ЖАХЛИВІ ПОДРОБИЦІ ВБИВСТВА І ЗҐВАЛТУВАННЯ ТРУПА – ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ СУД ВИНІС ВИРОК

Кількість переглядів 3018

9 серпня 2019 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі колегії судів: головуючого Кочко В.К. та членів колегії Бочарова А.І. і Ганзія Д.М., розглянувши матеріали кримінального провадження №12016160380001506 від 04.07.2016 року, виніс Вирок уродженцям міста Чорноморськ Гумену Олексію Анатолійовичу і Залозному Валерію Валерійовичу за наругу над трупом шляхом ґвалтування вбитої ними 22-річної жінки. Олексій Гумен також засуджений за навмисне вбивство цієї жінки. Проте один з них вже на свободі.

Обставини справи: 30 червня 2016 року Олексій Гумен та Валерій Залозний разом розпиваючи спиртні напої у м. Чорноморськ Одеської області запропонували своїй знайомий спільно відвідати громадський пляж на узбережжі Чорного моря з вживанням алкогольних напоїв, на що остання погодилась.

Далі, в період часу з 18:00 до 24:00 30 червня, знаходячись на узбережжі Чорного моря, на пляжі, розташованому біля СОГ «Ветеран» на землях Молодіжненської сільської ради Овідіопольського району Одеської області, Залозний В.В. запропонував Гумену О.А. позбавити життя 22-річної жінки, на що Олексій Гумен погодився і вчинив вбивство здавивши її шию руками, бажаючи настання смерті останньої. В той час Валерій Залозний перебував поруч із ними і спостерігав за обстановкою з метою, щоб ніхто з сторонніх не помітив їх.

Переконавшись у настанні смерті потерпілої, Олексій спільно з Валерієм, з метою приховування слідів злочину, зняли одежу з трупу, яку разом з її жіночою сумочкою сховали в піску на пляжі в різних місцях, а тіло потерпілої сховали неподалік в кущах.

В подальшому, реалізуючи злочинний намір, направлений на вступ у статевий зв’язок із трупом з метою задоволення статевої пристрасті, Олексій Гумен та Валерій Залозний в період з 30 червня по 04 липня прибували до місця схову трупу, а саме на пляж узбережжя Чорного моря, розташованого біля СОГ «Ветеран», де розкопували труп, мили його в Чорному морі, по черзі вступали в статевий зв’язок із трупом природнім способом та знову його закопували, таким чином наругались над трупом. Після вчинених статевих актів із трупом, Валерій, з метою приховування слідів вступу у статевий зв’язок, завчасно приготовленим для цього кухонним ножом, розрізав живіт трупу жінки та промив її тіло у воді, де також вступив у статевий зв’язок із трупом.

Судовою експертизою встановлено, що Гумена Олексій Анатолійович і Залозний Валерій Валерійович НЕ СТРАЖДАЮТЬ на будь-який хронічний психічний розлад (хворобу), уроджену розумову відсталість або придбане недоумство (дементацію). Тобто обидва здорові…

В реузльтаті судового розгляду, суд дійшов висновку, що вина Залозного Валерія Валерійовича у вбивстві не доведена і тому у скоєні злочину передбаченого ч.2 ст.115 КК України його виправдав, а засудив його за ч.3 ст.297 КК України (наруга над тілом) до 6 років і 2 місяця.

В зв’язку з повним відбуттям Залозним В.В. покарання у вигляді 6 років і 2 місяців позбавлення волі (попереднє ув’язнення 3 роки 1 місяць і 2 дні на день ухвалення Вироку (день за два)), Валерія Валерійовича звільнили з-під варти у залі суду.

Стосовно Гумена Олексія Анатолійовича суд дійшов висновку, що його вина доведена, проте змінив кваліфікацію: з ч.2 ст.115 КК України на за ч.1 ст.115 КК України (навмисне вбивство) і засудів його до 14 років позбавлення волі та за ч.3 ст.297 КК України до 9 років. На підставі ст.70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням остаточно призначив Гумену О.А. покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років.

Гумен О.А. залишений під вартою. Строк його покарання відраховується з 07 липня 2016 року (момент затримання).

Також з Гумена О.А. та з Залозного В.В. необхідно стягнути на користь держави процесуальні витрати по 3’632 грн. 10 коп. з кожного.

Вирок може бути оскаржений до палати по кримінальним справам Одеського апеляційного суду через суд першої інстанції на протязі 30 днів з дня його проголошення.

Дивує одне: тому хто вбивав, Вироком суду призначили 9 років за зґвалтування трупу, а той хто фактично підбурив вбити і наглядав за цим, за зґвалтування трупа отримав лише 6 років і 2 місяця. Чому така різниця? Це навмисно, щоб врахувати йому день за два по старому «закону Савченко» і щоб він 09 серпня 2019 року вже був на волі?

І ще декілька слів, які охарактеризують засуджених:

Гумена Олексій Анатолійович, уродженець м. Іллічівськ Одеської області, українець, громадянин України, освіта середня, не одружений, не працюючий, раніше тричі судимий Іллічівським міським судом Одеської області:

  1. перший раз 24.12.2007 року за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка) до 3 років позбавлення волі, з іспитовим строком на 1 рік;
  2. другий раз 20.05.2011 року за ч.2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) і ч.1 ст.304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) до 3 років позбавлення волі, з іспитовим строком на 1 рік 6 місяців;
  3. третій раз 06.12.2011 року за ч.2 ст.185, ч.3 185 (крадіжка), і ч.1 304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) до 4 років позбавлення волі.

Залозний Валерій Валерійович, уродженець м. Чорноморськ Одеської області, українець, громадянин України, освіта середньо-спеціальна, не одружений, не працюючий, раніше судимий Іллічівським міським судом Одеської області:

  1. 06.12.2011 року за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка) до 3 років позбавлення волі, з іспитовим строком на 2 роки. Проте, згідно ст.89 КК України Валерій Валерійович вважається не судимим.

Тобто, обидва не «ангели»! І один з них вже на волі… Хочу попередити всіх: ґвалтівник трупів вже серед нас…

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

25 thoughts on “ЖАХЛИВІ ПОДРОБИЦІ ВБИВСТВА І ЗҐВАЛТУВАННЯ ТРУПА – ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ СУД ВИНІС ВИРОК

  1. ???Почему нет никаких фото этих ублюдков,чтоб знать “героев” в лицо и избегать встречи с ними?!??

  2. Читаешь и просто в ужасе от написанного! Это же хуже, чем фильм ужасов! Пожалуйста, опубликуйте фото, этих сволочей нужно знать в лицо!

  3. Что в головах людей, 4 дня ходить мыть труп и продолжать насиловать. Я в шоке. В каком фильме такое могли показать? И при этом этО уже на свободе? У меня шок, шок от нашего правосудия, для судей это так “мелочи” не пора ли отменять закон- Савченко ?

    1. Его уже отменили, но на него он ещё распространился

      1. В шоке, сколько сброда под этот закон выпустили на свободу

    2. Закон Савченко уже отменён. Просто их закрывали в период его действия, а закон обратной силы не имеет.

  4. Обоим пожизненно,такие не должны ходить среди нас,страшно за детей наших….

  5. Просто жах, прочитала і в голові не вкладається.

  6. Самое страшное в этой ситуации, что отец убитой девочки просил выпустить одно из них….

    1. Ого, значит не все там правда в обвинении от прокуратуры. Не думаю что адекватные родители так поступают. Такое зверское убийство (

  7. Я просто оху***ший, группа лиц совершила преступление, такое жестокое и им дали, одному поцу 6 второму 14, а фоток нет, их фотиографии должны висеть на каждом углу, особенно того трупо*ба что гуляет

  8. Это вообще КАК ????? Их на стул электрический надо!!! Это ведь нелюди!!!

  9. Гумен Алексей Анатольевич 1989.10.09 Илличевск Ленина 20А квартира 36
    Залозный Валерий Васильевис 1959.05.02 Илличевск 1-го Мая 5 кв 199

  10. Украинское правосудие и законодательство во всей своей красе . Где-то в Америке им бы дали лет по 20-25 в лучшем случае . А то и пожизненное .А тут 3 года посидел и все …. И грустно ,и печально . Ничего ценнее человеческой жизни не может быть . И государство должно стоять на страже и защите этой жизни . И очень сурово наказывать за ее лишение .А пока …. Человек в нашей стране может украсть мешок картошки и ему дадут столько сколько и соучастнику убийства . Сюрреализм .

  11. Сами закононоисполнительные формулировки “радуют” глаз не меньше чем действия этих некрофилов, как-то: “вступили в половую связь с трупом ЕСТЕСТВЕННЫМИ способом!!!”и,:-“признаны вменяемыми,психически здоровыми и,умственно полноценными!!!”. По моему всех кто имел отношение к обработке этих поцов,самих нужно проверять на вменяемость.

  12. странно что они дожили до этого дня!или в тюрьмах правила изменились, кажется мне что там такие долго не живут. таких мразей надо убивать сразу на месте и не тратить время и деньги на проведение экспертиз, судов и т.д. а потом еще и кормить этих тварей за счет господарства (вернее за наш счет)

  13. Как может сделать такое человек?И почему мы молчим?

    1. Ще більше не зрозуміло, як судді можуть давати такі вироки ???
      Може суддівську колегію теж потрібно перевірити на адекватність ???

Comments are closed.