ПОДРОБИЦІ РЕЗОНАНСУ: ЛАБОРАНТ КАФЕДРИ ОФТАЛЬМОЛОГІЇ ОДЕСЬКОГО МЕДІНСТИТУТУ ЗЛАМАВ НОСА ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ ПОЛІЦІАНТУ

Кількість переглядів 3360

08 грудня 2020 року Овідіопольський районний суд Одеської області розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у відношенні лаборанта кафедри офтальмології Одеського медуніверситету, колишнього зятя старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ ГУ ДФС в Одеській області Дунаєва Олександра Анатолійовича, який свого часу вже постраждав від нападу зятя-лаборанта.

Про цю резонансну справу 07 грудня повідомило багато засобів масової інформації Одеської області, але ніхто не надав інформацію про:

  • кого звинувачують у нападі на поліціантів,
  • хто з поліціантів є потерпілим,
  • чи законно при затриманні була застосована табельна зброя та вбита собака приватного господарства?

І ось, 08 грудня до Овідіопольського суду зайшли матеріали про обрання запобіжного заходу в рамках кримінального провадження у відношенні підозрюваного Терещенко Івана Анатолійовича по факту подій, які відбувались у с. Лиманка (Таїровська ОТГ Одеської обл.) вночі з 05 на 06 грудня під час якої була навіть застосована табельна зброя та вбита собака у приватному господарстві.

На судовому засіданні нам стало відомо наступне:

05 грудня 2020 року о 23:48 на номер «102» надійшов виклик від Терещенко Ганни Олександрівни, яка повідомила, що її колишній чоловік Терещенко Іван Анатолійович, 08.04.1990 року народження, перебуваючи у нетверезому стані керує автомобілем Infiniti Qx56 д/з ВН7797АА біля її будинку №131 по вул. Берегова у с. Лиманка (ЖК «Совіньйон», Таїровська ОТГ).

На виклик виїхала група швидкого реагування Овідіопольського відділу поліції на автомобілі Renault Duster д/з 1656 у складі екіпажу Урсул Дмитро Вікторович та Зелінський Ігор Олександрович.

Поліціанти зупинили Івана Терещенка на виїзді з ЖК «Совіньйон» та попросили пред’явити посвідчення водія та технічних паспорт на автомобіль. Але Іван Анатолійович відмовився виконувати законні вимоги поліціантів та покинув місця зупинки. Поліціанти наздогнали правопорушника вже біля будинку його батьків №6/12 по вул. Ізмаїльська у с. Лиманка (Таїровська ОТГ, Одеська обл.).

Далі покази Івана Терещенка та версія слідчого Овідіопольського відділу поліції діаметрально протилежні.

По версії слідства, саме Іван Анатолійович перебуваючи у нетверезому стані, натравив собаку (німецька вівчарка) на співробітників поліції та під час переслідування його, завдав тілесних ушкоджень поліціанту Урсулу Д.В. у вигляді зламаних кісток черепа, носа, лівого пальця та інші.

На підставі цих подій, 06 грудня Терещенку І.А. слідчим була вручена підозра у скоєні злочину передбаченого ч. 2 ст. 234 КК України.

По версії самого Терещенка І.А.:

  • перебуваючи під час легкого алкогольного сп’яніння (за його словами він випив 1,5 банки ДЖІН-ТОНІКУ);
  • керуючи автомобілем Infiniti Qx56 д/з ВН7797АА, він не підкорився вимогам поліціантів (яких він, з його слів, однозначно ідентифікував, як поліціантів);
  • втік з місця зупинки з метою отримати документи на машину, які знаходились дома у його батьків.

Також, за версією Івана, поліціанти:

  • зламали хвіртку у приватному господарстві його батьків;
  • увірвались до приватної власності;
  • нанесли йому тілесні ушкодження;
  • безпідставно вбили його собаку;
  • затримали його;
  • та зараз безпідставно звинувачують у кримінальному злочині.

На судовому засіданні сталі відомі деякі цікаві подробиці з життя Івана Терещенка:

  • Терещенко Іван Анатолійович за фахом економіст з вищою освітою;
  • брак між ним та його колишньою дружиною Терещенко Г.О. розірваний на підставі Заочного рішення суду №522/15251/16-ц від 19.10.2016 року;
  • від браку у них є син Марк;
  • працює Терещенко І.А. лаборантом на кафедрі офтальмології Одеського медичного університету;
  • Терещенко І.А. вже має судимість по ч.1 ст.122 КК України за нанесення тілесних ушкоджень своєму колишньому тестю Дунаєву Олександру Анатолійовичу, який на даний час є співробітником податкової поліції ДПС в Одеській області.

На судовому засідання Іван Терещенко наголошував, що той Вирок від 11.02.2020 року у рамках кримінального провадження №12018161500000750 від 02.04.2018 року – це частина переслідування нього з боку колишнього тестя Дунаєва О.А., який є впливовою посадовою особою податкової поліції Одеської області.

Однак, судове рішення вступило в законну силу та на даний момент сам Терещенко І.А., на підставі того Вироку, перебуває під випробувальному терміні строком на один рік.

Адвокат Івана Терещенко повідомив суду, що його підзахисний сам постраждав від нападу поліціантів та ним подана заява про реєстрацію кримінального провадження за фактом перевищення службових повноважень з боку посадових осіб Овідіопольського ВП ГУНП України в Одеській області. Чи є з приводу такої заяви кримінальне провадження, ніхто не повідомляв.

Суд заслухавши доводи сторін, прийняв рішення застосувати у відношенні Терещенко Івана Анатолійовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 15 діб до 20 грудня 2020 року.

Розслідування кримінального провадження триває. Терещенко І.А. продовжує знаходитись під вартою.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

3 thoughts on “ПОДРОБИЦІ РЕЗОНАНСУ: ЛАБОРАНТ КАФЕДРИ ОФТАЛЬМОЛОГІЇ ОДЕСЬКОГО МЕДІНСТИТУТУ ЗЛАМАВ НОСА ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ ПОЛІЦІАНТУ

  1. Парень, конечно идиот… Но и полицая не жалко, по совокупности деяний – они почти все заслуживают хорошей взбучки!!!

  2. Питання – де бодікамери які видали цим безпомічним? По друге, кого вони можуть затримати, ви бачили цих поліцантів? Як вони здають фізо?

  3. Знаю Ивана только с позитивной стороны!
    Бывшая Супруга у него-невменяема, не давала видеться с ребёнком.
    Единственная ошибка только надо было с ней судиться…
    Полицейских не жалко! Смотрите как быстро они направили дело в суд и нормального человека засунули в тюрьму!
    Как только мы, граждане этой страны обращаемся к ним за помощью, они практически бездействуют, а как только обидели своего-то сразу в тюрьму.
    Считаю вырок суду необгрунтованым!
    Можно было бы задействовать залог!
    Терпения Ивану и его семье!

Comments are closed.