КУДИ ВЕДЕ ЗАТИШАНСЬКУ ГРОМАДУ ГЕННАДІЙ ТОПОЛЬНИЦЬКИЙ?

Кількість переглядів 3067

Місцеві вибори 2020 року у самому розпалі. Багато голів громад по Одеській області, які відзначилися у не дуже раціональному витрачанню місцевих бюджетів, знову «нагострили» свої погляди на наступну каденцію. Одним з таких «упередсмотрящим» кандидатом є голова Затишанської об’єднаної територіальної громади Топольницький Геннадій Миколайович.

Затишанське ОТГ включає до свого складу 13 населених пунктів, найбільший з яких – це центр громади смт Затишшя. Населення всієї громади складає близько 4’500 осіб, з яких 3’500 проживає у центрі громади.

На початку 2020 року під час проведення аудиту у Затишанської селищний раді виявилося, що її співробітники незаконно отримували премії та щомісячні надбавки до зарплат. Сума збитків бюджету, за результатами перевірки, склала близько 1 мільйона 200 тисяч гривень.

Південний офіс держадуіт служби України 26 лютого 2020 року відрапортував що, мовляв все матеріали передані правоохоронцям для прийняття рішення. Але про прийняте рішення так ніхто і не дізнався, а сам Геннадій Миколайович благополучно бере участь у передвиборчий компанії з метою продовження свого правління у Затишанської громаді.

12 жовтня 2020 року, за два тижні до виборів ми з’їздили у Затишшя з метою поспілкуватися з місцевим населенням, працівниками селищної ради та, якщо вийде, почути самого Топольницького.

Першим, з ким нам довелося поспілкуватися, був житель Затишшя військовий пенсіонер Алахверди Джалилов, який повідав, що будівельні роботи, які проводить селищна рада у переважній більшості проводяться з порушенням норм та встановлених стандартів. Головна мета – здати об’єкт, а скільки далі буде потрібно для його постійного ремонту не дуже цікавить керівництво громади.

У якості прикладу, Алахверди Джалилов провів побудований стадіон біля школи та дах самої школи. Після здачі об’єктів всі недоопрацювання відразу дали знати про себе. Навіть невеликий дощ повністю затопляє спортивний майданчик водою з причини повної відсутності водовідведення, що й майбутньому, на думку Джалилова, призведе до дуже серйозних наслідків, які доведеться виправляти бюджетними коштами.

Другий приклад – це дах школи, який був зірваний при не дуже сильному буревію. Ремонтні роботи по відновленню були також проведені наспіх та як поводитися цей об’єкт при наступному буревії, покаже життя.

Поспілкуватись з самим Геннадієм Топольницьким напередодні виборів нам не вдалось: він взяв відпуску для проведення своєї передвиборчої компанії. Пояснення з приводу виявлених порушень держаудит службою у сумі 1,2 млн грн нам надала бухгалтер ради Романик Оксана Іванівна, яка повідомила, що вони визнали виявленні порушення та вже повертають кошти, які незаконно були виплачені працівникам апарату ради.

Скориставшись перебуванням у Затишанської громади ми вирішили поспілкуватись з місцевими мешканцями й не тільки у самому центрі громади, а й у маленьких населених пунктах.

Наше спілкування дало таки висновки: поки, переважна більшість мешканців не бачать ніяких поліпшень у своєму житті. Всі відчувають, що перекіс у фінансуванні був не тільки при нарахуванні зарплати працівникам апарату ради, а й при розподілі коштів громади між центром та периферією, де інфраструктура й так не була розвинена до цього.

Який висновок від нашої поїздки? Отримати додаткові гроші у місцевий бюджет – це ще не головне, щоб розв’язати проблеми громади. Потрібно ще вміти їх витрачати з користю для громади, щоб далі не вкладати гроші у те, що тільки побудували.

Не на камеру, деякі місцеві жителі громади повідомляють, що Геннадій Миколайович сильно стурбований виборчим процесом й всіляко намагається використовувати адміністративний ресурс для досягнення своєї мети: «виграти у будь-якому випадку, ми за ціною не постоїмо».

Ще матеріали по темі:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
3
Surprise
Surprise
0

19 thoughts on “КУДИ ВЕДЕ ЗАТИШАНСЬКУ ГРОМАДУ ГЕННАДІЙ ТОПОЛЬНИЦЬКИЙ?

  1. Роман,а где репортаж про Кокину Ирину,которая 1,5 года назад припёрлась из Болграда в Великодолинское и здесь сейчас так свои права качает и людям спокойно жить не даёт!????? Ещё и прется в депутаты сволочь!!!

    1. И я хотела бы узнать про кокину и её свору!!!

      1. А что за фря эта Кукокина, что ей надо посвятить репортаж?

  2. Кто заказал Вам Гену Тополя?
    Он конечно как человек г.. но лучше кандидата на кресло главы у нас нет. Вы представляете интересы цыгана из Дружелюбовки? Поздравляю, Вас купили, Вы ещё один продажный Журналист.

    1. хэ-хэ-хэ оставьте нам наше гавно, мы привыкли к его запаху…. стадо идиотов

  3. Господи боже мой, опросили элиту Затишья)0)) Анастасия в конце что немая, почему вы ей ничего сказать не дали?

  4. Все понятно, просто предвыборный срач.

  5. Все понятно, просто предвыборный срач.

  6. тот так називаемий “репортаж” просто цирк сфабрикований под закаказ иначе быть не может Лучше быть и не может когда у нас в стране все продается ивсех можно купить.Кругом одни дол…бы Это все от тех пид…ров что на верху которые не знали что такое жить бедно! Всем удачи.

  7. Рома, так он Геннадій Миколайович. или Володимирович? Какому абзацу верить?

    1. Это тупой и продажный журналист, он тут вообще ничему верить нельзя.

      Это заказ цыгана из Дружелюбовки!

  8. Впервые что-то написали за Затишанское ОТГ не то, чего хочет Топольницкий. Браво! Может начнут слущать людей, эти твари поселковые не слышат нас. При их зарплатах и премиях мы им не интересны. Надо было заехать еще к нам в Торосово мы бы вам рассказли еще больше. Потому что праздник села это хорошо, но это очковтирательство, реально это не меняет жизнь людей.
    Спасибо, что показали реальную обстановку!

  9. Там сплошное болото.Его кланы имеют все,люди ничего.Его земляки говорят,что села вообще убиты.Они ждут,что приедет комиссия по земле,а толку с того.Есть уголовные дела и тишина.А они творят,что хотят.

  10. Если для вас то, что показано в этом «заказном» бредовом сюжете – реальная обстановка, то мне вас искренне жаль. Спросили мнение несколько вечно всем недовольных «индивидуумов», а хорошие комментарии вырезали. Браво, молодцы!

    Наверное, до Топольницкого вам лучше жилось в болоте, без интернета, освещения и всего остального.

    Радует, что большинство жителей нашей ОТГ не ведутся на подобное дерьмо и провокации, видят позитивные изменения и поддерживают своего главу. А Геннадию Николаевичу желаю выдержки и победы в этих подлых и грязных выборах!

  11. Это ответ на коммент «Михаила Захаровича» 👆🏻

  12. За Гену и двор стреляю в упор!

Comments are closed.