поки ці скарги нічого не дали. Необхідно писати позов до суду. Він написаний, але для подачі позову треба сплатити судовий збір. Як тілько гроши на це будуть на рахунку редакції, відразу подамо. Може хочете допомогти? Ось наші реквізити:
      IBAN UA72 328704 00000 26005054203317 ВАРШАНIДЗЕ Р.А. ФОП код 2618309578.
      Будемо разом робити справу!

      1. Какой судебный сбор?
        О налогах думай!
        Налоги прежде всего!
        Для контроля за действиями чиновников есть соответствующие органы которых мы обеспечиваем из собственного кармана! Они позаботятся о законности! Они тщательно читают статьи Романа и немедленно реагируют на факты о нарушении законодательства!

      2. А Вова со своими слугами порядок разве еще не навел?

  3. В ДБР зафигачить заяву на єтого козла, че делал в віходной на служебной машине?

  4. А коли ви зайдете до Центру Надання Адміністративних Послуг, скільки можно терпіти це знущання з іх боку, Каменської О., Марущак Ю., чому досі праціє Марущак Ю.? Чому не відсторонена, за махінації і хабарництво? Мабудь добре заплатила вам Каменська О. щоб не підходити до її ЦНАПу. гандьба гандьба гандьба

    1. Це не допоможе. Потрібно писати чотири рази слово ганьба.

  5. Это просто классический пример как работает полиция. Ни стыда, ни совести, ни ума. А за этого чёрта из НАБУ просто нет слов.

Comments are closed.