МАКСИМ СТЕПАНОВ СВІДОМО СТАЄ НА БІК ?СИСТЕМИ?

Кількість переглядів 332

Минуло шість місяців з дня побиття у Міському саду мирних одеситів невідомими особами, що були одягнуті у форму національної поліції що не мала номерів, якіб дозволяли їх ідентифікувати, але жодних офіційних висновків щодо вказаних подій до цього часу зроблено не було.

Більш того, замість притягнення до відповідальності осіб, що свідомо били ногами та труїли газом пересічних громадян, мали місце лише репресії проти громадських активістів, що не скривали свої обличчя та шляхом громадської непокори вимушені були взяти на себе виконання обов’язків державної влади, як останній шлях запобігти вчиненню злочину проти історичної і культурної спадщини історичного центру Одеси.

Розглядаючи роль Максима Степанова на посаді голови Одеської ОДА, не відпускає відчуття ДЕЖАВЮ – повернення часів влади регіоналів в окремій області.

Щоб з’ясувати, які є повноваження є у Степанова, треба лише відкрити базовий Закон України, в якому вони прописані. Це ЗУ «Про місцеві державні адміністрації».

Серед завдань, визначених Ст. 2 Закону значиться і:

  • виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня
  • законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян

Стаття 25 Закону покладає на місцеву державну адміністрацію, зокрема, забезпечення здійснення заходів щодо охорони громадської безпеки, громадського порядку, боротьби зі злочинністю…

Стаття 31 надає право порушувати перед міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади вмотивовані питання про відповідність займаній посаді керівників їх територіальних органів…

Розглянемо уважніше, як саме свої права використовує Одеська ОДА під керуванням Степанова.

  • 11.2017 року звичайні одесити зібралися на мирну акцію проти забудови Літнього театру.
  • Також на місце подій прибуло багато поліції, яка, нехтуючи законними правами громадян, діяла дуже непрофесійно та з чисельними порушеннями чинного законодавства.

Дуже гарно аналіз подій проведено «Центром правового моніторингу» з описом статей порушених статей законодавства.

Серед чисельних порушень поліцейськими чинного законодавства, зокрема, виявлено та зафіксовано на відео:

  1. Відсутність у багатьох поліцейських номерних знаків, тобто неможливо ідентифікувати озброєну особу як поліцейського;
  2. Застосування сили без попередження;
  3. Удари ногою у голову;
  4. Використання засобів, не стоячих на озброєнні у поліції;
  5. Застосування сльозогінного газу по натовпу, не прицільно.
    • …та багато іншого.

Ці перелічені дії, які описані вище, чітко заборонені працівникам поліції, про що є відповідні норми статей у профільному Законі України «Про національну поліцію». Невиконання цих норм – це чітке порушення Конституції України, зокрема, частини 2 статті 19.

Але не зважаючи на фактичний розбір «по кісточках» дій правоохоронців, Степанова, як людину, вистачило лише на те, щоб внести грошову заставу за одного затриманого, залишивши інших напризволяще в боротьбі з системою.

При цьому Степанов – керівник області, незважаючи на невиконання правоохоронцями області Конституції України, цілком підтримує дії не бачить жодного порушення закону з боку так званих «правоохоронців». Про це все йдеться у його Facebook.

Тобто, Максим Степанов, як посадова особа, на яку прямо покладено нагляд за законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян, дотримання Конституції України на території області, свідомо стає на бік «системи», яка з легкістю порушує норми Конституції України.

І при цьому має нахабство публічно брехати про те. що громадяни повинні відчувати, що мешкають у справедливій державі.

Ігор Єлин

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “МАКСИМ СТЕПАНОВ СВІДОМО СТАЄ НА БІК ?СИСТЕМИ?

  1. он возглавляет эту самую систему в Одесской области…………

Comments are closed.