СВЯТКУВАННЯ 35-РІЧЧЯ КОЗАЦЬКОМУ НАРОДНОМУ ХОРУ «РАЙДУГА»

Кількість переглядів 786

12 грудня в приміщенні Овідіопольського районного будинку культури «СЛАВА» зимового дня було по-літньому тепло, адже всіх в затишному залі зібрала вона, її величність пісня, яка не звучить сама по собі, а яку доносять, поширюють, вселяють в серця прекрасні виконавці, чудові талановиті аматори, незрівняні, популярні і заслужено визнані люди, яких об’єднав у собі козацький народний хор «Райдуга» ім. М.Г. Польового.

Українська пісня – це геніальна поетична біографія українського народу, це бездонна його душа, це його слава. Пісні для України – усе: і поезія, і історія. Могутній заряд енергії несуть у собі народні пісні. Відшліфовані віками і мільйонами уст, вони – відбиток заповідних дум, переймань і прагнень.

Розпочали святковий концерт присвячений 35-ій річниці заснування козацького народного хору «Райдуга» ведучі: Білий О. та Блащук Г. Гучними оплесками глядачі зустріли на сцені ювілярів – козацький народний хор «Райдуга», керівник Мосійчук О.У., акомпаніатор- баяніст Гринчук О.С.

Перші найщиріші вітання пролунали від виконуючого обов’язки голови районної державної адміністрації Ільченко І., який нагородив колектив почесною грамотою Овідіопольської районної державної адміністрації.

З чудовими, вселяючи оптимізм побажаннями і поздоровленнями виступила Овідіопольський селищний голова Савельєва Л., яка вручила подяку козацькому хору «Райдуга» за вагомий внесок у розвиток культури та відданість народній пісні. На свято вона прийшла з подарунками. Сцену прикрасила велика корзина квітів, подарована Лідією Іванівною, жіночій частині хору були вручені яскраві очіпки та червоні чобітки, які учасникам хору дуже сподобались.

Багато слів привітання лунали винуватцям свята та побажань творчих успіхів і натхненної подальшої праці. Тридцять п’ять років цей високопрофесійний колектив дарує пісенне багатство нашого народу, є духовним обличчям і своєрідною візитною карткою нашого славного Овідіопольського краю.

Створений у далекому 1984 році, колектив був і залишається гордістю нашого селища. Творча біографія і успіхи хорового колективу широкі і багаті.

Хто ж вони, славні наші хоряни? Це люди різного віку і професій, різних уподобань і поглядів, але об’єднані однією міцною, потужною, справжньою любов’ю – любов’ю до пісні.

Хочеться висловити вдячність колективу від всіх земляків, низько вклонитися за пісню, за гарний настрій, який цей колектив невтомно дарує нам.

У виступі ведучі згадали історію створення хору, та всіх тих, хто вже пішов у вічність. Їх імена болем пройшли по екрану. Зал стоячи вшанували своїх земляків.

Козацький народний хор «Райдуга» – коли співає він, умовно відчуваєш бездонну, невичерпну силу української землі. Зал пройнявся кожним рядком, кожним звуком та був щедрим на гучні нестихаючі оплески.

Свято пісні важко зупинити, адже вона повсякденно звучить у нашому житті. Ювілей з нагоди 35-річчя козацького хору «Райдуга» завершився, але і поклав відлік новому наступному десятиліттю задля продовження популяризації пісні, задля можливості привити любов до неї всім і кожному.

Фінальним акордом стала пісня, яку заспівав весь зал. Отож слава українській пісні! Слава людям, що її співають!

По матеріалам: Овідіопольська селищна рада

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0