ЗА РІШЕННЯМ СУДУ ВІТЧИМА ПРИЗНАЧЕНО ОПІКУНОМ ДИТИНИ, ВИХОВАННЯМ ЯКОЇ НЕ БАЖАВ ЗАЙМАТИСЯ РІДНИЙ БАТЬКО

Кількість переглядів 472

До Овідіопольського бюро правової допомоги Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся чоловік.

На протязі 2 років він виховує доньку від першого шлюбу своєї дружини. Мати дівчини померла при народженні їх спільної дитини, батько ухиляється від виконання батьківських обов’язків, не сплачує аліменти, життям та інтересами доньки не цікавиться, телефонує їй виключно на день народження та передає подарунок.

У зв’язку з вищевикладеним, чоловік хотів позбавити батька дівчини батьківських прав, аби забезпечити їй гідний фізичний і моральний розвиток та належні умови життя.

Начальник відділу Наталя Білоус підготувала для чоловіка заяву про позбавлення батьківських прав, додавши на підтвердження того, що він один утримує дівчинку: довідку про склад сім’ї; акт обстеження житлово-побутових умов та довідку про доходи.

Крім того, до суду було надано докази, які підтверджували той факт, що батько дитини не бере участь у вихованні дочки.

Відповідно до характеристики, наданої директором школи, де навчається дівчина, рідний батько жодного разу не цікавився навчанням дитини та її вихованням, не відвідував батьківські збори.

Представництво інтересів у суді здійснював головний спеціаліст відділу Мурад Варшанідзе.

Завдяки роботі юристів, судом було встановлено, що рідний батько дівчини ухиляється від її виховання та утримання, тому його було позбавлено батьківських прав, а дитині надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування та призначено вітчима її опікуном.

З рішенням можна ознайомитися за посиланням:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/76483286

Одеський місцевий центр з надання БВПД

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0