ЗВІТ НАБУ ЗА КВІТЕНЬ 2018 РОКУ

Кількість переглядів 340

Понад 380 осіб викрито на корупції та притягнуто до кримінальної відповідальності детективами Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у 135 справах досудове розслідування завершено*. Такими є підсумки роботи НАБУ на кінець квітня 2018 року.

Станом на 30.04.2018 детективи Національного бюро здійснювали досудове розслідування у 602 кримінальних провадженнях. У вчиненні кримінальних корупційних правопорушень наразі підозрюють 174 особи*.

Упродовж квітня 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру 18 осіб, чимало з них — це судді та їхні спільники або посередники в отриманні неправомірної вигоди. З-поміж іншого, йдеться про суддю одного з районних судів Херсонської області, суддю Голосіївського районного суду м. Києва та суддю і заступницю керівника апарату Подільського районного суду м. Києва.

Крім того, в середині квітня 2018 року одразу після отримання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. дол. США було затримано заступника прокурора Вінницької області.

Наприкінці минулого місяця було також викрито співробітника Служби безпеки України, який, володіючи інформацією про отримання в незаконний спосіб іноземцями посвідок на проживання в Україні, отримував від них неправомірну вигоду. Посадовця затримано під час отримання чергового траншу в розмірі 36 тис. дол. США.

За підсумками квітня детективи НАБУ завершили розслідування у семи кримінальних провадженнях та сформували обвинувальні акти стосовно восьми осіб. Крім того, до завершення наблизилися досудові розслідування у низці резонансних кримінальних проваджень. Так, 4 квітня 2018 року матеріали для ознайомлення відкрито підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати 14,5 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб Міністерства внутрішніх справ України (так звана «справа рюкзаків»); від 17 квітня з матеріалами кримінального провадження ознайомлюється голова Деснянської районної державної адміністрації у м. Києві, підозрюваний у декларуванні недостовірних даних; від 23 квітня — матеріали провадження відкрито семи особам, які підозрюються у заволодінні понад 247 млн грн ДП «Адміністрація морських портів України».

* Детективи НАБУ внесли перші провадження до ЄРДР 4 грудня 2015 року.

Джерело: Національне антикорупційне бюро України

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0