ПОСИЛЕНО СПІВПРАЦЮ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА БЮРО З НАДАННЯ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Кількість переглядів 390

Статтею 59 Конституції України передбачено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Питання щодо надання безоплатної правової допомоги врегульовано Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Так, законом передбачено надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Статтею 16 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачена взаємодія центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги  із судами, органами прокуратури та іншими установами. З метою забезпечення такої взаємодії 02 травня 2018 року Овідіопольським  районним судом Одеської області проведено з головним спеціалістом Овідіопольського бюро правової допомоги бесіду, на якій розглядалися питання щодо порядку надання первинної та вторинної правової допомоги.

На даній нараді прийняли участь керівник апарату суду Богатирьова Тетяна Вікторівна, працівники канцелярії суду та головний спеціаліст Овідіопольського бюро правової допомоги Варшанідзе Мурад Романович.

В ході зустрічі були обговорені питання співпраці та взаємодії суду та бюро, обговорено, які саме послуги  надає бюро  та  що спільними зусиллями можна зробити для забезпечення прав людей.

Головний спеціаліст Овідіопольського бюро правової допомоги Варшанідзе Мурад Романович роз’яснив, що за первинною безоплатною правовою допомогою мають право звернутися всі громадяни без виключення, не залежно від віку та громадянства, а вторинна правова допомога надається всім громадянам, згідно переліку зазначеного в Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

По завершенню розмови було вирішено, що для забезпечення реалізації прав  громадян та відвідувачів суду на юридичну допомогу та з метою підвищення обізнаності населення про їх права, для приміщення суду буде замовлено додатковий інформаційний стенд, на якому буде розміщено всю необхідну інформацію про бюро, інформаційні листівки та буклети про права громадян та юридичні поради.

Джерело: Овідіопольський районний суд

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

6 thoughts on “ПОСИЛЕНО СПІВПРАЦЮ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА БЮРО З НАДАННЯ ВТОРИННОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

  1. Варшанидзе Мурад Романович-вор,який угнав автомобіль Мазда 626,та розбив його.
    Його батько Варшанидзе Роман Автандилович-аферист.(Подивись на ютубе Роман Варшанидзе кто он).
    Також на н’ого заведено криминальне провадження за побиття неповнолітніх.

    1. Молодцы эти Варшанидзе. Аноним не обсирайся, тебя не тронут…

      1. Це саме той анонім, що називався – КАРМА……
        але карма щось обісралася, та й з’явився анонім …..

  2. у вас вообще новости бывают кроме этого Мурада который за тарелку супа ездит по школам с лекцией???!

  3. Нажаль Карму частково блокують до написання коментарів,а аноніма неблокують.
    А ваш туалетний «юмор» свідчить о воспитанії уровня дитини.
    За наболіле.
    Віталіна Колесник (зам.начальника Чорноморьської ДПІ) НЕ СПЛАЧУЄ НАЛОГИ.
    Чоловіку В.Колесник приналежить кафе «Железний Феликс».Земельна ділянка під цей спорудою оформлюется з целевим призначенням «сельхоз земли»,але кафе веде підприємницьку діяльність.По закону це нарушення.
    Роман,чому ви не освітлюєте це?
    Тому,що користувалися та користуєтесь автомобилем ,який принадлежить В.Колесник?
    Також нагадую,Ви обіцяли написати статтю про ігрові автомати Овідіополя.
    Де стаття?Або ви,Роман брехло?

Comments are closed.