РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ЗЕМЛЯКА – ВОЇНА АТО – ЄВГЕНА КОЛІСНИЧЕНКА

Кількість переглядів 2390

Вісім років як Овідіополь вперше відчув гіркоту втрати свого односельця під час антитерористичної операції на Сході України.

7 серпня 2014 року, Євген Анатолійович Колісниченко — старший матрос Державної прикордонної служби України, загинув під час обстрілу бойовиками колони при виході з «Довжанського котла» — на останніх метрах маршу осколок поцілив в голову.

Нагадаємо що в селищі одна з основних вулиць Овідіополя, та, де жив Євген Колісниченко, перейменована в його честь. В школі, де він вчився, встановлена пам’ятна дошка. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час АТО, Євген Колісниченко нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Всі ці роки родичі сумують за своїм Героєм, овідіопольці вшановують пам’ять свого земляка, в пошані схиляючи голови перед подвигом Євгена та його побратимів, які ціною свого життя відстоювали суверенітет нашої держави, а відійшовши у вічність, стали зразком мужності та патріотизму.

Сьогодні в день його загибелі, Овідіопольський селищний голова Лідія САВЕЛЬЄВА вшанувала пам’ять нашого земляка, Героя, який віддав життя за рідну землю та нашу свободу.

Вже вісім років минуло від дня його загибелі, але миру на Україні ще немає. І наш обов’язок зробити все можливе, щоб жертва Євгена Колісниченка та сотень інших героїв не була марною. Щоб прапор України гордо майорів над вільною, мирною незалежною Державою.

Герої не вмирають, допоки живе пам’ять про них!

Слава Україні!

Джерело: Овідіопольська селищна рада

Happy
Happy
0
Sad
Sad
8
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0