ОВІДІОПОЛЬСЬКА РДА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З НІМЕЦЬКОЮ КОМПАНІЄЮ

Кількість переглядів 596

04 березня 2020 року виконуючий обов’язки голови Овідіопольської районної державної адміністрації Ігор Ільченко підписав меморандум про співпрацю з представниками німецької компанії Notus Energy.

Відповідно до підписаного меморандуму підприємці планують будівництво трьох вітроелектростанцій на території Овідіопольського району. Загальна сума інвестицій перевищує 450 мільйонів євро.

Протягом двох років інвестори зобов’язуються реалізовувати наступні проекти:

  1. «Овідіополь Енерджі» — вітроелектростанція загальною потужністю 120 МВт, на території Йосипівської, Мар’янівської, Петродолинської, Новодолинської сільських рад. Початок будівництва – 2020 рік. Введення в експлуатацію – 2022 рік. Сума інвестицій: 180 млн. євро.
  2. «Овід Вінд ІІ» – вітроелектростанція потужністю 88 МВт, на території Роксоланівської сільської ради. Початок будівництва – 2020 рік. Введення в експлуатацію – 2022 рік. Сума інвестицій: 132 млн. євро.
  3. «Овід Вінд ІІІ» – вітроелектростанція потужністю 93,5 МВт, на території Овідіопольської селищної ради. Початок будівництва – 2020 рік. Введення в експлуатацію – 2022 рік. Сума інвестицій: 140 млн. євро.

Це досить важливі проекти не тільки для енергетичної безпеки всієї країни, а й для бюджетів наших населених пунктів. На території району вже діє один вітропарк, побудований Турецьким інвестором, одним із світових лідерів у вказаній індустрії, який щороку приносить в бюджет Овідіопольської селищної ради понад 1,5 млн.грн. На цьому інвестор не зупиняється та вже незабаром починає спорудження другої черги вітропарку, що збільшить надходження в бюджет вдвічі. Це будівництво дитячих садків, доріг, благоустрою та інших соціально важливих проектів. Отже ми, в першу чергу, зацікавлені, щоб саме наш район залишався таким же привабливим для представників «зеленої» енергетики”, — зазначив Ігор Ільченко.

Загалом передбачено створення понад двохсот робочих місць на стадії будівництва та п’ятдесяти — на стадії обслуговування вітростанцій.

Компанія Notus Energy заснована у 2001 році у м. Потсдам, Німеччина.

По матеріалам: Овідіопольська РДА

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА РДА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З НІМЕЦЬКОЮ КОМПАНІЄЮ

  1. Куда не глянь – ветряки будут стоять. Наверное надо продавать недвижимость и переселяться в более спокойное место.

    1. Ага, нефтебаза в центре поселка вас не смущает, а вентиляторов испугались. Бред…

      1. Она далеко не в центре. Когда строилась нефтебаза, это было промзоной.

  2. Ну а местечковые власть имущие уже ждут не дождутся когда капнет чтобы подерибанить неожиданно приплывшие бабло! Посмотрите сколько будет придумано всякой херни которую типа срочно надо сделать в поселке и в районе и по космическим ценам!

Comments are closed.