РІВЕНЬ ДОВІРИ ДО НАБУ ЗРОСТАЄ — ПІДСУМКИ 2017 РОКУ

Кількість переглядів 311

За рівнем довіри громадян Національне антикорупційне бюро України випереджає інші правоохоронні органи держави: йому довіряють понад 35% громадян. Порівняно з 2016 роком цей показник зріс майже на дев’ять процентних пунктів. Про це свідчать результати опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та соціологічної служби Центру Разумкова «Громадська думка, грудень-2017: виборчі рейтинги і рейтинги довіри».

Варто зазначити, що серед силових та правоохоронних органів НАБУ займає другу позицію у рейтингу — після Збройних сил України, рівень довіри до яких на сьогодні максимально високий.

Судячи з результатів опитувань, зростання кількості людей, які підтримують діяльність Національного бюро, відбувається поступово. Лише за останній рік баланс довіри-недовіри до НАБУ зріс на 17 п.п. Такі показники пояснюються зміною настроїв частки населення, в оцінках якої переважала складова недовіри, на протилежні — з переважанням довіри.

Водночас, на думку експертів, початок роботи нових антикорупційних органів, із-поміж яких — НАБУ, є одним із основних успіхів реформ, що відбуваються у державі. Так відповіла чверть із 60 опитаних експертів Реанімаційного Пакету Реформ. Експертне середовище також віднесло антикорупційну реформу до трійки пріоритетних для України в 2018 році. Разом із тим, реальна боротьба з корупцією посіла перше місце в переліку першочергових кроків влади на 2018 рік.

Довідково:

«Громадська думка, грудень-2017: виборчі рейтинги і рейтинги довіри» — загальнонаціональне дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, проведене з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Результати презентовані 23 січня 2018.

«Реформи в Україні: експертна оцінка» — опитування експертів організацій-членів Реанімаційного Пакету Реформ, проведене Фондом «ДІ» спільно з Секретаріатом РПР впродовж 24–28 листопада 2017 року. Опитано 60 експертів. Результати оприлюднені 4 грудня 2017 року.

Джерело: прес-центр НАБУ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0