ALTERNATYVA.ORG СТУДІЯ: НЕЗАКОННІ ОБШУКИ. ЯК СЛІДЧІ ПОЛІЦІЇ ВИКОРИСТОВУЮТЬ КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ У СВОЇХ ЦІЛЯХ

Кількість переглядів 1313

В ALTERNATYVA.ORG СТУДІЯ побувала мешканка м. Одеси Кружиліна Антоніна Дмитрівна, яка повідала нам історію про обшук за її місцем проживання за надуманими обставинами.

З 2017 року Антоніна Дмитрівна після вимушеного переселення з тимчасово окупованих територій Донецькій та Луганській області, проживає у м. Одеса по вул. Академіка Вільямса.

22 червня 2021 року до квартири № 3, яку Кружиліна А.Д. орендує у будинку № 66 по вул. Академіка Вільямса у м. Одеса прийшли… ні не прийшли, а вломилися сім осіб, які за допомогою спеціального обладнання виламали двері разом із дверною коробкою.

Перелякана пенсіонерка нічого не розуміючи, почала взивати до них:
Кто вы?
Однак у відповідь чула лише:
Где ваш сын? Где у вас подвал?

Особи, які вломились до помешкання Антонині Дмитрівни відразу прийнялись допитувати її неповнолітнього онука, але домогтись від дитини вони нічого не змогли, бо бабуся їм не дозволила цього (більш детальну розповідь про події від 22 червня 2021 року дивиться у відео сюжеті).

Коли стало зрозуміло, що ані сина, активіста та волонтера Дмитра Кружиліна, ані підвалу у квартирі пенсіонерки немає, поліціанти трохи вгамувались та почали спілкуватись з Антониною Дмитрівною. Тут стало зрозуміло, що керує цим безладом – слідчий відділення поліції № 2 Одеського РУП № 1 (колишній Суворовський відділ поліції) Колесніков Владислав Вікторович, який з 19.07.2020 року розслідує кримінальне провадження № 12020161490000775 щодо злочинних дій Насікана Дмитра Сергійовича та інших осіб, які вони скоїли у м. Одеса на території Цементного заводу по вул. Цегельна, 5.

Яке відношення Дмитро Насікан та події на Цементному заводі від 19.07.2020 року мають до Кружиліної А.Д. та членів її родини, слідчий Колесніков В.В. так і не пояснив.

Неодноразові звернення Антонині Дмитрівни та її невістки Яни Колтунової зі скаргами до поліції та прокуратури призвели до того, що 03.08.2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості щодо кримінального провадження № 42021160000000365 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365 КК України. Розслідують це кримінальне провадження слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаїв.

Зі свого боку, журналісти «Альтернатива.орг» звернуться до Одеської обласної прокуратури, ГУНП України в Одеській області та до Суворовського районного суду міста Одеси з метою отримати інформацію: що було підставою для проведення обшуку за місцем мешкання Кружиліної А.Д. та яке відношення вона, або члени її родини мають до кримінального провадження № 12020161490000775 щодо злочинних дій Насікана Дмитра Сергійовича та інших осіб, які вони скоїли у м. Одеса на території Цементного заводу по вул. Цегельна, 5.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ALTERNATYVA.ORG СТУДІЯ: НЕЗАКОННІ ОБШУКИ. ЯК СЛІДЧІ ПОЛІЦІЇ ВИКОРИСТОВУЮТЬ КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ У СВОЇХ ЦІЛЯХ

  1. Обставини не “вимишлені”, а “надумані”.

  2. Беспредел
    Кого надо они не обыскивают

  3. Уверена, что никому там подозрение не вручат.
    Поэтому я бы сразу иск подала о возмещении материального и морального ущерба, ответчик ГУНП в Одесской области, сразу бы всплыли фамилии этих рейнджеров, а 365 так и умрет там ДБР

Comments are closed.