ХТО КОГО ЗАМОВИВ В СБУ: ДОКУМЕНТ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ

Кількість переглядів 2750

Дмитро Нескоромний, якого називають ймовірним замовником вбивства співробітника СБУ Андрія Наумова, на своєму телеграм-каналі починає «зливати» документи кримінального провадження та повідомляє, що він не причетний до цієї справи.

23 січня 2021 року на брифінгу начальник слідчого управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч та в.о. начальника відділу Офісу генерального прокурора Андрій Лисокобилка розповіли, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід затриманому 22 січня 2021 року підозрюваному Расюку Юрію Івановичу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, Юрія Расюка підозрюють у підготовці вбивства іншого співробітника СБУ – Наумова Андрія Олеговича.

Але, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що усунути начальника главку СБУ Андрія Наумова хотів саме полковник СБУ Дмитро Нескоромний. Якій на його думку має зв’язки з колишнім головою Офісу Президента України Андрієм Богданом.

Під час брифінгу, 23 січня 2021 року, на запитання ЗМІ щодо причетності до резонансної справи колишнього першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного, Анатолій Буліч зазначив, що процесуальні норми наразі не дозволяють оприлюднювати цю інформацію. Однак він запевнив, що найближчим часом представники СБУ проведуть окремий брифінг, де нададуть нові матеріали стосовно розслідування, зокрема щодо цього питання також.

Але сам, Дмитро Нескоромний, діючи на упередження, оприлюднив копії документів, а саме Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою по кримінальному провадженню № 22020000000000154.

З документу виходить, що СБУ задокументувала декілька зустрічей Юрія Расюка з умовним виконавцем вбивства на ім’я «Олег»:

  • Перша зустріч: листопад 2020 року: ресторан «Калина» м. Київ вул. Московська, 29-А де домовились замовлення та визначили суму за виконання: 50 тис. $ США.
  • Друга зустріч: 03.12.2020 року: ресторан «Яблуко» м. Київ, вул. Івана Мазепи, 11-Б на якої Расюк показав «Олегу» фотографію Наумова А.О. На цій зустрічі була оголошена умова: після нападу Наумов повинен потрапити до лікарні строк не менш 6 місяців.
  • Третя зустріч: 19.12.2020 року: ресторан «Яблуко» м. Київ, вул. Івана Мазепи, 11-Б на якої Расюк уточнив свої вимоги: після нападу Наумов повинен потрапити до лікарні строк не менш 6 місяців, або взагалі померти.
  • Четверта зустріч: 12.01.2021 року: ресторан «Велюр» м. Київ вул. Льва Толстого, 43 на якої «Олег» отримав від ще одного учасника з умовним ім’ям «Юрій Вікторович» 1 тис. $ США для організації вбивства: спостереження, встановлення маршрутів пересування та міць перебування.
  • П’ята зустріч: 13.01.2021 року: мийка «Юніком» м. Київ Військовий проїзд, 8 на якої Расюк передав ще 1 тис. $ США для організації вбивства.
  • Шоста зустріч: 22.01.2021 року: м. Київ вул. Болсуновська, 2 на якої Расюк передав «Олегу» ще 4 тис. $ США.

Після шостої зустрічі Расюк Юрій Іванович, 1967 р.н. був затриманий співробітниками СБУ. Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28,  ст. 348 КК України.

Також, з матеріалів справи виходить, що особа, яка повинна була виконувати замовлення Юрія Расюка – це Артемов Сергій Вікторович, 1975 р.н. Але, дізнавшись, що Наймов – це співробітник СБУ, він передував виконувати замовлення та звернувся до правоохоронців з повідомленням про злочин.

На своєму телеграм-каналі Дмитро Нескоромний повідомляє, що судячи з матеріалів справи він немає ніякого відношення до цього замовного вбивства:

В материалах дела мое честное имя не упоминается. Ни одного раза. Вообще. Все это фейк, фальсификация, некомпетентность. Судите сами, кто врет. Из всего этого склада макулатуры, делаю однозначный вывод, что Ивана Геннадиевича используют в чужих для него играх”.

Цікаво спостерігати на цю «битву титанів».

До «зливу» цих документів, Дмитро Нескоромний пообіцяв цікавості щодо голови СБУ Баканова:

Милуючись краєвидами одного німецького містечка, планую найближчими днями оприлюднити інформацію про даму серця Баканова, яка живе у Москві, за якою він тужить, і яка є інструментом шантажу з боку ФСБ. Крім того, я повідомлю про те, хто отримує відкати і «дивіденди» на «Великому будівництві», про родинні зв’язки Єрмака в Росії та справжні причини, чому був зірваний обмін полоненими”.

Джерело: телеграм-канал Дмитра Нескоромного

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ХТО КОГО ЗАМОВИВ В СБУ: ДОКУМЕНТ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ

  1. Зеленский давно хочет убрать Венедиктову. По причине слишком тесных контактов последней с Грановским. Который, в свою очередь, блокирует расследование всех дел по Порошенко. Да и вообще, полностью управляет Венедиктовой. Якобы месяц назад Зеленский пригласил к себе Нескоромного и предложил ему зайти на должность Председателя СБУ. Баканов же должен был уйти на должность Генпрокурора. Наумов, узнав об этом впал в панику, так как понял, что с приходом Нескоромного его просто посадят. Баканов тоже не очень хотел покидать уютное кресло и неплохие денежные потоки. Вот тогда, собственно и было состряпано по быстрому это идиотское дело.

Comments are closed.