КОМУ ПОТРІБНІ ЛЮДИ З ОРФАННИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ?

Кількість переглядів 652

Реформа децентралізації влади створює нові можливості для громади: в сільських та селищних бюджетах з’явились додаткові кошти, що відкриває додаткові можливості для розвитку. Але разом з можливостями на місцевий рівень «спустилися» і нові зобов’язання. Діти та дорослі з рідкісними захворюваннями лікування яких раніш фінансувалось з державного бюджету наразі починають «лягати на наші плечі».

09 червня 2020 року редакція «Альтернатива.орг» побувала вдома у Тетяни Ведвечук. Вже 26 років донька Тетяни хвора на фенілкетонурію. З грудня 2019 року фінансування таких хворих припинилось з державного бюджету. На рівні району програма фінансування орфанних захворювань вже прийнята.

Але прийняти саму програму замало. Програму потрібно фінансувати. А з цим виникли проблеми. Сільські та селищні депутати не звикли до прийняття рішень про фінансування цих проблем, адже раніш це було «головний біль» держави.

Навивши довідки ми дізналися, що на фінансування орфанних хворих тільки для смт Овідіополь на рік потрібна чи мала сума: 2,5 млн грн. На фоні недофінансування бюджету з причини карантинних обмежень ця проблема стає критичною.

Будем звертатись до Овідіопольського селищного голови з метою запрошення нашої камери на засідання найближчої бюджетної комісії щоб спостерігати за процесом обговорення фінансування цих хворих.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

2 thoughts on “КОМУ ПОТРІБНІ ЛЮДИ З ОРФАННИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ?

  1. Цікаво,а скільки в нас в Овідіополі таких хворих і на що йдуть такі чималі кошти?
    Здається раніше вони просто осідали в кишенях можновладців. Можливо насправді ці суми менші?

  2. Да похоже кто-то пиз…

    наши деньги.

Comments are closed.