ЗАТОКА: ЩО ЗА «Z» У НАЗВІ БУРГЕРНОЇ?

Кількість переглядів 6985

Після конфліктної ситуації з використання державної мови при обслуговуванні у закладу харчування «Burger Z» у селищі Затока Білгород-Дністровського району Одеської області, 03 серпня 2024 року ми побували у цьому закладі та поспілкувались з господарською закладу – Алла Донкоглова.

Як нам повідомила Алла, назва «Burger Z» існує з 2017 року. На це у неї є Свідоцтво України на знаки для товарів і послуг № 223841 від 10.03.2017 року. У назві використовуються латинські літери та при її реєстрації взагалі не було думки про окупаційні війська рф, які почали використовувати знак «Z» у лютому 2022 року.

Наразі букву «Z» з назви закладу прибрали, адже дуже велика напруга із-за цього почалась у соціальних мережах та Аллі на телефон почали поступати навіть погрози з розправою над нею та її бізнесом.

З моменту відкриття їх закладу меню завжди було українською мовою.

З приводу обслуговування, Алла визнає, що у той день обслуговував клієнта її син, який дозволив собі привітання російською.

Зі слів Алли, вона повністю підтримує закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та у подальшому їх заклад буде більш уважно ставитися до обслуговування клієнтів з метою унеможливити подібні конфлікти в майбутньому.

Мурад Варшанідзе, Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
11
Surprise
Surprise
1

16 thoughts on “ЗАТОКА: ЩО ЗА «Z» У НАЗВІ БУРГЕРНОЇ?

  1. На дерев’яних дверях збитих власноруч як раніше робили з середини також. Z

  2. Альтернатива, скільки вам забашляли власники закладу за виправдальний сюжет? Не соромно вам?!
    При цьому, над меню красується напис рашистською «настоящиє бургеры»! Ганьба!

  3. Як ти кортавий вже заеб….в.
    Піздуй вже … Захищай Державу.
    Патріот херов ..

  4. Біля 2 школи магазин з вивіскою :продукты: не бентежить в якому все завжди не свіже і в якому травлять наших дітей . А ви Роман затоку знімаете .

    1. ждунка яка хоче всидіти на двох стільцях. зараз затока потім захотьте я вас чекала. якщо хочемо жити як люди треба бути справжніми Українцями.

  5. Роман у тебя в фамилии VarshanidZe есть буквы V и Z ты походу сам фашик гребаный???? Смени себе фамилию а потом на бургеры наезжай

  6. вчора зетківці четвертували нашого полоненого руки. ноги. потім голову. Українці прошу станьте Українцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.