ПРОЦЕС РАДИ ПРОЦЕСУ. ЗНОВУ ПРО РОЗШИРЕННЯ МЕЖ ВЕЛИКОДОЛИНСЬКОГО

Кількість переглядів 493

24 квітня 2018 року, за ініціативою голови Овідіопольської РДА Левчука В.В. пройшло обговорення розширення меж селища Великодолинське. На цей раз обговорення пройшло в кабінеті першого заступника голови Ільченко І.О.

На засіданні також були присутні голова Овідіопольської районної ради Олег Маклашевський, депутат Овідіопольської районної ради Наталія Чегодар, начальник управління містобудування та архітектури Овідіопольської РДА Олег Кліментьєв, заступник голови Великодолинської селищної ради Ольга Орловська, начальник відділу Держгеокадастру Надія Стеценко, юрист райадміністрації та представники проектної організації розробника вказаної містобудівної документації – ТОВ «Цивільпроект».

Питання розширення меж селища вже неодноразово виносилось на розгляд районної сесії, але не находило необхідної підтримки серед депутатів. Справа в тому, що депутати Великодолинської селищної ради самостійно прийняли генеральний план селища, включивши в нього деякі землі, які знаходяться за межами самого селища та сподівались, що районні депутати схваллять таке.

Але деякі власники паїв на яких вирощуються сільськогосподарські культури повстали проти такого. Так ще і в перспективному плану розвитку селища, якій закріплений генеральним планом всі ці землі заплановані під громадську забудови, а люди з цим незгодні.

Голова Овідіопольської районної ради Олег Маклашевський повідомив, що він, для вирішення проблемних питань своїм розпорядженням створював робочу групу, яка відпрацювала всі спірні питання та надала свої рекомендації щодо їх вирішення але з моменту закінчення роботи комісії пройшло вже півроку, але Великодолинською селищною радою не виконано жодної з рекомендації.

Депутат Овідіопольської районної ради Наталія Чегодар повідомила, що в представленому проекті розширення меж селища порушений головний принцип закону України «Про землеустрій» та не враховані права власників паїв та їх орендарів. Крім того до меж включені зрошувальні землі, що теж прямо протирічить закону.

Своє бачення стосовно включення до меж селища багаторічних насаджень виноградників висловив Ігор Олександрович:

“Давайте не забувати про те, що Овідіопольський район славиться своїми виноградниками та виготовленням вина і розтоптати ми завжди встигнемо, але потім відновити це вже ніколи в житті не вдасться.”

Також Ільченко І.О. зауважив, що Овідіопольська адміністрація на жаль була осторонь цієї проблеми. Чегодар Н.А. так невзначай додала:

“Були люди, які цим питанням просто не займались”

(в той період керував адміністрацією – Ігор Литвинюк – ред.).

Заступник голови Великодолинської селищної ради Ольга Орловська зі свого боку повідомила, що всі процедури погодження генерального плану селищна рада виконала і вона не бачить причин не розширювати межи селища і в бюджеті немає зайвих півтора мільйоні гривень для внесення змін до проекту.

Начальник управління містобудування та архітектури Овідіопольської РДА Олег Кліментьєв повідомив, що вже має розпорядження голови Овідіопольській РДА про створення моніторингової групи, яка наддасть свої рекомендації по цьому питанню.

Ільченко Ігор Олександрович також висловив своє побажання, щоб всі сторони дійшли консенсусу і процес розширення меж смт Великодолинського дійшло свого кінця.

Ольга Орловська запропонувала голові районної ради знову винести це питання на розгляд сесії і подивитись, як на цей раз проголосують депутати. Олег Маклашевський повідомив, що питання вже виносилось на розгляд сесії, не набрало достатньої кількості голосів і після цього була створена комісія, яка надала свої висновки по цьому питанню. І жодного висновку Великодолинська селищна рада не врахувала.

“Робити процес ради процесу я не буду” – підсумував голова райради Олег Маклашевський.

Тому, або селищною радою буде враховані рекомендації моніторингової групи, або це питання не буде виноситись на розгляд сесії до рішення відповідної профільної комісії.

Чекаємо на висновки моніторингової групи Овідіопольської РДА і сподіваємось, що всі дійдуть до консенсусу. Представники проектанту попередньо повідомили, що процес не швидкий та коштувати буде понад мільйон гривень.

“Навіщо було робити так спочатку, щоб потім вносити зміни?” – здивовано запитав перший заступник Ігор Ільченко.

“Селищна рада готова врахувати висновки моніторингової комісії, але не на шкоду людям та бюджету” – повідомила Ольга Орловська.

Наталія Чегодарь нагадала, що за це питання в тому вигляді в якому вони існує не дадуть голоса, ані депутати Опозиційного блоку, ані депутати Аграрної партії, ані депутати БПП-Солідарність. Це питання підтримує лише сім депутатів фракції «Відродження». Але для прийняття рішення необхідно не менш 19 голосів.

Ігор Ільченко повідомив, що з державного бюджету будуть виділятись кошти на виготовлення генеральних планів міст та селищ, тому є можливість частково компенсувати ці роботи з бюджету вищого рівня.

Але передати всі діалоги не можливо – слухайте та дивитись відео. Зі слів Ігоря Ільченка адміністрація готова виступити арбітром і поставити крапку в цьому питанню.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ПРОЦЕС РАДИ ПРОЦЕСУ. ЗНОВУ ПРО РОЗШИРЕННЯ МЕЖ ВЕЛИКОДОЛИНСЬКОГО

  1. Шо це вы Роман, пані Чегодар понизили до депутата селищної ради?
    Так можна і в опалу загреміти, що тоді робити будете.

  2. Не мешайте вовику, у него долгов до утра, земля уже продана на перед

Comments are closed.