ЩО ДІЙСНО ВІДБУВАЛОСЬ НА ОСТАННЬОМУ ЗАСІДАННІ ТАЇРОВСЬКОЇ СВК

Кількість переглядів 346

15 березня 2018 року відбулось чергове засідання Таїровської селищної виборчої комісії з приводу Перших виборів до Таїровської селищної об’єднаної територіальної громади, які відбулись ще 24 грудня 2017 року. Засідання вів голова комісії Буравльов Олег Іванович.

На порядок денний винесено було три питання.

  1. Про повторний розгляд документів, поданих 22.01.2018 року Хасаєвим Т.Х. до Таїровської СВК Овідіопольського р-ну Одеської обл. для реєстрації Таїровським селищним головою з урахуванням обставин, встановлених постановою Одеського апеляційного адміністративного суду від 19.02.2018 року по справі №815/614/18 на виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду від 03.03.2018 року по справі №815/903/18 та постанови Одеського апеляційного адміністративного суду від 07.03.2018 року по справі №815/903/18.
  2. Про повторне скликання першої сесії новообраної Таїровської селищної ради
  3. Про затвердження тексту офіційного відкритого звернення Таїровської СВК до голови Одеської ОДА та ЦВК.

При голосуванні за порядок денний, член комісії Гончаренко Н.П. запропонувала внести зміни до порядку:

  • Змінити місцезнаходження Таїровської СВК у зв’язку зі змінами, які внесені на офіційному сайті ЦВК.

Але голова комісії відмовився виносити на голосування її пропозицію, тому голосували за порядок денний з трьох питань.

При розгляді першого питання було запропоновано визнати Хасаєва Т.Х. таким, що відмовився від посади Таїровського селищного голови, надати йому цю постанову та надіслати її до ЦВК.

Член комісії Гончаренко Н.П. та довірена особа Тимура Хасаєва Павло Погорілий висловили свої зауваження. Відповідь на їх зауваження висказав представник комісії. Проте, голова комісії не врахував ніяких зауважень та поставив на голосування перше питання у первинному вигляді – тобто визнати Тимура Хасаєва таким, що відмовився від посади голови.

І тут трапилась «нестиковка»: при голосуванні не вистачило голосів для прийняття рішення по першому питанню: дев’ять «ЗА», сім «ПРОТИ». Але, для прийняття рішення необхідно десять голосів. Виходить, що подані документи для реєстрації Тимуром Хасаєвим так і залишились без розгляду.

Після провалу по голосуванню першого питання, Павло Погорілий запропонував поставити на голосування рішення про реєстрацію Хасаєва Т.Х. селищних головою, але голова відмовився ставити таке питання на голосування.

Друге питання порядку денного було прийнято і комісією повторно призначена перша сесія на 19 березня 2018 року о 14 год. за адресом: Одеська обл., Овідіопольський район, село Лиманка, ДІЛЯНКА 10, будинок 39/1. Член комісії Гончаренко Н.П. запропонувала перенести проведення сесії в будинок культури в смт Таїрово, але до її рекомендації тільки розгнівали Буравльова О.І.

Трете питання порядку денного теж було прийнято і Таїровська СВК звернулась з відкритим листом до голови Одеської ОДА та до ЦВК в якому поскаржились, що першу сесію зірвано і є побоювання, що і друга спроба зібрати першу сесію теж буле зірвано.

На мою думку, цим листом Таїровська селищна виборча комісія розписалася в своїй безпорадності і вже пожинає плоди своєї безвідповідальної поведінки при підготовці і проведенні виборів. Тут можна згадати:

  • і як розподілялись округи,
  • і як реєструвались кандидати,
  • і як формувались дільничні комісії,
  • і як проводились перші засідання до проведення виборів на яких не виконувались рішення судів з метою не допустити на них діючого селищного голову Хасана Хасаєва,
  • і постійне ігнорування всіх зауважень представників Тимура Хасаєва;
  • і як проводились засідання по встановленню результатів виборів,
  • і саме головне: вже існує близько 15 судових рішень, які вступили в законну силу та якими рішення Таїровське СВК були визнані ПРОТИПРАВНИМИ ТА СКАСОВАНИМИ. За цими рішеннями з Таїровське СВК стягнуто понад 45 тис.грн. А скільки коштує юридичний супровід всіх цих справ для бюджету?

На останньому засіданні громадської ради при Овідіопольської РДА де був присутній голова Овідіопольської районної ради я, як член ради, звернувся до Олега Вікторовича Маклашевського з метою винести на порядок денний районної сесії звернення до Центральної виборчої комісії в якому вимагати розпуск, як Овідіопольської районної виборчої комісії так і Таїровської селищної виборчої комісії, які на цих виборах проявили себе з найгіршої сторони, результатом чого і став цей затягнутий процес виборів до Таїровської ОТГ.

Голова районної ради пообіцяв прислухатись до моєї пропозиції та обговорити це на комісіях.

А про вибори ці хочу додати, що Таїровська селищна ОТГ об’єднала дві ради: Таїровську і Сухолиманську та до її складу входять чотири населених пункти: смт Таїрове, село Балка, село Лиманка і село Сухий Лиман.

Таїровської СВК вже зареєстровано 20 з 26 депутатів. По шести округам вибори були визнані таким, що не відбулись. Але ця кількість дозволяє раді працювати за умови, що всі депутати будуть приходити на сесію.

Близькість Таїровської громади до міста Одеси надає цим виборам «гостроти»: владі необхідний свій «слухняний» переможець, готовий працювати за її вказівками. Незалежні люди їх лякають своєю некерованістю. Чхати вони хотіли на громаду, головне олігархічні інтереси вузького кола людей наближених до «корита».

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ЩО ДІЙСНО ВІДБУВАЛОСЬ НА ОСТАННЬОМУ ЗАСІДАННІ ТАЇРОВСЬКОЇ СВК

  1. обертун там воду мутит. так власти и денег хочется!

  2. БПП не успокаивается никак со своим Обертуном

Comments are closed.