ОВІДІОПОЛЬ: ЗАРЕЄСТРОВАНЕ КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ПО СПРАВІ ЗА ЖОРСТОКЕ ПОВОДЖЕННЯ З ТВАРИНАМИ

Кількість переглядів 3127

Овідіопольські зоозахисниці Наталія Ферцман та Яна Янева написати заяву до поліції з метою реєстрації кримінального провадження по подіям від 9 липня 2022 року, коли свідки повідомили, що вчитель Овідіопольської школи Володимир Зайцев викинув своїх домашніх тварин на кладовище в смт Овідіополь.

Заява була написана ще 10 липня, проте не було інформації про реєстрацію кримінального провадження, тому зоозахисниці звернулись зі скаргою до слідчого судді Овідіопольського районного суду Одеської області.

За цей час була отримана інформація, що одна з тварин потрапила під колеса автомобілю та загинула.

25 липня в суді зоозахисниці отримали Ухвалу з інформацією про те, що кримінальне провадження зареєстроване та слідчим відділенням ВП № 1 Одеського РУП № 2 (смт Овідіополь) розпочате досудове розслідування з цього приводу по ст. 299 КК України.

Наталі Ферцман та Яна Янева будуть спостерігати про перебіг кримінального провадження з метою притягнення до відповідальності винних осіб.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

17 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬ: ЗАРЕЄСТРОВАНЕ КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ПО СПРАВІ ЗА ЖОРСТОКЕ ПОВОДЖЕННЯ З ТВАРИНАМИ

  1. Почему их не вылавливают как раньше это было,а теперь на первом месте собаки в Овидиополе и коты.

    1. Стопудово… підчас війни декотрим немає шо робити та бігають за собаками замість того щоби помогати бідним людям які залишилися на селі..

  2. Какие депутаты ,такие и законы!
    А теперь физруку сидеть 8 лет?

  3. Стаття 299. Жорстоке поводження з тваринами
    1. Жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними тваринами, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій –
    караються обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.
    2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, –
    караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією тварини.
    3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, або насильницькі дії щодо тварини, спрямовані на задоволення статевої пристрасті, –
    караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.
    4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені з метою створення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, або збут чи поширення зображень, творів, кіно-, відео-, аудіопродукції, що пропагують жорстоке поводження з тваринами, –
    караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

  4. Владимир Петрович, конечно неправ выкинув собак на дороге, но он попробовал решить проблему с агрессивными собаками, как смог.
    У меня просьба к Роману сделать репортаж так же о собаках, которые находятся на территории первой школы. На данный момент две собаки привязаны, но это им не мешает кидаться на проходящих в школу, есть покусаные как среди педагогов так и учеников и их родителей. Мой сын, лишний раз не хочет идти в школу или просит его провести…. А все началось из сердобольных, при чем не всегда детей, которые решили кормить бедных собачек воле школы

    1. Жду вашего звонка и готов приехать и выслушать замечания к животным. На камеру говорить обязательно, мне нужны факты, которые подтвердят написанное:
      Vodafone: +380 50 395 0003 (Viber, WhatsApp, Telegram)
      Kyivstar: +380 68 895 9856 (Viber)
      Lifecell: +380 63 227 9592

      1. Вы сами пройдите на территорию школы или потратьте пол часа времени и посмотрите, постойте возле школы и все увидите. Ваш ребенок тоже учится в этой школе или пока Вас не коснулось, Вам это не интересно? Не каждый будет на камеру жаловаться, если уже неоднократно обращались к администрации учебного заведения, а результата нет. Или Вы считаете, что это просто выдумка?

        1. Я уже все сказал. Не хотите говорить на камеру и рассказать о сути проблемы, ваше право. Я журналист, а не местная власть или администрация школы.

        2. Я сам постійно прохожу і ніяких загроз від тварин не бачив.
          Можливо Ви, Тетяно не навчили своїх дітей (а скоріш за все, не тільки Ви) правил поводження з тваринами ?
          У тому числі поведінки поводження з безпритульними тваринами на вулиці ???
          Це все наша загальна проблема !
          Це залежить у тому числі і від нас з вами ???
          Не забувайте про це…
          Бо кращий варіант, це голову у пісок, а потім строчити коментарі ..

            1. Можливо Тетяня і не любить тварин, а мені вони подобаються )))
              Велике прохання до Василя, напишіть будь ласка, правила поводження з тваринами коли вони на тебе кидаються і кусають.
              Дуже легко розповідати про ситуацію не бачишвши її. А коли проходиш і на тебе кидається великий пес, навіть прив’язаний, то не дуже комфортно. Дякую Роману і Василю за поради, обов’язково скористаюсь.

  5. Заяц хватит бухать! Иди к Ферцман прощи пощады!

Comments are closed.