АРТЕМ СИТНИК: НАБУ — ПРИКЛАД ТОГО, ЯК СТВОРИТИ ДІЙСНО НЕЗАЛЕЖНИЙ ОРГАН

Кількість переглядів 339

Національне антикорупційне бюро України — єдиний орган у правоохоронній системі, створений з нуля, який, незважаючи на зовнішній тиск, виконує свої завдання. Це вдається завдяки діяльності виключно у межах чинного законодавства.

На цьому наголосив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник 29 березня під час панельної дискусії на тему «Будуємо вільну економіку. Чи є в ній місце силовим структурам?».

“Шлях НАБУ — це унікальний досвід створення в Україні дійсно незалежного органу. Рецепт простий: політична воля держави та воля людей, яким доручено його формування”, — акцентував Артем Ситник.

За словами Директора Бюро, визначальним фактором стало залучення громадськості у процес відбору штату.

“Я був у захваті від ретельності, з якою представники громадськості відбирали наших працівників. Так, у першу хвилю відбору було 4’000 кандидатів на 100 посад детективів. Відібрали всього 70, із яких кандидатури 56-ти конкурсна комісія підтримала одноголосно”, — зазначив Директор.

“Наші поради іншим органам, які, можливо, створюватимуться у майбутньому: незаангажованість, аполітичність і підкорення тільки закону”, — підкреслив Артем Ситник.

Джерело: НАБУ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0