СПРАВА «122 КГ КОКАЇНУ»: «МАХІНАЦІЇ» СУДДІ ДЕРУСА?

Кількість переглядів 3667

З липня 2022 року редакція «Альтернатива.орг» спостерігає за розглядом справи у Суворовському районному суді міста Одеси, де прокуратура звинувачує чотирьох громадян Ізраїлю у контрабанді наркотичної речовини, а саме 122 кг кокаїну в Україну.

Редакція вже ділилась з нашими читачами, своїми спостереженнями про те:

  • як понад 6 кг кокаїну «розчинились» поки він потрапив на експертизу,
  • як прикордонник Ігор Воронов відверто брехав у судді, намагаючись прикрити незаконні дії підлеглих під час проведення слідчих дій,
  • як свідок Білоус Леонід Павлович зізнався у тому, що допомагав слідчому сфальшувати процесуальні документи з метою введення суду в оману.

Але представити, що в цьому безладі приймав участь ще й слідчий суддя, особисто я, не міг.

Але, судячи з документів, які ми спостерігали на судовому засіданні, слідчий суддя Приморського районного суду міста Одеси Дерус А. В., чи то за власною волею, чи то під тиском правоохоронців, змінив раніше прийняте рішення на діаметрально протилежне, що докорінно змінило сам процес розслідування кримінального провадження.

Спочатку 28 жовтня 2020 року суддя Дерус А. В., розглянувши клопотання слідчого управління СБУ в Одеській області Тригубенко Т. В., яке було погоджено з прокурором Піщевят І., відмовив у задоволенні клопотання та не надав дозволу на огляд місця події з тих підстав, що кримінально-процесуальним кодексом не передбачено санкціонування проведення огляду місця події.

Але, 30 жовтня 2020 року він чомусь передумав та переписав свою Ухвалу. Так, так, саме переписав. Не прийняв нову з урахуванням ново виявлених обставин, не вніс правку в Ухвалу від 28 жовтня, а в рамках того самого провадження № 1-кс/522/14119/20 просто виписав нову Ухвалу.

При цьому суддя Дерус А. В. в обох Ухвалах вказав – оскарженню не підлягає.

Обидві Ухвали є в Єдиному державному реєстрі судових рішень, але у закритому вигляді, з посиланням на закритий судових процес. Таке можливо, адже під час розслідування матеріали кримінального провадження можуть не розкриватись.

Не знаю, яку Ухвалу прийме суд під час винесення Вироку по цієї справі, але, як спостерігач можу висловити свою думку – кримінальне провадження № 42020160000000058, з урахуванням вищевикладеного, абсолютно точно має дуже багато ознак фальсифікації.

Обвинувачені навіть заявляють про затягування процесу, шляхом переглядання відео матеріалів, які не містять абсолютно ніякої доказової бази, допит свідків, які дають покази про що завгодно, але тільки не про те, що обвинувачені мають хоч якесь відношення до тих пакетів з надписами «МАМ» в яких прикордонники виявили 122 кг кокаїну.

Мені здається, що справа не розвалюється, а вона вже розвалилась. Невідомо тільки одне – навіщо обвинуваченні вже майже два роки знаходяться під вартою?

Але, спостерігаємо далі за перебігом подій у справі. Прокурор обіцяє ще матеріали НСРД. Може хоч там ми побачимо якісь реальні докази.

Якщо й там нічого не буде, то прокурор повинен, разом зі слідчим УСБУ в Одеській області помінятись місцями з обвинуваченими та сісти за грати.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
3
Surprise
Surprise
3

9 thoughts on “СПРАВА «122 КГ КОКАЇНУ»: «МАХІНАЦІЇ» СУДДІ ДЕРУСА?

  1. ось вам і докази проти органів закону у лапках! садить і всіх зобов’язані за ґрати!! за допомогою цих пацанів розкрили цілу піраміду. ох і цікаво чим закінчиться?

  2. В 2014 году этот судья напал на журналиста

  3. Цікаво, дуже цікаво, особливо для нас (овідіопольців) та в цей час…

  4. А чому мовчимо що у Сєрго Гончарова по хатам при обшуках які проводили за наслідками діяльності братана – найшли тушонку, яку начебто військовим передали. Підставив Мішу-солодкоого і Таню-каструлю.

    1. Подеякують, шо цього Кнура відсторонили від посади начальника КП. Підставив з цією тушонкою пів депутатського корпусу і головку сільради – продавали тушонку і гуманітарну через магазини депутатів (Щедрий кошик) і членів виконкому, бабоси ділили і все було добре. А тут так нєудобно вийшло – обшуки – тушонка та що військовим передали.
      Роман Правдопубович, не цікаво? Не хочете питання задати? Чи щомісячна платня дорожче?

      1. Даш коментар ???
        є якісь документи ? докази ? фото , відео ???
        чи так ? на рівні бала-бала ?

  5. Какао белого цвета….какао белого цвета)))

  6. Здається, що вони шахраї.. Саджають невинних, а справжній обвинувачений – утікач.. Прошу Бога, щоб відкрив правду.

  7. Тут все шахраи, и прокурор, и подсудимые, и адвокат, и журналист

Comments are closed.