ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ ЗНОВУ НАГАДУЄ, ЩО НЕ ВІДСТУПИТЬСЯ ВІД СВОГО НАМІРУ ЩОДО УКРАЇНИ

Кількість переглядів 354

Як повідомляє видання fanarion.blogspot.com, сьогодні, 23 вересня, патріарх Варфоломій, завершуючи Божественну літургію в Церкві св.Фоки в Стамбулі, проголосив, що відправив повідомлення усім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, тому що це її право.

У присутності представника Чеської православної церкви Вселенський патріарх сказав:

Церква Чехії та Словаччини – новітніша з Автокефальних церков, яку Вселенський Патріархат проголосив автокефальною у 1998 році.

Зараз настала черга України, яка отримає статус автокефалії, який, я сподіваюсь, надовго, незважаючи на існуючі реакції, і це буде тому, що це її право. Це її право на отримання статусу автокефалії, а з іншого боку, це право, та дійсно виключне право, нашого Вселенського патріархату надавати автокефалію усім новим православним церквам, починаючи з Росії в 16 столітті, і чеської та словацької, як я сказав раніше.

Ми не боїмося погроз. Як недавно я казав в одній промові, Вселенський патріархат ані погрожує, ані перебуває під загрозою, але невпинно прогресує у виконанні священних апостольських правил та у виконанні та дотриманні привілеїв, які встановлено правилами Вселенських Соборів. Ці правила Вселенських Соборів і привілеї, надані цими Соборами найпершій Церкві Константинополя, ми не залишаємо їх. Ми поважаємо їх, ми зберігаємо їх, і ми також будемо їх реалізовувати у випадку України та інших країн“.

Джерело: CERKVARIUM

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0