ЩЕ ДВОХ ФІГУРАНТІВ СПРАВИ ПРО ХАБАР КЕРІВНИЦТВУ НАБУ І САП ВЗЯТО ПІД ВАРТУ

Кількість переглядів 437

Вищий антикорупційний суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще двом фігурантам по справі які намагалися передати неправомірну вигоду у розмірі 6 млн $ США керівництву НАБУ і САП.

Окрім взяття під варту суд визначив заставу:

  • одному із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича – тримання під вартою із 40 млн 358 тис. грн альтернативною заставою;
  • колишньому керівнику одного з департаментів ДФС – у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави в розмірі 120 млн грн.
Назар Холодницький

У роботі НАБУ та САП перебуває кримінальне провадження, про підозру у якому повідомлено колишньому міністру екології України. На даний час слідство зупинене, ексвисокопосадовець перебуває у розшуку. До нас надійшла інформація про те, що певні особи за неправомірну вигоду хочуть це провадження закрити. Сума вигоди склала у результаті 6 млн дол. США, з яких 5 мільйонів передбачалися безпосередньо нам за закриття справи і 1 мільйон передбачався за «консультаційні послуги» посереднику”, — повідомив керівник САП Назар Холодницький.

Артем Ситник

Епізод, у якому пропонувалася неправомірна вигода стосується ймовірної причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ПАТ «Реал банк» (підконтрольного на той час злочинній організації за участі посадовців часів президента Януковича) і легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру низці осіб, у тому числі колишньому міністру”, — зазначив Артем Ситник.

За словами Директора НАБУ, кримінальне провадження щодо спроби підкупу керівників антикорупційних органів зареєстрували 3 червня 2020 року, тобто від моменту, коли слідству стало відомо про злочинний задум, і до моменту затримань минуло лише 9 днів. Поспіх осіб, які передавали хабар, пов’язувався із наближенням дня народження пана ексміністра.

За нашими даними, до цього дня вони планували досягти фінального рішення — закриття провадження і, як наслідок, забезпечити повернення особи на територію України”, — уточнив Артем Ситник.

Слідчі дії тривають.

Ще матеріали по справі:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ЩЕ ДВОХ ФІГУРАНТІВ СПРАВИ ПРО ХАБАР КЕРІВНИЦТВУ НАБУ І САП ВЗЯТО ПІД ВАРТУ

  1. В деле о взятке Злочевского за прекращение его уголовного преследования всплыли новые подробности. Как оказалось, посредник в передаче 5 миллионов Николай Ильяшенко изначально предлагал более интересный вариант: не закрывать дело в НАБУ и САП, а… просто передать его в Национальную полицию. Такая информация содержится в материалах дела.

    А теперь загадка — зачем дело передавать в полицию? Наверное, чтобы Аваков его расследовал так же, как они расследовали дело Бахматюка. Как вы помните, там это дело похоронили и для верности утопили документы в потопе. И подозрение Бахматюку было выдвинуто только после того, как генпрокурор Рябошапка передал дело в НАБУ.

    Такой вот дополнительный аргумент в копилку тех, кто уже не первый год требует смены министра внутренних дел.

Comments are closed.