ДОСИТЬ СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ, ОПАЛЕ ЛИСТЯ ТА ДРІБНЕ СМІТТЯ!

Кількість переглядів 482

Кожного року наприкінці літа та восени у нашому селищі горять і димлять вогнища: люди спалюють суху траву, опале листя, дрібне сміття. Спалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають оточуючим і якими наслідками вони можуть обернутися. Мешканці вдень та вночі розпалюють вогнища, ігноруючи зауваження та найголовніше – техніку безпеки.

Шановні овідіопольці, під час прибирання своїх присадибних ділянок Овідіопольська селищна рада наполегливо просить утриматися від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, гілок тощо. Адже це завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій та призводить до забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинами, які негативно впливають на здоров’я: стан дихальних шляхів, астматичні захворювання, захворювання щитовидної залози та інше.

Нагадуємо, що спалення сухої рослинності забороняється законодавством України статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

Якщо ви помітили горіння сухої трави — спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадках значного поширення пожежі — негайно повідомте про загоряння за телефоном «101».
Шановні жителі Овідіополя! Ніколи не забувайте про правила пожежної безпеки. Попередити пожежу простіше, аніж приборкати велику територію, охоплену вогняною стихією. Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї.

Давайте будемо свідомо дотримуватися правил пожежної безпеки, спільно дбати про стан нашого довкілля.

Овідіопольська селищна рада

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ДОСИТЬ СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ, ОПАЛЕ ЛИСТЯ ТА ДРІБНЕ СМІТТЯ!

  1. Всю жизнь палили,а теперь нельзя.
    Откуда у пенсионера деньги,чтобы платить за машину листья вывозить.
    И так концы с концами сводят,а мусорщики лишний мешок неберут.

  2. Ещё было бы хорошо,чтобы это косалось всех,а так одни палят,а другие за свою пенсию должны вывозить и где справедливость???

  3. Решением вопроса в цивилизованом населенном пункте, былбы централизованый выоз мусора за счет поссовета. Забота должна быть не только об экологии. но и о обнищавшем населении.

    Решенинием вопроса, в цивилизованом населенном пункте, былбы централизованый вывоз мусора за счет поссовета. Нужно заботиться не только об экологии, но и о обнищавших людях.

  4. Вот,вот и тогда никто и ничего непалил.

Comments are closed.