МІСЯЦЬ ТРАГЕДІЇ В КОЛЕДЖІ: ЩО З ПОЖЕЖНОЮ БЕЗПЕКОЮ?

Кількість переглядів 349

Ми з командою проаналізували декілька основних питань. Чому громадам хронічно не вистачає коштів на протипожежну безпеку? Чому директори та завідувачі райвно залишаються наодинці з мільйонами вимог з безпеки, не маючи на це ресурсів? Як це все змінити?

Одна з причин постійної нестачі коштів (далеко не єдина, звичайно) — субвенція. Точніше, неможливість її використання.

У багатьох громадах є залишки освітньої субвенції (кошти, що не використали за рік). Гроші залишаються в місцевих бюджетах, але витратити їх на протипожежні заходи не можна. І це безглуздо! Є кошти, є бажання та потреба. Чому б ні?

Згадайте школи в Овідіопольському районі, що закрили рішенням суду. Коли б не ця заборона, то кошти на протипожежну безпеку можна було б взяти з залишків субвенції. Але ж ні!

Написав звернення до Міністра освіти і науки України Ганни Новосад та запропонував деякі зміни до Постанови Кабміну. І це важливий крок до безпеки українських дитсадків, шкіл, коледжів та решти навчальних закладів. Маємо підтримку та взаєморозуміння з Міністерство освіти і науки України.

Що це дасть? Рішення дозволить «розблокувати» ті самі залишки субвенції та направити їх на безпеку навчальних закладів багатьох громад України. І в нашому окрузі, зокрема. Неодноразово спілкувався з очільниками громад і знаю, як для них це важливо.

Для прикладу, залишок освітньої субвенції в нашому окрузі — майже 80 мільйонів гривень. Звичайно, в різних громадах суми відрізняються, але ж це реальні кошти, які можна вже брати та направляти на безпеку.

Пожежа в коледжі має стати для нас не тільки чорною датою, але й жорстоким уроком на майбутнє.

Народний депутат України Колебошин С.В.

Happy
Happy
1
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “МІСЯЦЬ ТРАГЕДІЇ В КОЛЕДЖІ: ЩО З ПОЖЕЖНОЮ БЕЗПЕКОЮ?

  1. Ежемесячно учебные заведения включая дошкольные учреждения собирают на нужды минимально 50 грн. Я понимаю, что нужд много, но родители частично могут и оплачивают эти расходы. 20 человек- 1000 грн в месяц, можно за год- два все устроить, главное чтобы директора совок из головы выбросили и переставали тырить и начали экономить. Реально сделать всё своими силами. Я бы сама сдавала не 50, а 100 в месяц на самую главную вещь в этой жизни- на бещьрасностьш наших детей. На всякую ерунду сдаём пановэ…. Модно ремонты делать не каждый год, а раз в два и то по необходимости. Красить те панели и белить…

  2. то что выбрали то и получайте, а он себе живет в Киеве и зарплату большую получает, вот вам и ваш депутат ВР)))

  3. Пиар на костях – выводов 0. Пока мы все не обьеденимся и не начнем действовать н… не будет. Пока обьеденился только Роман, говорит, пишет, а все дома под кроватью .

Comments are closed.