КАБМІН ЗАТВЕРДИВ МЕХАНІЗМ ПОВНОЦІННОЇ ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЕЛЬ ОБ’ЄДНАНИМ ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ

Кількість переглядів 1128

Кабінет Міністрів України 16 листопада 2020 року затвердив Постанову №1113, яка запускає механізм повноцінної передачі понад 2 млн га земель сільськогосподарського призначення об’єднаним територіальним громадам.

Як повідомляє Одеський регіональний офіс ULEAD, ця постанова є наступним етапом для реалізації процесу передачі земель на місця, яка прийнята на виконання Указу президента №449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

В Постанові Кабміну вказується, що державна кадастрова служба повинна забезпечити прискорення проведення інвентаризації та передачу з 17 листопада 2020 року земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність відповідно до статті 117 Земельного кодексу України.

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко звернувся до новообраних голів об’єднаних територіальних громад, які вже приступили до роботи або ж розпочнуть виконувати свої обов’язки найближчим часом:

Держгеокадастр чекає на вас, звертайтесь до обласних управлінь з необхідною документацією. Ви отримали підтримку на місцях, а ми передаймо вам найбільш цінний ресурс у державі — землю. Завдяки чому місцеве самоврядування стане справді сильним. Це нові можливості для місцевого самоврядування та водночас серйозна відповідальність”.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “КАБМІН ЗАТВЕРДИВ МЕХАНІЗМ ПОВНОЦІННОЇ ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЕЛЬ ОБ’ЄДНАНИМ ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ

  1. Це добре, що громади зможуть користуватись землею за межами населених пунктыв

Comments are closed.