ЧОРНОМОРСЬК: ЧОЛОВІК УТРИМУЄ ДИТИНУ З МЕТОЮ ОТРИМАННЯ АЛІМЕНТІВ

Кількість переглядів 3306

25 серпня 2020 року ми побували у місті Чорноморськ. Георгій Раньов шляхом обману зібрав малолітнього Микиту Раньова, 2016 року народження у своїй колишньої дружини Людмили Небоги та утримує його замкненим у приватній кімнаті у гуртожитку по вул. Данченка, не допускаючи мати до дитини.

В серпні 2020 року шлюб між Георгієм Раньовим та Людмилою Небогою був розірваний Саратським районним судом Одеської області. З того часу між ними тривають суперечки щодо спільної чотирирічний дитини Микити. Георгій намагається зібрати дитину себе та отримувати аліменти від Людмили Небоги для утримання їх спільної дитини. Засідання суду з цього приводу призначено на кінець січня.

Людмила Небога – мати чотирьох дітей та має, окрім Микити, ще трьох дітей віком 11, 13 та 16 років, має постійну роботу, фінансово забезпечена та має постійне місце проживання у м. Чорноморськ. За місцем проживання характеризується позитивно.

Георгій Раньов – не має постійного місця проживання, останнім часом не має постійної роботи та, зі слів Людмили, відчуває фінансові труднощі.

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради, як орган опіки і піклування, спираючись на рішення комісії з питань захисту прав дитини від 12.08.2020 року надав документ з рекомендаціями, згідно з якими він вважає за недоцільне визначати місце проживання Раньова Микити Георгійовича з батьком.

Тому Георгій, усвідомлюючи безперспективність своєї позиції, розуміючи, що визначити місце проживання дитини з ним за таких умов взагалі неможливо, пішов на крайній крок: 25 грудня 2020 року прибувши до місця постійного мешкання Людмили Небоги, зловживаючи довірою, викрав чотирирічного Микиту та зачинив його у кімнаті №1 будинку 16 по вул. Данченка, не допускаючи до дитини мати та взагалі відмовляючись від спілкування навіть з правоохоронцями, які приїжджають на виклик.

Ситуація дуже небезпечна: дитина знаходиться у чужій приватній кімнаті, яка знаходиться у гуртожитку та не обладнана, ані душовою, ані туалетом. Сам Георгій веде прихований спосіб життя, зі слів сусідів, взагалі не відомо, як він збирається утримувати малолітню дитину, позбавивши її материнського піклування. Як він збирається працювати, коли у кімнати доведеться залишати малолітню дитину?

Ситуація дуже серйозна, Людмила Небога прохає на допомогу від влади та правоохоронців – на кону життя її дитини. Будемо спостерігати за ситуацією та намагатись відвідувати судові засідання: Іллічівський міський суд Одеської області вже відкрив справу про визнання місце проживання дитини (справа № 501/1765/20).

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
4
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
1