У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ЗМІНАМИ ЗАКОНОДАВСТВА СТАЄ МОЖЛИВИМ ПРИПИНЯТИ ПОСЛУГИ З ВОДОПОСТАЧАННЯ

Кількість переглядів 455

У зв’язку з прийняттям останніх змін в законодавстві з 01.05.2019 року вступає в дію нові положення Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 року №2189-III, які будуть надавати можливість припиняти послуги з водопостачання та водовідведення.

Пункт 4 ст.26 цього закону гласить:

Виконавець комунальної послуги (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу) має право обмежити (припинити) надання відповідної комунальної послуги її споживачу незалежно від обраної моделі організації договірних відносин у разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця. Таке попередження надсилається споживачу не раніше наступного робочого дня після спливу граничного строку оплати комунальної послуги, визначеного законодавством та/або договором про надання відповідної комунальної послуги“.

Відновлення надання комунальної послуги буде здійснюватися лише з дня дати повного погашення заборгованості за фактично спожиті послуги або з дати укладання угоди про реструктуризацію заборгованості.

Також нові зміни в законодавстві надають можливість, у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги нараховувати пеню за кожен день прострочення. Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за послуги.

КП «Водопостач» повідомляє, що за 2018рік сума боргів за надані послуги складає 115’000 гривень. З повним списком боржників можна ознайомитись тут:

У січні-лютому 2019року лише 53% абонентів сплатили за воду та водовідведення. На сьогоднішній день, зі слів директора КП «Водопостач» Фесюка Г.В., вже існує реальна можливість по 46 абонентам припинити послуги з водопостачання, а 31 березня 2019 року існує загроза відключення селища Овідіополь від водопостачання.

У зв’язку із вищевикладеним КП «Водопостач» та Овідіопольська селищна рада наполегливо рекомендують погасити, в разі наявності, існуючу заборгованість за спожиті послуги та в подальшому вчасно розраховуватися за них.

Овідіопольська селищна рада та КП «Водопостач» закликає всіх абонентів бути обачливими та не створювати собі проблем.

По матеріалам: Овідіопольська селищна рада

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0