В ЧОРНОМОРСЬКУ АКЦІЯ «РАПІРИ» ПЕРЕТВОРИЛАСЬ НА ПРОТИСТОЯННЯ

Кількість переглядів 2740

03 грудня 2021 року у м. Чорноморськ (Одеська область) члени ГО ветеранів та інвалідів АТО «Рапіра» та волонтери проводили мирну акцію протесту, яка завершилась пошкодженими дверями Чорноморської міської ради, вибитим склом та штовханиною в результаті якої постраждав член «Рапіри» та поліціант Чорноморського відділу поліції.

Як повідомив голова «Рапіри» Генадій Дашко, мета акції була – донести до керівництва Чорноморської міської ради про діяння заступника міського голови Сурніна Ігоря Володимировича, який заблокував продовження дозволу на розміщення рекламних конструкцій члену їхньої організації та підприємцю В’ячеславу Сопельняку – ветерану та інваліду Російсько-Української війни.

На жаль, Ігор Сурнін так і не вийшов до ветеранів, що спонукало їх піти до приміщення Чорноморської міської ради з метою особистої зустрічі з чиновником. Але, муніципальна варта та поліціанти заблокували прохід до приміщень ради, мотивуючі це нормами карантину у «червоної» зоні та пленарним засіданням Чорноморської міської ради.

Таке становище обурило ветеранів і вони пішли на штурм. Деталі штовханини дивиться у відео сюжеті. У підсумку: зламані двері міської ради, вибите скло, постраждалий поліціант та член організації В’ячеслав Сопельняк.

Після штовханини, до мітингувальників виходив Чорноморський міський голова Василь Гуляєв, який, після розмови з головою «Рапіри» Генадієм Дашко, погодився провести зустріч з проблемного питання. Зустріч тут же призначили на 04.12.2021 року на 12:00.

Відразу після спілкування з міським головою, поліціанти почали затримувати одного з членів «Рапіри», звинувачуючи його у побитті поліціанта. Таки події викликали другу хвилю штовханини, деталі якої можливо також подивитись у відео сюжеті. Заспокоїти всіх вдалось лише після затримання двох мітингувальників.

Далі події перемістилися до адмінбудівлі місцевого відділення поліції. З Одеси були викликані спецпризначенні з метою контролю ситуації.

За інформацією від поліції, відомості щодо дій одного з мітингувальників (по нашій інформації це Віктор Грачов) внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв) Кримінального кодексу України. Слідчим вирішується питання щодо його затримання у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На іншого учасника акції (по нашій інформації це заступник голови ГО ветеранів та інвалідів АТО «Рапіра» Олександр Веселов), складений адміністративний протокол за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та за ст.185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов’язків).

Чекаємо продовження ситуації.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

14 thoughts on “В ЧОРНОМОРСЬКУ АКЦІЯ «РАПІРИ» ПЕРЕТВОРИЛАСЬ НА ПРОТИСТОЯННЯ

  1. ОО “Рапира” это сборище бандитов. Они крышуют малый бизнес в Черноморсе, выезжают за вас на стрелки и могут избить на заказ. Смотришь на них и стыдно что за таких защитников так как они, падает тень на реальных героев АТО/ООС. Рапире все мало, они доют Черноморск.

    1. Гюльчатай, открой личико. Хоть поржом с идиота.

  2. Тобі б детективи і романи писати, ИнспЄктор… ☝️😁

  3. Торопился на эту драку в Черноморск и.о. замначальника ГУНП в Одесской области Александр Гостищев Гостищев. Очень хотел разрулить конфликт, который возник между комерсом, который спонсирует ветеранскую организацию «Рапира» и вице-мэром.
    Так спешили, что в Авангарде на пешеходном переходе сбили женщину – некую Зинаиду В. За рулем, понятно дело, был водитель, но тоже сотрудник полиции.
    Дальше – пошло веселье. Правоохранители по лучшим канонам жанра (закон же не писан) берут пострадавшую, садят в свой автомобиль и увозят в больницу в Авангарде. Уважаемые, а скрываться с места ДТП — это норм у нас?
    Сейчас ребята активно зачищают видео и всю инфу.
    Если вдруг Ирочка неправа – опубликуйте видео с регистратора в служебной машине.

  4. Голова Овідіопольського загону Рапіра Сергій Скутаренко !
    Цікаво було б почути від нього коментар що до його бачення ситуації …

    1. А шо он? Его там небыло. Подконец приехал, когда всё закончилось.

  5. Там одни виродки.каторие хатят шари

  6. Что за ,,Махновщина” всех по горам розагнать…

  7. А я то подумал, что они добивались снижения тарифов и улучшения жизни граждан, а это просто бизнес одного из их членов понес убытки 🙂

  8. Стекло разбито спиной полицейского,которого толкнули на стекло

  9. Алкаш Витя опять отметился. Он и в Александровке всегда участник драк. И домашнее насилие за ним замечалось. Виной всему водка!

  10. та волонтери проводили мирну акцію протесту, яка завершилась пошкодженими дверями Чорноморської міської ради, вибитим склом.
    Мирная акция)))))).

  11. ПИШЕТ ПРЕССА:
    Авто замглавы одесской полиции сбило женщину на переходе, проехав на красный свет

    Речь идет об автомобиле начальника патрульной полиции Одесской области Александра Гостищева, который ныне также является исполняющим обязанности замначальника Главного управления полиции в Одесской области вместо Сергея Матохина.

    Наезд на женщину совершило авто с полицейским номером 0129. Инцидент произошел 3 декабря на Окружной дороге в месте, где она разделяет Одессу и поселок Авангард, на углу с улицей Магистральной.

    Водитель об инциденте не сообщил и не разрешил врачам госпитализировать пострадавшую с места аварии, аргументировав, что самостоятельно доставит женщину в больницу.

    Досудебное расследование продолжается.

  12. Майора полиции Александра Гостищева утвердили в должности замначальника Главного управления Нацполиции в Одесской области.

Comments are closed.