ОВІДІОПОЛЬСЬКИМ СУДОМ РОЗПОЧАТИЙ РОЗГЛЯД КЛОПОТАННЯ ПРО МІРУ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ ВІКТОРУ ГУРІНУ

Кількість переглядів 671

10 березня 2018 року, Овідіопольським районним судом Одеської області розпочатий розгляд клопотання сторони обвинувачення стосовно міри запобіжного заходу колишньому директора та засновника будівельної компанії ТОВ «Гранит К», якого підозрюють у привласненні та заволодінні чужого майна злочинним шляхом.

09 березня увечері слідчий Овідопольського ВП, в рамках кримінального провадження, затримав його у порядку ст.208 КПК України.

Сторона звинувачення запросила застосувати до Гуріна В.Г. запобіжний захід у вигляді арешту, а у разі встановлення застави, встановити її розмір не меншим, чим розмір заподіяної шкоди, яка складає понад 26 млн. гривень.

У цьому кримінальному провадженні вже 119 потерпілих – це ті хто придбав квартиру у житловому комплексі «Адмірал».

При розгляді клопотання адвокат Віктора Гуріна застосувала декілька хитрих моментів, якими намагається затягнути розгляд:

  • По-перше, нею було передано записку підозрюваному, де вона практично за нього намагається розповісти як все відбувалось останні десять років, коли її рядом не було. Тобто, на нашу думку, вона його змушує банально брехати. Цю записку загубив сам Гурін в залі судового засідання під час приїзду «швидкої допомоги». Ось ця записка (деньги в строительстве, себе (Гурин – ред.) ничего не брал):
  • По-друге, Віктор Григорович знову намагався стимулювати гіпертонічну кризу, навіть була викликана «швидка допомога», але лікарі констатували артеріальний тиск 160/80, що є в переділах норми. І саме адвокат підняла шум, що Гуріну погано, хоча він просто заснув в клітці.
  • І по-трете, коли не було більше інших засобів, адвокат вигадала причину оголосити відвід судді: з її слів один із вкладників родич головуючого суді Ганзія і він не може з цієї причини розглядати міру запобіжного заходу у відношенні Гуріна В.Г.

Цей хід адвокату завів розгляд справу у глухий кут: 10 березня це субота, канцелярія суду не працює. І навіть коли співробітник канцелярії з’явився до суду, то після процесу автоматичного відбору судді для розгляду клопотання про відвід, з’ясувалось, що жодний суддя, окрім чергового Ганзія, не може прибути до суду з метою провести засідання у відповідності до норм УПК України.

Ще на столі адвоката вдалось побачити дуже цікаві документи. Це наказ від 03.01.2018 року керівника ТОВ “Південьбуд” Прибатіна Д.В. про відрядження Гуріна В.Г. в Київ з 03 по 17 січня 2018 року. Наказ був в двох варіантах, один з печаткою підприємства, інший без. Як адвокат збиралася використовувати ці документи, поки ще не відомо, можливо в понеділок дізнаємось.

Так, шляхом нехитрих маніпулювань, вдалось перенести розгляд клопотання про міру запобіжного заходу Гуріну В.Г. на понеділок 12 березня 2018 року на 14 годину.

До цього моменту Віктор Григорович буде перебувати під охороною поліції. Строк його затримання у порядку ст.208 УПК України закінчується в понеділок, 12 березня пізно ввечері.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ОВІДІОПОЛЬСЬКИМ СУДОМ РОЗПОЧАТИЙ РОЗГЛЯД КЛОПОТАННЯ ПРО МІРУ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ ВІКТОРУ ГУРІНУ

  1. Адвокат у Гурина сама же ржет над тем что гоаорит?

Comments are closed.