ЧЛЕНИ ЗЕМЕЛЬНОЇ КОМІСІЇ САРАТСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ВІДМОВИЛИСЯ ПРОВОДИТИ ЗАСІДАННЯ

Кількість переглядів 683

Засідання земельної комісії Саратської селищної ради Одеської області, яке розпочалося 21 лютого, так і не відбулося.

Члени земельної комісії, що зібралися, на чолі з головою селищної ради Вікторією Райчовою заборонили місцевому жителю проводити відеозапис засідання. Місцевого жителя підтримав один із депутатів, розпочалася суперечка, в результаті члени комісії не бажаючи, щоб проводилася відео фіксація, закрили засідання.

Внаслідок цього накопичилося сотні нерозглянутих земельних клопотань та заяв від мешканців громади – учасників АТО, інвалідів першої групи, сімей з дітьми-інвалідами та багатодітних родин. Багато хто з цих громадян земельні ділянки, які своєчасно не отримали минулого року, вже як мінімум втратили свій реальний дохід від урожаю 2022 року, а як максимум – взагалі їх можуть не отримати.

Нагадаємо, що у квітні на сесії Саратської селищної ради депутати призупинили видачу дозволів на розробку проєктів землеустрою для ведення особистого сільського господарства на період проведення аудиту з використання земель сільськогосподарського призначення та одночасно дали «добро» на передачу в довгострокову оренду фермерському господарству трьох ділянок площею понад 120 га.

Раніше журналіст Денис Шацило представив результати власного розслідування щодо боротьби за землі Саратської громади.

Джерело: Любимый город

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0