ПОНЕДІЛКОВА АПАРАТНА НАРАДА

Кількість переглядів 433

В понеділок голова Овідіопольської районної державної адміністрації Володимир Левчук традиційно провів засідання апаратної наради.

На порядку денному було питання щодо відзначення в районі Дня боротьби с туберкульозом. Доповідала директор Овідіопольського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Сапсай.

Вона зазначила, що 24 березня 2018 року відзначається День боротьби з туберкульозом, а період з 24.03. по 24.04.2018 року оголошено місячником з профілактики захворювання на туберкульоз в Овідіопольському районі. Відділом освіти Овідіопольської райдержадміністрації запропоновано в загальноосвітніх закладах району провести тематичні уроки, бесіди, лекції, класні та виховні години, усні журнали, бібліотечні уроки, виставки літератури, зустрічі з лікарями районної поліклініки, перегляд науково-документальних фільмів, конкурси плакатів та малюнків на дану тематику.

КУ «Овідіопольська ЦРЛ» забезпечить проведення медичної наради з питання «Підсумки протитуберкульозної роботи за 2017 рік, основні проблемні питання, шляхи їх вирішення та задачі на 2018 рік». Організувати та провести конференції для спеціалістів лікувально-профілактичної мережі, за темами: «Епідемічна ситуація з туберкульозом, ко-інфекції ТБ/ВІЛ та мультирезистентного туберкульозу в Овідіопольському районі»; «Інфекційний контроль в закладах охорони здоров’я та містах довгострокового перебування людей». Також буде забезпечено роботу пересувного флюорографа з метою ранньої діагностики туберкульозу у сільських мешканців району. Особливу увагу буде привернуто на проведення обстежень непрацюючого населення, груп «ризику» по соціальним та медичним показникам.

Овідіопольським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 13 березня 2018 року заплановано проведення засідання Координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, наркоманії, туберкульозу та подолання дитячої безпритульності, на якому буде обговорено та затверджено план заходів, присвячених проведенню санітарно-освітніх та інформаційно-роз’яснювальних заходів серед населення щодо профілактики туберкульозу.

Джерело: Овідіопольська РДА

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0