ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: НА СЕСІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

Кількість переглядів 526

Питання вуличного освітлення в Овідіопольській громаді було обговорено депутатами 20 вересня 2024 року на XLVII сесії Овідіопольської селищної ради.

При розгляді другого питання порядку денного з приводу внесення змін до рішення Овідіопольської селищної ради від 14.12.2022 року за № 961-VIII «Про затвердження програми благоустрою населених пунктів Овідіопольської територіальної громади на 2023 – 2025 роки» депутат Наталія ЧЕГОДАР вказала на необхідність внесення змін та повернення пункту, яким передбачалось огляд технічного стану мережі вуличного освітлення, який був до цього вилучений.

Неодноразові звернення та скарги громадян на увімкнене освітлення у денний час потребує постійного нагляду за технічним станом цих мереж.

Наша редакція з цього приводу робила також декілька репортажів після скарг мешканців:

Технічний стан електричних мереж знаходиться у жахливому стані. Овідіопольський селищний голова САВЕЛЬЄВА Л. І. давно втратила контроль над цим, а її пояснення про якесь замикання, викликає у населення посмішку.

Як наполягала депутат Наталія ЧЕГОДАР, ці мережі потребують постійного нагляду спеціалістами, щоб у день освітлення не працювало, а проблемні питання з ДТЕК ці спеціалісти зможуть вирішити швидше, на відміну від Лідії САВЕЛЬЄВОЇ.

Саме тому, депутат ЧЕГОДАР Н. А. наполягає на повернення пункту технічного нагляду до програми благоустрою.

«Селищна рада – це не політика. Селищна рада – це завгоспи, які повинні робити життя мешканців хоча б трішки легшим…», вказала депутат ЧЕГОДАР.

Наближається зима, світловий день зменшується, не всі батьки мають можливість забирати дітей з навчальних закладів у той момент, коли на вулицях вже темно. Незважаючи на необхідність економії, всі населені пункти громади повинні бути освітлені.

Як повідомила селищний голова Лідія САВЕЛЬВА, зараз кошти виділяються та вуличне освітлення буде повернуто вже наступного тижня. Вуличне освітлення планується тримати увімкненим до 22:00, а вранці включати о 5:00.

За результатами обговорення питання (подробиці дивиться у відео сюжеті), депутати проголосували за питання з врахуванням змін, які запропонувала депутат Наталія ЧЕГОДАР.

Почекаємо наступного тижня та подивимось, як все буде виконуватись.

Роман ВАРШАНІДЗЕ, Мурад ВАРШАНІДЗЕ

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: НА СЕСІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

  1. Поверніть освітлення… в села .. І не забудьте повернути фонарі.. в село калаглія..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.