РІЧКА БАРАБОЙ – КОМІСІЯ НЕ ТАМ ШУКАЄ ДЖЕРЕЛО ЗАБРУДНЕННЯ?

Кількість переглядів 907

Ми вже писали про отруєння річки Барабой (в межах села Дальник, Овідіопольському району) де було виявлено мертву рибу та відчутно неприємний запах.

Овідіопольською РДА була створена районна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка зробила виїзд та провела інспектування берегової лінії вздовж річки Барабой в межах села Дальник, з метою виявлення джерела забруднення. Про результати діяльності було повідомлено наступне:

?Під час інспектування встановлено, що вода в річці стала значно чистіша, без жирових плям та загиблої риби. Запах каналізаційних стоків відсутній. Місць скиду нечистот та хімічного забруднення не виявлено. На жаль, річка заросла водоростями та очеретом, що впливає на екосистему водного об’єкту.
Попередньо встановлена причина загибелі риби у минулу неділю – відсутність кисню у воді. Що викликало такі показники, встановить ретельний хімічних аналіз води, результати якого надійдуть найближчим часом.
Будемо продовжувати інформувати і надалі.?

Але в нашої першої публікації ми залишили засоби зв’язку з метою отримання інформації від наших читачів про джерело забруднення і готові були отримати таку інформацію навіть анонімно.

І ось, 18 травня 2018 року до нас зателефонував наш читач з Теплодара (Біляївський район) та повідомив, що джерело отруєння річки Барабой треба шукати не на території Овідіопольського району, а на території Біляївського району, та повідомив деякі факти, які потрібно негайно розслідувати вже нової комісії, яка повинна бути створена не тільки Овідіопольською РДА, але ще і Біляївською РДА.

За інформацією від Валерія Григоровича (який не скриває свого імені та телефону), біля населеного пункту Мирний останим часом розпочалось будівництво приватних будинків, власники яких використовують річку Барабой у якості зливу своїх каналізаційних стоків. Крім того впродовж річки є ферма по розведенню овець, власники якої теж, можливо, використовують річку з цією ж метою.

Також в кожному населеному пункті, впродовж цієї річки (наприклад Петродолина), багато домогосподарств теж використовують цю річку для зливу каналізаційних стоків.

Вважаємо факти, які нам повідомив читач Валерій Григорович необхідно негайно перевірить та у разі їх підтвердження, застосувати необхідні заходи для припинення порушення норм екологічної безпеки.

Дякуємо Валерію Григоровичу за інформацію!

Звертаємось до мешканців, якщо кому-то відомі про факти незаконного скиду нечистот у воду прохання звертатись до редакції за телефонами:

  • 050-395-0003
  • 068-895-9856

Або пишіть на електронну адресу:

Анонімність гарантуємо.

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0