КОРУПЦІЙНІ ПРИГОДИ ТАЇРОВСЬКОГО ДЕПУТАТА ЛІЛІЇ БЕЖЕНАР

Кількість переглядів 673

Одеський апеляційний суд розглядає скаргу прокуратури на виправдувальний вирок судді Київського районного суду м. Одеси Чаплицького В.В. щодо депутата Таїровської селищної ради та колишнього працівника Київської податкової інспекції м. Одеси Лілії Беженар та Олександра Гюржи, яких прокуратура звинувачує у вимаганні та отриманні хабарю у сумі 7 тисяч доларів США від генерального директора ТОВ «ЛАБЛОГІСТИКГРУП».

Що дуже показово, сам процес у суді першої інстанції з квітня 2015 року по жовтень 2017 року розглядала суддя Київського районного суду міста Одеси Федулеєва Ю.О. Однак, вона не змогла закінчити розгляд цієї справи самостійно у зв’язку з закінченням її повноважень.

Далі справа була передана судді Чаплицькому В.В., який прийняв його до розгляду лише 16 березня 2018 року і відразу ж визначив не досліджувати повторно всі процесуальні дії, які вже були досліджені суддею Федулеєвой, а обмежився допитом потерпілого і підозрюваних, які природно заперечують свою провину. В результаті в найкоротші терміни за два з половиною місяці, а саме 31 травня 2018 року він виніс виправдувальний вирок щодо обвинувачених.

Все це відбулося не дивлячись на купу доказів, які були за два з половиною роки до цього досліджені суддею Федулеєвою, але сприйнятих критично вже суддею Чаплицьким, серед яких:

  • Три експертизи про наявність спецбарвника люмінесцентного порошку на грошових знаках, знайдених в кабінеті Лілії Беженар та на серветках, якими Лілія Беженар витирала руки з метою позбутися від фарби.
  • Понад 117 годин негласних аудіо-відео записів зустріч між потерпілим з Лілій Беженар та Олександром Гюржи.
  • Купи різних документів у вигляді актів перевірок, листів і декількох рішень судів.

Детальніше з рішенням суду першої інстанції можна ознайомитися тут:

Тепер черга в оцінки доказів за колегією Одеського апеляційного суду в складі суддів Копиця, Джулай та Журавльов.

Самих обвинувачених дуже розчарувало присутність журналістів на судовому засіданні. Особливо з цього приводу переживав підсудний Гюржи, якій постійно прикривав своє обличчя від спрямованого на нього об’єктива відео камери.

Однак, заплановане на 06 липня 2020 року засідання не відбулося через відсутність адвокатів обвинувачених, які послалися на введені карантинні обмеження в країні.

Наступне засідання у справі заплановано на 05 серпня 2020 року в Одеському апеляційному суді. Будемо спостерігати за процесом.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

5 thoughts on “КОРУПЦІЙНІ ПРИГОДИ ТАЇРОВСЬКОГО ДЕПУТАТА ЛІЛІЇ БЕЖЕНАР

  1. Очередной долб…ёб. Вообще не понятно зачем прикрывать свой баранний фейс раз тебя и так все знают?

  2. Ромчик,тоже хочет бабла от хабарників?
    Рлман,какова такса?

  3. Ага так же как и за Никтосом бегал, а когда деньжат отвалили – интерес пропал… РЕКЕТИРЫ С КАМЕРОЙ!!! Плати или будем показывать видосики!!! Тошнит уже от этого циркача с микрофоном

  4. И с Грабом тоже спмое было: вор, корупционер. Бабки в рыло – самый лутший Голова, пример для подражания.

  5. Капица и Джулай разденут их как следует.
    Хоть прячься, хоть не прячься, Все равно моя ты, ду-ду-ду. (©Ляпис трубецкой)

Comments are closed.