«РУСЬКИЙ МИР» ОВІДІОПОЛЯ ПІД «КОВПАКОМ» ОДЕСЬКОГО СБУ?

Кількість переглядів 13214

Рада національної безпеки та оборони України приймає санкції проти представників так званої «української православної церкви», яка завжди підпорядкувалась московському патріархату. Президент вводить в дію рішення РНБО. Але у цих списках, чомусь, досі немає жодного представника з Одеської області.

Хто складає ці списки? Я так розумію, що саме Служба безпеки України на підставі даних, які отримує від своїх регіональних управлінь. Але в управлінні служби безпеки України в Одеській області якось тихо та спокійно з цим питанням.

І ось тут, редакція «Альтернатива.орг» отримала листа від нашого анонімного читача зміст якого я хочу зачитати:

Шановний пане Романе, будь ласка перевірте наступну інформацію:
Піп у Миколаївському храмі смт Овідіополь Копилов Андрій Олександрович РНОКПП ********** не має українського громадянства, а має лише посвідку на постійне місце перебування. Але це не так страшно, як той факт, що він має громадянство російській федерації.
Ось і виходить, що проживаючи в Україні декілька десятиліть, Капилов навіть не намагався отримати громадянство нашої держави.
Дуже цікаво, а яке громадянство у членів його родини?
Також цікаво, яке його відношення до військових дій рф? Чи засуджує він війну?
Дякую за вашу працю!
Ваш читач.

Своїм каналом я перевірив цю інформацію та отримав підтвердження, що все викладене відповідає дійсності.

З метою отримання думки самого Андрія Копилова, 10 грудня 2022 року я звернувся до нього та запропонував зустріч на якій він висловить свою думку з цього питання. Він попросив час для погодження зустрічі в Одеській Єпархії. Але станом на сьогодення зустріч так і не відбулась.

Наша редакція відкрита для всіх, але чекати далі не будемо. У будь-якому випадку, якщо Андрій Копилов отримає погодження надати свої коментарі з цього приводу, він може це зробити у будь-який момент і ми наддамо йому таку можливість.

Проте, телефона розмова з Андрієм Олександровичем збентежила мене ще більше, ніж сама інформація про те, що Андрій Копилов має російське громадянство. Виявляється, ця інформація давно відома управлінню служби безпеки України в Одеській області.

Виходить, що вони знають та нічого не роблять. Знають та не інформують, а ні нас, а ні керівництво держави.

Центральний апарат та регіональні відділення служби безпеки України проводять обшуки в усіх єпархіях московського патріархату в Україні, знаходять дуже багато цікавих речей, які підтверджують причетність так званої «української православної церкви» до подій з просуванням «руського миру» серед вірян. Навіть окремо приділяють увагу виявленню монахів з російським громадянством.

А у цей час, представники управління служби безпеки України в Одеській області спокійно спілкуються з монахами з російськими паспортами. Ці монахи спокійно продовжують вести свої справи в громадах. Всіх все влаштовує. Ніхто не підпадає під санкції!

  • Як це сприймати?
  • Як надійний «ковпак» від УСБУ в Одеській області над «руським миром» нашого регіону?
  • Чого вони всі чекають?
  • Чи вони, все ж сподіваються побачити над нашими державними установами ганчірку з «трикольором» ЕрЕфії?

Чи може родинні зв’язки начальника управління служби безпеки України в Одеській області Віктора Доровського не дозволяють йому вести боротьбу з «руським миром» в області?

Адже нам достеменно відомо, що його батько Олександр Доровськой, який є генеральним директором фармацевтичної компанії «Здоров’я», яка тісно пов’язана з громадянином російської федерації Олександром Шишкиним – членом партії «єдина росія» та одночасно членом ради ЕрЕфії, який персонально голосував за анексію Криму.

При такому керівництві УСБУ в Одеській області монахи з російськими паспортами та прихильники «руського миру» можуть себе відчувати спокійно.

Представники цієї так званої «української православної церкви» завжди говорили, що вони українська церква, але патріарх у них завжди був московський.

Але зараз ми бачимо, що і попи у них московські.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
14
Surprise
Surprise
5

327 thoughts on “«РУСЬКИЙ МИР» ОВІДІОПОЛЯ ПІД «КОВПАКОМ» ОДЕСЬКОГО СБУ?

  1. Ви ще забули додати, що Копилов колишній псковський десантник.

    1. Совсем не уважаемая « аНОНИМ», дал же Бог такую фамилию… живущая в год водолея )))
      Всех достала своими комментариями (
      Ты лучше расскажи о своих поездках к мольфарам, различным колдунам ….
      Как не даёшь жить многим, в том числе самым родным . Как изводишь и кидаешь своих рабочих …. Которые боятся тебя и твоего характера , весь Овидиополь ГУДИТ ……
      Сжила со свету свою невестку, внуков разлучила с отцом …..
      Да и у самой муж ходит как тень …..
      Всех грязью поливаешь ….
      Потому что сама живешь в грязи …..
      Плюс , какой талант писателя фантаста …..жаль пропадает в низких частотах )))))))))
      Ну так совок не куда не деться….
      Настучать , донести, оклеветать……
      Да и о своих дворцах не забудь написать …. Их много по Овидиополю )))))))))
      О и о твоей стряпне ….. что добавляешь, чтобы хорошо шли в Одессе и не только …..
      Желаем не забывать лечиться …

      1. Вот это РУССКИЙ МИР !!!!На Овидиопольской земле .Снял свои маски …

        1. В вашем сердце гнездятся демоны..

      2. Вот это ну прямо по христиански .Скажи мне кто твой друг и я скажу кто ты….

        1. Роман .Вы разшевелили русский ад. Они все читают.И им все не нравится.

      3. Ты долго собирала мусор?..Что же тебя так зацепило ?У нас никого ничем не удивишь.Все знают друг о друге все.Лучше чем ты думаешь.

        1. Овидиополь под колпаком …..Совки , смирно сидеть под лавкой.

          1. Черный маг…Все белое превращает в черное,..Срочно все ставьте защиту.

            1. У когось бачить під лісом -а у себе під носом не бачить.

      4. В нашем Овидиополе таки невисткы.що сами кого хочуть з розуму зведуть.Так що свекрухам треба ставиты защыту,по 15 рокив ниде не працють.А тильки народжують.ЗараЗ вони вси хором в Европе отдыхають.Так що не переживайте.

        1. У нас на Украине бабы боеви,Колы грызуться можут и за патлы потягать.а на прокляття отвечають..з твого рота_та тоби в пазуху,,,

          1. У мого роду нема переводу.Чотири брати з сімьми.Мати.ТітКА.Племінники.Діти Чоловік.Я..Всі мають вищу освіту.Всі підприємці.Тудового і підприємницького стажу від50-20 років.І живуть вони десятки років в своіх будинках.У кожного свій.Ти всіх порахувала ?

            1. Після довгого проживання в Одессі в хрущовках Вам всі будинки кажуться палацами.Особливо коли є квітник,сад і город.

            2. Первый замок был построен в 1241 в Нижней Силезии по приказу чешского короля Вацала 11 и назван моей фамилией.До сих пор милионы людей едут туда в красивейшее место мира.У моих предков королевская кровь и королевский характер.

          2. Ти памьятаєш за що Ви мені грамоту і медаль вручали?Давай перед тим,як згадувати цілюще куяльницьке болото-зробимо бартер.Я ВАМ Ваші нагододи_а Ви мені те-за що Ви мені іх вручали.

            1. Так менІ уже багато років.Мені відомі цілющі болота Куяльника.Термальні води Берегово.Цілющі води Східниці.Там ми часто буваєм.Так що не хвилюйся.Крім того у мене є розуміння Різних відварів і мінералів.Я ЗНАХАРЬ.

              1. Грязі в Украіні цілющі.Зігрівають тіло і лікують хвороби.В КУЯЛЬНИКУ доба коштує дуже дорого.

              2. Призвіще дійсно відоме.Коли люди його чують-то посміхаються.

              3. У мене хороша інтуіція.І я люблю учитися.Травники ,психологи.астрологи,психоаналітики,Мольфари.Маги мені цікаві як люди.Тваріння Божі.Вони навчають як відноситися до негативних явищ ,ХВОРОБ.Людей.

              4. Характер людини-то його ДОЛЯ.Віща освіта в професіі.Кожна сильна і успішна людина має протистояння.УКРАІНЦІ вільні і незламні.

              5. У кожноі людини своя статура.Правильна вага-це зріст-мінус сто.Люди,які мають надмірну вагу-хворі ожирінням другого та третего ступеню.У них великий тиск,хворе серце печінка іін.Люди стрункі дуже активні.Сильні.Трудолюбиві.Іх поважають односельці.Це спеціалісти-ЗОЛОТІ РУКИ.Іх цінують близькі.

              6. Всі наші люди Украіни-вільні і незламні.І робітники і селяни.Зараз легко поіхати на заробітки за кордон.І вкуштувати европейського хліба.І залишитись там-де краще.Люди завжди шукають там де краще.

  2. Що взагалі повинно зробити СБУ,якщо виявить в Україні якогось громадянина РФ?

    1. Це не просто громадянин рф, це монах, який має вплив на місцеву громаду. Якби СБУ провела певні оператівни зходи, впевнений, що вистачило б підстав для позбавлення його права на посвідку, права на роботу, а може же й того більше – їх діяльність пов’язана з пропагандою.
      Обшуки єпархій по всій Україні це підтвердили. Було знайдено багато доказів для порушення кримінальних проваджень.
      На Одещини жодно обшуку і як наслідок всі московські попи продовжують спокійнесенько “косити” бабло, яке, не виключено, що йде по ланцюжку до рф.
      Бізнес з московськими корнями треба припіняти! Увесь! УПЦ у першу чергу! Вони гірше за опзж – вони прямі агенти московії!

      1. Якась ты хвора людина Варшанидзе) як твоя дружина получила тендер так ти перестав знущатись над Овідіопольскими чинушами)))) чиста мразота яка хоче скосити бабла)

        1. Варшанидзе пиД@р продажный! И вся семья такая же, живут за счет грязных денег!

          1. Паша Мерседес-с Киево-Печерской лавры желал всем украинцам сдохнуть до вечера…Варшанидзе говорит о том -чего другие боятся ..Как пророк…

            1. Прохвост ты Варшанидзе, а не пророк))) Этож надо ,скоро сам себя к лику святых причислит)))

      2. Я не удивляюсь вашей продажности. Когда ты имел недуг и обращался в храм к батюшке помолиться, ходил поклоны бил лишь бы вылечиться то все было хорошо, а как только получил заказ на оклеветание, то моментально забыл о том добре которое было для ТЕБЯ сделано . И по поводу “предложения” встретиться-люди обычно договариваются, а ТЫ поставил перед фактом о. Андрея что или сейчас или я пишу что хочу. Вот так ТЫ предлагаешь встретиться и пообщаться. За такую клевету обычно на людей в обычной жизни таким как ТЫ отбивают почки, но мы здесь мирные православные люди и будем молиться о ТВОЁМ скорейшем выздоровлении. ИБО ПРОДАЖНОСТЬ ЭТО ОДНА ИЗ БОЛЕЗНЕЙ ЧЕЛОВЕКА. А ТЫ ЗАДУМАЙСЯ О ТОМ НА КОГО ТЫ ПОСМЕЛ РЫПНУТЬСЯ. ГОСПОДЬ ВСЕМОГУЩИЙ ВСЕ ВИДИТ И ВОЗДАСТ ПО ЗАСЛУГАМ ЧЕЛОВЕКА.

        1. Это что здесь за угрозы появились о отбивании почек..И это не от православных людей !!!!!Ты что думаешь ,что о.А—.это лекарь???Ты знаешь хоть сколько молодых ,детей,мужей умерло от рака ,которые ходили в храм и оставляли здесь десятки тысяч доларов.И до сих пор их родные ходят здесь и плачут.А О.А.И их утешает-,, Успокойся Бог тебя любит .И чем больше любит-тем больше бед посылает на твою голову. Это испытания от Бога .И за все ты должен БЛАГОДАРИТЬ .Заказывай благодарствений молебень .И благодари .Благодари Благодари. Вспоминай все грехи с начала рождения.И приводи всю свою родню.И будете каятся .Каятся и каятся…Может Вы все темные МАГИ .Приехали здесь наводиь порчу на людей.Надели овечьи шкуры и прикидываетесь овечками .Применяете наркоту вместо причастия и проскуры , влияете через современную музыку запрещенных частот.Создали здесь целый центр-3 священника.3 матушки.Дякон.НИКТО о здоровье людей здесь не молится.Скорее наоборот.Чем больше бед-тем больше ожидают денег.Все здесь на крючку..Здесь есть две группы,которые читают псалтырь ночью.Они даже не пониают-что есть молитвы ,которые должны читать только монахи без семьи.И темные силы наказали многих……И что за слова на кого ты посмел рыпнутся ????Бороться за правду всегда было праведным делом.Всемогущему лучше разобратся с армией нашего врага и всеми ,кто допустил и благословил войну….У твоего протеже сколько врагов…Сейчас эра Водолея и любая несправедливость будет наказана.И мы наберемся терпения….

        2. Скоро депутаты с президентом запустят процес ликвидации московских церквей-церквей ВОЙНЫ.В Польше ликвидировали их за сутки.

      3. Дуже цікаво скільки тобі заплатили? Ти є пес

        1. У Зеленского спроси,какие сейчас указания…

    2. Знаете почему у предпринимателей есть враги ,которые лают. как собаки ?Потому что они не дают свое добро разворовывать.При обнаружении вора -те сами бегут.И им это очень не нравится.

  3. Бога побойтесь, что вы нагнетание обстановку, Батюшка собирает пожертвования ЗСУ передает за них молится, а вы уже такое придумали. Делите церковь и Бога, это ужасно

    1. Звідки ви знаєте, що він щось передає ЗСУ? Ви бачили звіти? Чи він вам показує куди діваються гроші? Чи ви думаєте, що в єпархію нічого не заводить?
      Ця церква підпорядкована мАскві. Почитайте їх статут, хто у них патріарх!
      Навіщо було сюди притаскувати особу, яка не мала громадянства України? Де вони його знайшли? Чому стільки років живе в Україні та не отримував громадянство?
      Всі вони чекали тут мАскву. Збройні сили України не дали збутись цим планам.
      Зараз навіть Бойко виступає на Ютуб та на 10 місяці війни почав “скіллити” щось про агресора.
      Де його заява з приводу агресії – Росія агресор, руський народ вбивці! Хтось слишав таку заяву від пана Капилова?

      1. Які ж Ви мерзотні. Як шакали. Я прихожанами цього храми. І він ніколи не агітував за РФ. Що ви мелете? Чого людей стравлюєте? А чого я маю не вірити йому. Може ви теж підозріла людина?

        1. При чем здесь К .Речь идет о русских вообще.Какой вред они принесли Украине за период войны.Цыфру о погибших еще не озвучили…О прощении зверств… О насилии над людьми.Если в Овидиополе пока все тихо-это не значит -что везде так хорошо.И не нужно всех обзывать .Лучше свой гнев отправте по назначению…

        2. А ты знаешь есть ли наркота в причастии ???Чем тебя там оппоили -что ты ослеп?77И я думаю Что по возвращении из церкви- ты спишь 5 часов днем.Чем тебя там окуривали ?77ОВцы и пастырь.Так говорится …Людей превращают в овец…

        3. Патриарх Киррил-сказал ..Что украинский народ САТАНА .. и призвал своих подопечных на борьбу с САТАНОЙ.Если человек под влиянием -туманом- он может и садик и школу подорвать…

      2. Деньги никто не контролирует . У них кассового аппарата.Что хочет -то и делает.Как будет оформлятся новое здание.Проэкт.Оно должно уже ввестись в эксплуатацию.Если там дети.Отвечает ли всем нормам???

        1. Кассового аппарата нет.Есть счет в банке.

      3. В область должны деньги возить все .Даже села Инначе не будут держать на прибыльном мест .А переведут в глуш.

      4. пОЗВОНИТЕ И пооедте в Петродолину.Там священник ,которий принимает исповеди у всех священников Овидиопольского района.Много интересного узнаете.Из того что ВАМ надо.информация конфиденциальная

    2. Русские почему не боятся Бога ??? Или их благословил патриарх на братоубийственную войну.???И им все можно ???

      1. Путин собрал себе на защиту всех магов и колдунов.Шаманов.

    3. Его молитва стоит очень дорого.. .Многие заплатили по 10 тыс доларов И ничего не изменилось…. Поэтому сложно сказать ..Многие годы на крючке…..Те кто бросает мелкие деньги- вообще не интересны…Массовка …И обслуга…

    4. ОН перечислял их со счета на счет?Легко проверить .Но это не главное…

    5. Бога никто не делит . Все говорят о чертах личности.

    6. Ты можешь и без батюшки отправить свои деньги на нужный счет.

    7. Никто не нагнетает обстановку…Успокойтесь…Каждый сам за себя решит -быть ему управляемой овцой или нет…

      1. Только те.что не пргибаются-ставьте защиту или у сильных батюшек или колдунов.

  4. Чинці чи монархи, ти вже визначись, біс рогатий

    1. Он не религовед.И может допустить ошибку.Монах-это без вступления в брак.Они живут в монастырях.

    2. Бесов нельзя обзывать .И вспоминать. Актеры -которые играли темные силы в кино-все умерли при странных обстоятельствах.

  5. За ці роки що батюшка Андрій в нашому Овідіополі,ніхто не може сказати, що вин не любить Україну,не любить наше місто ,ви тільки подивіться (якщо не бачили) скільки батюшка передає допомоги нашім воїнам, переселенцям,людям які справді потребують допомоги.
    А ви зараз в такий важкий час пишите такі не сурядниці.

    1. Тут написана правда! Він громадянин країни-агресора!
      Якщо церква українська звідки вони знайшли попа в рф? Відповідь проста, його було нав’язано зверху!
      У Херсоні, після заходу русні, батюшки упц перейшли на сторону рф та приймалиучасть у сборах окупаційної влади!

      1. Они не просто перешли. Они первые здавали всех патриотически настроенных граждан. Овидиополь не был бы исключением, просто они сюда не смогли дойти.

      2. Он же живет только в Овидиополе лет8.Ав Одессе у него квартира.В Петродомине он работал.Позвоните священнику.В Одеесе на Екатерининской.

      3. В одесской эпархии лучшие места любимчикам.Тесть вашего героя лучший друг самого главного в Одессе.Владыку Аркадия отправили на огневой рубеж .а вместо него поставили пацана,

    2. А ви спитайте у нього, як він відноситься до союзників України – США, Польщі, Великобританії?
      Також дізнайтесь – їто начав цю війну та хто винний?
      Цікаво послухати його думку.

    3. Сначала он требует что бы прихожане приносили продукты в каждую родительскую суботу за умерших.А потом -раздает при этом фиксируя документально свои милости.Хотя всем говорит-что левая рука не должна знать ,что делает правая.То есть- если будешь хвастаться-милостыня Богом не защитается.

    4. В церкви было сказано-что солдаты ,которые убивали-не имеют право причасчатся 3 года.На них накладывается наказание…

    5. Он может отдать продукты .которые принесли прихожане за умерших.И не нужные вещи.

    6. Почему же за 20- ++++++++++++++++++++ он не получил гражданство-автоматически.Женат он на одесситке.

    7. Почему же он не стал гражданином Украины за 25 лет ???

    8. Чьи деньги в церкви.??ПРИХОЖАН.ОВИДИОПОЛЯ,

    9. Если бы батюшка с матушкой работали-то они бы передавали свои лично заработанные…А так это деньги прихожан…

  6. На самом деле не важно собирает он или нет на ЗСУ и также неважно передает или нет. Сейчас многие вчерашние «любители раиси» это делают. Хотят смешаться с большим количеством волонтеров. По моему мнению это делается для того , чтобы сохранить агентуру фсб на местах.

  7. Пролистайте страничку Батюшки в группе его и там есть отчёт кому он помогает, что вы пишите….

    1. Не нужна никому его помощь. Больше разговоров -чем помощи. Пусть лучше заплатит людям ,-которые там работают из расчета по государственному тарифу. Они там рабы…Он благословил их работать до смерти .Одни жируют .Другие работают. И большая часть пожилые.

  8. Все очень просто. Нужно было перейти в ПЦУ и открыто осудить гундяя. И никто бы не обратил внимания на его гражданство(хотя его смена при этом была бы закономерной).

      1. Бог-это любовь.Любовь к своему народу.своим ближним.Мы опозиция-хотим-нашему овидиопольскому народу хорошего.Что бы люди не разочаровывались.Чтобы их не гнобыли.Не орали.Не унижали.Не благословляли работать до смерти….Не поручали сверхнаглых заданий…Что бы между христианами была дружба и взаимовыручка.Что бы они вмести могли ездить в путешествия в поломнические походы.Сейчас без благословения на протяжении многих лет они поехать не могут.Ездят по одиночке и тайно.Любую мелочь необходимо согласовывать и нет свободы.Одни запреты.Постояный контроль над словами ,действиями и мыслями.Все грешные.грешные,И грешные.А как же тогда последние события войны.Солдаты.Насилия и смерть…

    1. Начальство не разрешает переходить и осуждать.Они очень боятся свое начальство.

    2. Начальство как военным приказала не переходить.

  9. Якщо ви замітили уже почав виставляти на українські мові, ох як боїтся потірати свій бізнес, треба гнати московский патріархат 100%. Кожна 1гр яку ви даєте в церкві, московского патріорхата це ви купляєте патрони якими убивають наших захисників і дрони які летять на нас.

    1. Потiрати…., ты что тереть собрался?🤮
      Язык свой родной бы выучил сначала , писун

      1. Не наша вина-что люди не знают своего языка.Учеба в средних и высших заведениях-на русском.

      2. Лучше обратись К колдунам -чтобы поставили защиту.раз ты влез в это дело,,,

  10. Нарешті розворушили кодло! Зараз всі промиті за стільки років “защітнікі” почнуть волати. В Калаглії новий батюшка теж з цієї компанії? Ну і Надлиманський за одно.

    1. В Калаглии-с Западной Украины.Молодой.Красивый….

  11. Роман хоть на карявом украинском чёт пытается сказать (курсы украинского языка ничего его не научили) а Андрей Хлопчик наш захисник и любитель русской водки (как и его супруга) не может даже написать на украинском. Сходите к Яшику и спросите как он копеланит где и с кем ото будет материал бомба, а это так ни о чём ведь многие знают Копылова и знают, что он россию считает страной агрессора и многие военнослужащие ВСУ ходят к нему он многим оказывает посыльную помощь или на ваш взгляд все те военнослужащие с которыми он общается за кого он молится предатели родины? Многие знают кто автор письма анонимного так как автор по пьяни хвастал, что он видел а бухому человеку и померещиться может и Андрей Хлопчик это хорошо знает как оно мерещится.

    1. О «защитники» повылазили. Ты хоть от себя напиши, анонимно попу не поможешь 🙂 Можешь ко мне придти я тебе налью а то я вижу тебе выпить хочется:)

  12. А мы писали Ранее о паспорте рф у попа Овидио отг…Интересно мнение депутатов и головы на этот счёт ?Мы даже больше скажем-что вся анти украинская литература и методички в храме уже уничтожены…и помогли в этом некоторый приближены люди…с фракции оп…ж

    1. Хочу виправити Вашу помилку !!!
      він піп не Овідіопольської отг !!! нема такого терміну взагалі…
      Він піп мацковскага патріархату !

  13. 11 місяць війни!!!
    І наші прихожани Овідіополя так і ходять сюди не задумуючись!
    Що вони дають пожертви, частина з яких йде в московію,яка знищує Україну і її мешканців!!!
    Їм байдуже!!!
    Бо якби їхні сини чи чоловіки захищали нашу землю від рашистської нечісті, може б тоді задумались.
    А може і ні.

    1. Основна проблема у тому що у нас ще дуже багато таких кому ”какая разніца” та ще тих хто намагається маніпулювати поняттям про бога про ”простих людей” які взагалі ні при чому …
      Усіх попів рпц геть !
      усіх ОПЕЗЕЖЕшників геть ! у тому числі тих хто йшов від цієї партії та навіть тих хто не пройшов !

  14. А ще коли поп громадянин раши, то взагалі на голову не налазе!!!😡😡😡

    1. Он не поп,Он маг,,,темный,,,И у Вас на этом уровне нет защиты.

  15. Он во первых служитель Бога, обсуждают Сталина и вот у нас наступили Сталинские времена, да будьте же вы люди добрее и добро победить, а не проклятие

    1. Это только в сказках добро побеждает зло.Есть книга ивана Ильина ,где он пишет ,что с злом необходимо сражаться силой.нап.Нападение на кого то и вы видите.И что поможет-?

  16. А може хтось намагається відібрати таким чином”Храм”,
    де все відбудовано,тепло,світло,нова воскреснуа школа?

    1. Не відібрати, а повернути українському народу!

      1. А ті хто ходе в храм ви вважаєте,що не український народ?
        Бабусі і дідусі, молоді і діти теж не українці?

        1. Много людей не могут ходить в храм-пока там русская речь.Мы не умеем говорить на своем родном языке.Мы не умеем и не знаем ни традиций.ни одежды .ни платка.

        2. Много несправедливости в храме.

          1. Несправедливость – это как раз и есть индикатор того,что никакой веры в церквях нет. Это просто бизнес. Есть бизнес украинский. Есть бизнес российский. Уверен, что российский бизнес должен выезжать “за поребрик”

            1. Запишитесь на прием до АГАФАНГЕЛА.И задайте ему все вопроси

            2. Это раковая опухоль Овидиополя.

        3. Нам жаль -что вас превращают в беззаботных овец.Вы всегда счастливы.Может Вы на игле ???

      2. А його ніхто і не забирав ,щоб повертати!!!!

      1. Зачем строить , если можно забрать )) уже построенное. Главное , убедить массы, что нашли врага народа, чем продажная парашанидце и занимается, выполняет заказик.

      1. Точно.С купала штукатурка слетает..

    2. Вы виделе чертеж воскресной школы.???Сколько процентов занимает там клас по сравнению с аппартаментами жилья…о.А .И он вообще там не один священник .Их четверо. И почему только ему ???У него же есть жилье в Одессе.

        1. До этого времени он снимал жилье в Овидиополе.А сейчас построил себе на территории церкви.Вход с другой стороны.Огромное 2этажное здание.А также требует отдать здание типографии…

            1. Говорит .что крещение младенцев проводить. ???

        2. Таке і у великій долині. Тільки приїхав новий батя (аж прибіг, коли місце в храмі стало вільне), зразу землю йому під житло дали. Сім,ї десятиріччя не можуть землю законно отримати, а батюшка за рік все отримав при Грабі.

    3. У темного мага сложно отнять.Он всех запугает..

      1. религия это магия.проходит специальное обучение и посвящение.много таинств.И все должны верить без боказательств…

  17. Правду кажуть з такими земляками і ворога не треба…..Люди навчіться не засуджувати,а Вам Романе хочу побажати насправді спочатку розібратися в цьому питанні а потім робити виводи,а не так як ви робите спочатку відро гівна вилити на людину а потім залишити цю справу не закінченою….Вибачте….

    1. Розібратись? Я пропонував Капилову заслухати його думку! Але він тільки повідомив, що з СБУ у нього все у порядку!

    2. Люди любят правду.Боротся за правду-не значит -ОСУЖДАТЬ,,!!!!

    3. Вот Роман и разбирается в интернете.

      1. Интернетный Робин гуд Варшанидзе. А сам молится только на СавельЕву и на заказчиков грязных статей ,чтоб больше заплатили .не боится ни бога ни черта.

  18. Якщо батюшка не перейшов до ПЦУ, то робимо висновок – що ми ходимо в правильну церкву!!!!

    1. Батюшке приказывает начальство.А думать как в армии им не разрешается начальмтво.Приказано стоять насмерть.

  19. Свято-Миколаївський собор смт Овідіополь,це Українська Провославна Церква(УПЦ)

    1. Ти забув додати головне УПЦ МП (мацковскаго патріархату)

  20. Я смотрю тут очень грамотный журналист “” может кто то скажет какое отношение имеет российский паспорт к Московскому патриархату и Путинскому режиму !? Грамотный бездельник, а вы знали что в Украине до войны проживало около 3 миллионов людей с русскими паспортами и платили налоги Украине! Работали и платили. Строили и развивали. И так же находятся во время войны и помогают Украине ! Журналисту следует знать что люди с русскими паспортами Такие как Навальный имеют русские паспорта и за долго до войны сражались и страдали от Путинского режима. СБУ следовало бы проверить вас за разжигание конфликта в такое неспокойное время. Я скорее поверю что таким как вы платит москва что бы вы тут всех пересрали!

    1. російський паспорт має пряме відношення! Україна вже почала процедуру конфіскації бізнесу т майна всіх “платників” податків з такими паспортами.
      Нагадати вам, як лукойл купив Одеський нафтопереробний завод з єдиною метою – законсервувати його та розпочати типу модернізацію, яка ніколи не закінчилась. Мета одна – прибрати конкурента виробника бензину та дизелю. Майже увесь бензин та дизель в Україні до війни завозився з рф та Білорусі. Так зробили руські бізнесмени за допомогою наших продажних чинуш. В України, по моєму, було біля шести нафтопереробних заводів, але працював лише один – Лисичанський, який був повністю знищений під час бойових дій у 2022 році.
      Львівський автобусний завод – руські бабки. Купили, збанкрутували й почали завозити сюда газелі.
      Таких прикладів можна навести багато, але треба вивчати ринок.
      В Овідіополі – готель на Колісниченка. Володіють їм руські. Мета одна – нічого працювати не повинно!
      Ці руські бізнесмени у Болгарії придбали нафтопереробний завод. І по принципу з Одеським, почали типа модернізацію, а реально просто його закрили. Але законодавство ЄС не дозволило це їм зробити. Влада ЄС поставила ультиматум, або працюєте, або завод назад.
      руські починають тебе поважати лише після того, як “получают ПИЗДЫ”!!!
      Капилов також перелякався, коли русня почала отримувати “люлей” на фронті та бистренько “перефарбувався!
      Щодо навального – ця мерзота, опозиціонер лише за версією рф. Нагадати його слова про Крим? Нагадую – це що бутерброд повертати його туди сюди!
      Немає хАрошої русні! Тільки у поліетиленових пакетах!

      1. Слухай ТИ….. (воршанидзе) мерзота грузинська!!! за Львівський завод, та усе інше українське виробництво розберемось без тебе, та твоїх дурнуватих статей з мозгами осла.

        Ти краще клоун напиши за чиї гроші ти живеш?, та з яким паспортом ходиш!!!.

        На рахунок України, ЄС і церкви це справа українців де ти до того спільного нічого не маєш, і мати не можеш!. Якби ти не старався приліпитися.

        І ти дурень все одно рано чи пізно будеш відповідати за свій язик брехливий при тому пам’ятай, що українська мова тебе не спасе, яку ти почав вчити смішучи людей..

        1. Ви знаєте, в багатьох підприємствах України не можуть працювати родичі, це політика підприємства. Відразу служба безпеки виявляє та звільняє працівника. І мені не зрозуміло, чому керівництво – єпархія, не відреагувала. Якщо має паспорт держави, яка зараз є агресором, то нехай позбавлять цієї посади. Нічого тут поганого не бачу. Хоч вважаю отця Андрія хорошою людиною.
          Не потрібно сваритися, ми всі віруючі люди, але закон має бути для всіх. Бо горе, яке зайшло в нашу державу, мені знається, торкнулося кожного…..

            1. Его тесть друг Агафангела.Лучшие места любимчикам,

  21. Також суд буде в Овідіопольськой ОТГ над корумпованими держслужбовцями ЦНАПУ МАРУЩАК Юлія та КРАЄЦЬКА Наталія та їх покровителем голови Овідіопольськой голови в країні війна а вони нелюді

  22. Андрей Хлопчик только и может, что налить и выпить а ещё курнуть (планакур) в Овидиополе ходят слухи что Андрей сделал себе самострел боясь Бахмутовского направления, куда его хотели перекинуть. Не исключено, что это правда. А между тем Копылов молился о здравии Андрея Хлопчика, когда у него была вавка руки и ноги. То что Андрей Хлопчик дурачёк это не секрет ни для кого. Вопрос к Роману. Скажите Роман Варшанидзе вы кто такой? Вы наместник Бога,? Кто дал вам право судить священнослужителя? Вы что о себе возомнили. Вы выдвигаете серьёзные обвинение в адрес Копылова не имея на это никаких доказательств. Иметь русский паспорт не является преступлением и не карается законом. И ещё напомните Роман автору “анонимного” письма, что его ближайшие родственники живут в рф, а именно родной брат его супруги.

  23. Ви забули додати , дві буковки МП .

    1. Ніяких МП в нас немає!
      І нічого не забула.
      Будьте здорові.
      Зі святом!

    2. Ой забыли поставить печать,ведь МП – это Место Печати.

  24. 28 января 2019 г (в понедельник в 12 часов) в Одесской епархии община УПЦ в пгтОвидиополь отказалась переходить в ПЦУ.На собрании спросили хотят не хотят.И утвердили.Почему в понедельник?А не ввоскресенье?Что бы меньше было народу? А подписи матушка собирала в воскесенье.Поднимите списки.Опросите людей .были ли они на собрании в понедельник.

    1. Если вы точную информацию не знаете,не вводите людей в заблуждение.
      Вся информация по сбору подписей есть на странице Свято-Николаевского собора.
      Точная дата 27.01.2019 и это воскресенье.

      Члены Религиозной общины Свято-Николаевского храма пгт Овидиополь выразили полную поддержку митрополиту Киевскому и всея Украины Онуфрию и приняли решение сохранять существующий канонический статус.

      27 января 2019 года, после Божественной литургии, состоялось собрание религиозной общины православного прихода Свято-Николаевской церкви пгт. Овидиополь, под председательством настоятеля храма протоиерея Андрея Копылова. В собрании приняли участие духовенство храма и многочисленные прихожане, которые возрождали свой храм , постоянно посещают богослужения, участвуют в Таинствах святой Церкви и в жизни прихода и являются настоящей религиозной общиной храма. Участники собрания, проголосовав единогласно, отказались менять свою подчиненность и приняли решение хранить верность Украинской Православной Церкви, которую возглавляет Блаженнейший Митрополит Киевский и всея Украины Онуфрий.

      1. Никакой Вы не мирянин. Во вторых-слово укаинский московская церковь по решению Верховного суда не имеет право использовать. За продолжение называться украискими и путать людей необходимо и скоро это сделают заблокируют счета. Литургию будете править на клатбище -как первые христиане…

      2. Откройте интернет там зафиксирован понедельник.Я была в воскресенье.Никакого голосования не было.Подписи всегда собирали на что угодно.Чтобы мэрия подарила здание типографии…

  25. Наберите эту информацию в интернете .И все увидите. И фото так же. За три года построено здание -типа ВОСКРЕСНАЯ ШКОЛА..Большое. Не меньше храма .В два этажа .КАбинет. КЛАС. Кухня, В том числе жилье для главного…Респектабельное .Дорогое. ЕВРО,Для умиление взора -есть дикоративные птицы с павликом.

  26. Сейчас в храм ходит очень мало народу. Бабульки-которым все равно.Те что ушли -знают такое -что не позволяет им переступать порог храма.

    1. Вы наверное не посещали воскресные богослужения,что говорите нет людей.
      Всегда полный храм!
      А тот кто не ходит ,тот и распространяет такие слухи.
      Приходите и увидите.
      А если вам не хочется идти , возьмите и зайдите на страницу Собора и увидите.

  27. Люди ходять в храм до Бога а не до батюшки! Українці з церквами розберуться самі з часом і без “помічників”! Вважаю що в цьому питанні потрібно діяти вкрай виважено та без насильства! У нас проблем і так вдосталь! Всіх з Різдвом Христовим! Миру! Добра! Благополуччя!

    1. В храме люди слушают батюшку.А вот есть ли благодать в церкви-вопрос сложный…С началом войны-что то произошло…Христианы каждый сам по себе.Пришли.Послушали.Ушли.дружбы.братства нет.Я расскажу Вам про мастера,который сам поставил кресты на храм.Однажды он посетил христиан других-сектантов.Затем вернулся.Рассказал об этом отцу Василию.Он запретил ему заходить внутрь храма.Много лет он работал на храм без оплаты.Просил христиан вступиться.Но никто не посмел..Вот такая дружба и братство..

        1. Старую систему сломает государство…А то-что Вы начали эту тему поднимать-как то неожиданно…

    2. Христиане друг с другом не разберутся.Это против правил.Необходимо вмешательство внешних сил.Есть те-кого обидели и кто не приходит.Есть -тех-у кого хата скраю.Бог есть не только в храме.Он есть ВЕЗДЕ.

  28. За храмом и территорией ухаживают люди-которым платят -1-2 тыс грн в месяц.Уйти они не могут.отказаться не могут.Они боятся-его как ВЛАСТЕЛИНА…СТРАШНО БОЯТСЯ,,,,Он из-за исповеди знает о них все .Может наказать .Может орать Может унизить .Может выгнать из храма…..Оставшись один на один- без общения-люди уступают .А кто может им помочь ? Кому жаловаться ..? Мэру Жаловались …И что ? Матушка такая же….Очень орет за не выход на работу прямо на пороге храма. При других людях как ФАРАОНША,,,..Уничтожая человека. .Кто не прощает-тот перестает приходить .Дружбы нет. Любви христианской нет…Никто не придет и не позвонит -если ты не в милости…Властелин может сказать человеку-в храме холодно-и тот должен привезти машину дров или угля ..А если не привезет _то может не приходить.В храм приходят люди у кого беда-очень ранимые.И Властелин мягко и нагло использует их доверие.И тут же ежедневно просит у всех прощения во время службы.Обижаем.Просим прощения.Наглеем -просим прощения…Он совсем не такой каким хочет казаться.И многие это увидели.

    1. Фараонша? А вы матушку вообще в лицо знаете?
      У женщин, которые работают на территории храма, вообще не нормированный день, чтобы орать о не выходе на работу.
      МИР сходит с ума!

      1. Матушку Фараоншу знаем.Все сказанное истинная правда.Лучше скажите- почему она не присутствует на литургии. Почему не участвует в пении хора.работах по территории храма.Выпечке проскур.А закатывает истерики если -кто-то из троих не явится.

      2. Мир не сходит с ума. Мир требует справедливости.Мы думали что никто так и не решится сказать хоть так правду.Отец Василий так и умер.Его не смогли свергнуть.Сколько делегаций ездило в Одессу.И сколько людей ушло в секты-их никто не услышал.

      3. Матушка .панянка.модная одесситка.Дочь известного дьякона.Который имел большую власть в Одессе.

  29. Врать -грешно ….Храм пустой. ..Благодать растеряли. Война поставила последнюю каплю…

  30. А ха-ха, я проти цих попців, але Роман ти коли ахінею пишеш – закусюй між чарками, алко-журна-пополіз.

  31. Храм не покрашен снаружи уже много лет .Внутри все старые фрески художника-алкаша еще предыдущего настоятеля. Поменяли только плитку и часть алтаря. А на собственное здание типа воскресная школа деньги тратятся рекой. Ну уж совсем не СКРОМНО. И все это видят и знают . .ПОЧЕМУ- ДЛЯ БОГА так МАЛО ? А для себя так дорого и много ???

    1. Шановний якщо ви не знаєте, то вам повідомим що у недільній школі вчитьмя близько 30 дітей, є молодші, середні та старші группи, всі вони займаються в классах, ще більше скажу після служби перед заняттями їх годують, невже це погано? Чи може погано, що у нас заходишь на територію храма і все зроблено по хозяйстки. Також діти завжди готують до свят виступи,а ще були Благодійні ярмарки, для ЗСУ. Діти випікали солодощі своїми руками, прихожани приносили хто що міг, в цему є єдність для перемоги на Нашій славній Україні.

      1. Вы думаете-что если ребенок при церкви-то в будущем он будет боец и патриот???.Верный сын своей страны.???Или его научат .что он раб и грешник.Он будет шарахатся своих мыслей.Он будет всего боятся.Читать книги..выискивать каждую неделю в себе грехи.С него будут готовить святого…А это очень выгодно для нашего русского соседа.Ведь ему нужны безмолвные РАБЫ.

        1. Не можу зрозуміти, якщо наші хлопці які стоять на передовій,то вони не вірують в Бога, ні це не так. Багато з них є священиками, і вони захищають нашу Державу, з вірою у сердці.

          1. а Вы вручите повестки овидиопольским,..

  32. Не цепляйтесь к Варшанидзе…Он говорит -то что что другим страшно и подумать .Многие думают -что лучше не ходить в храм чем марать руки .Здание пренадлежит громаде .И только люди все -а не один процент прихожан- должны решать на каком языке должна вестись служба.И кто должен быть настоятелем.И надо точно проверить о гражданстве .Властелин в Одесской области уже десятки лет.Был в Петродолине.В Одессе.В Овидиополе лет 8.Женат на одесситке со связями в своей сфере.Сын закончил духовную семинарию.Бизнесмен.И при всем что бы не было украинского гражданства ????

    1. Рома это ты там на заднем плане??

      1. По призывам патриарха Киррила-это украинский народ.И он призвал 5 колону-священников-бороться с украинским народом-так как тот по его словам-САТАНА.

  33. Зі Святим Вечером Вас! Шановні хочу повідомити, що з перших днів війни, предстоятель Свято-Миколаївського храму допомогає нашим солдатам, продуктами харчування( спитайте тих хто готував їжу в ПТАУ), для переселенців пакети з продуктами, речі. Завжди йде молитва за мир в Україні, за воїнів. А також хочу зауважити що Закони ніхто не відміняв, тому ст.35 Конституції України, говорить що кожен має право на свободу світогляду і віросповідання,прочитайте хто з нею не ознайомлений. Деякі які тут займаються наклепом, згадайте що ви корисного зробили для нашего ЗСУ. Майте всі любов у серці, та Бога у душі.

    1. Речь не о том.Тут мы говорим не о АЛАХЕ ,ИИСУСЕ и других Богах МИРА.И молится каждый кому желает.Речь идет о РУССКОМ ПАТРИАРХАТЕ.ИХ ставлениках .Не о том сколько кто пюрешки привез солдатам в Овидиополе.Лучше подумайте какой вред и на какую сумму принесла война.Сколько разрушенных домов,городов,замученных стариков,ВОИНОВ..женщин и детей.Принесла РОССИЯ.Русский мир.Русская армия.Русский народ ,одетый в солдатскую форму и выполняющий приказы своих командиров.Речь идет о патриархе благословившего войну.Которому хорошо заплатили,чт бы он предал Заповеди Христа -не убей.ЛОЖь-он обещает русским погибшим солдатам рай после смерти после их зверств с народом Украины.Он призывает 5 колону-священников на борьбу с САТАНОЙ-украинским народом.Речь идет , о том имеют ли право русские люди , с воинскими званиями ,которые слепо подчиняются старшим по званию -служить настоятелями в храмах и соборах Украины ???.Вести речи перед наивными людьми с израненной судьбой,перед детьми.???

      1. Чому ви такі патріоти пишите російською мовою це перше запитання? Де ви бачите МП в Овідіополі? Не знавши правди не будьте дурнями. Коли не було інтернету то тільки в родині знали, про своїх дурнів. А зараз нажаль і чужі люди знають, що у вас клепки не вистачає. Пишете за МП в Україні в Овідіополі. Ви хоть були в тому соборі? Звістно ні. А так брехню разводите чого і що. Війна на жаль не тільки відбирає життя вона іще і показує скільки же в нас дурнів розвелося. Ви не знаєте ні історії України ні істрорії рідного краю. Взагалі ви хоть в школі навчалися? Не вдалося вам перейти на святкування Різдва Христового с 7 січня на 25 грудня не повівся народ, тішить те що більше адекватніх чим дурнів так вирішили перед святом несінітнеці писати і язиками чесати. Головне про Копилова пишуть ті хто з ним не знайомий, кто ніколи в собор ні ходить. Хто живе в інтернеті так як не має реального життя. Люди схаменіться. Не давайте поводу для сміху і пересуду ворогам. І запямятайте той факт что самі ярі сепари ходять в найкращої вишиванки і с самим довгим оселедцем на дурній макітри.

        1. Уважаемая.Вы с дуба впалы.Рождество -25 декабря.Ленин не захотел празновать в врагами комунизма и сдвинул даты. 7 ноября это атеистическое ленинское рождество.Иисус родился в самую короткую ночь в году.Хотя сейчас есть заявление-что родился новый Спаситель.И будет новая всемирная единая религия.Грехи пастырей сделали свое дело…2.Ни одна церковь московского патриархата добровольно не перешла на сторону Украины.У них нет на это благословения руководства и никогда не будет . А начальство они БОЯТСЯ . Больше всего на свете. Ведь оно может направить и в глушь. Где будет три дома. 3.Мы не дурни .А те-кто знал лично много лет .И видел все своими глазами .И зная религию можем произвести анализ-что правильно ,а что нет. Знаем также ,что в монастырях монахи целуются в засос.Много преподавателей принимает экзамены так -что семинаристы заканчивают жизнь самоубийством.Почему Вы так не любите правду все во все времена.Обзываете всех дурнями…Кто Вам дал право ???Историю Украины надо учить не в учебниках А например в фильме ..И будуть люды…Там хорошо показано, как русские устроили украинским людям голодомор.Одни молчали ,другие огрызались и мстили.У церкви работники просят помощи о спасении.И те кто там ни разу не был- об этом не знают.И это только цветочки…

          1. Вам сколько лет от роду? И сколько раз вы отмечали Рождество 25 декабря? Отвечу за вас да ни разу вы не отмечали 25 декабря так вы являетесь новомодной украинкой или новомодным украинцем). Смешно читать вас. Всю свою жизнь вы отмечали Рождество 7 января но сейчас вам говорят отмечать его 25 декабря и вы как овцы этому следуете. И возражаете что вы не дураки. Я уточняю самые что ни есть дурачки!

            1. Особисто мене 51 рік. Так, все життя ми святкували Різдво 7 січня, але це не означає, що ми не помилялись. Церква в яку доводилось ходити вводила в оману. Останні 2 роки моя сім’я святкує Різдво 25 грудня. Так, ми й 7 січня згадуємо про Різдво за Юліанським календарем, але це звичка буде йтиме у минуле та скоро абсолютно зникне.
              Григоріанський календар виправив всі помилки Юліанського. Не треба чинити опір прогресу. Сучасна церква визнає науку та визнала всі помилки минулого, коли науковців спалювали на багаттях.
              Не може Новий рік бути до Різдва. Це блудство, яке запропонували більшовики з єдиною метою – відібрати у людей віру у Бога та замінити його леніним. Не вийшло. Та і не могло вийти.
              Ви або хрест зніміть, або труси надіньте!

            2. С 337 г рождество празновали 25 декабря.В ссср- 1925 празновали -25 декабря. с 1929 г правящая партия назначила празновать рождество 7 января не вместе с враджебным Западом. Интересно .что сейчас этот Запад вместе с Америкой спасает Украину от крепких дружеских объятий братского народа России.А кем нам быть нам лучше знать.И от Вашего мнения мы не будем зависеть.

    2. Наклепу немае.Воюйте спокийно.Не забувайте для чого сир кладуть в мишеловку…

  34. А шо журналистам в Овидиополе не нужно знать украинский язык!!!! рома —жги на грузинском!!! или ты умеешь говорить только на русском!?!?!?

  35. хоть про матушку начитались
    очень интересно

  36. Интересно-почему матушка не присутствует на литургии.???Все стоят .Кто не может-сидит . А ее нет.И еще мне интересно-кто знает о воздействии на человека низких частот.Может в этом причина.??Если человек находится в помещении -где идут такие звуки-его так успокаивает и размаривает_что ему необходимо часов 5 после этого спать…Что это ???

  37. Говорят, Булка, он же Саша Булавченко, хочет поставить своего попа, вот и “собака”, как говорят о Вонючке копает

    1. Люди,вы ошалели,в стране война,а в вас одна грязь друг к другу!Как только видите,что кто то лучше вас живет,от зависти с говном готовы смешать!Уже Булавченко приписали,вам самим не стыдно когда пальчики такое пишут?!!!!!

      1. Батюшка постоянно говорит-что деньги это грех.И от них надо избавлятся.

      2. Ни кто не ошалел .И никто не завидует.Противно видеть зверей в овечей шкуре. Когда сбросят маски-смотрите -не потеряйте сознание…

        1. Так покажите тех кто в маске,а не бла бла…

          1. Герои романа….Нам вообще тут уже угрожают Белое превращают в черное ..Сложно иметь дело с темными магами.Это Путина защищают все колдуны и шаманы.А нас некому,

  38. Україні-українське! Геть усіх кацапів від влади, церков і управляючих посад!

    1. Украине –украинське.У Путина не проверили биографию .а теперь все спрашивают-Как он туда попал ??7

  39. Молитва українською мовою повернулась до Києво-Печерської лаври
    “Між темрявою і світлом не може бути єдності”, – Епіфаній звернувся з привітаннями з Різдвом до всіх українців, які святкують за Юліанським календарем.
    Чекаємо на молитву українською мовою й у Свято-Миколаївському храмі в смт Овідіополь.
    Україна понад усе!

  40. Имеет большой бизнес в Украине- рестораны ,казино….Монахов, которые были против войны-выгнал.

  41. Он же говорил-всем украинцам здохнуть до вечера и налаживал кресты обеими руками.Он же убежал в Россию через Молдавию…

    1. Он большой ЛЬСТЕЦ.Очень умелый. Еще не открыл рот-а человек все ему отдает.И к тому же держит большую дисцыплину на СТРАХЕ,

  42. Всем правят деньги . Копылов не исключение ! А его так званная матушка это вообще кошмар ……..

    1. Матушка больше похожа на чекистку…

  43. Напоминаю – сейчас эра Водолея и любая несправедливость будет наказана.И мы наберемся терпения….

  44. Роман ,сделайте пожалуйста репортаж об отсутствии люка на пешеходной дорожке по Шевченка между Малиновского и Армейской . Восемь месяцев мы ходим и просим установить эту мелочь ! КП Водопостач показывает на Укртелеком ,а Укртелеком на поссовет и т. д. Наша голова каждый день едет на работу мимо этого разбитого люка ,люди понапихали туда что могли ,ведь падают туда и дети и взрослые . Говорить красивые патриотичные речи она может , а люк пластиковый заменить на колодце НЕКОМУ !!!!

  45. Як повідомляє сайт LB.ua, Президент України призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП
    Указ виданий 28 грудня.
    Президент України Володимир Зеленський указом № 898/2022 від 28.12.2022 призупинив громадянства низки священників УПЦ МП. Як часто буває в таких випадках, указ не оприлюднюється офіційно, оскільки містить персональну інформацію. Але за інформацію джерел LB.ua, йдеться про призупинення громадянства 13 представників УПЦ.
    Зокрема, йдеться про митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, якому СБУ вручило підозру у держзраді. За наявною інформацією, він є власником російського паспорта. Також — вікарія Тульчинської єпархії, єпископа Ладижинського Сергія, який є до Іонафана дуже близькою людиною.
    Як вдалося з‘ясувати, відповідне повідомлення — про втрату громадянства зазначеними особами — отримала також Державна міграційна служба.
    ЗГІДНО З ЧИННИМИ ПРАВИЛАМИ, НАДАЛІ ВОНИ МОЖУТЬ БУТИ ДЕПОРТОВАНІ.
    Тобто механізм є. всі громадяни рф, які тут мешкають та не вважають за потрібне отримати українське громадянство повинні бути ДЕПОРТОВАНІ!
    Джерело: Президент України призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП

  46. Не зная правды не пишите ложь. В соборе никто вас не заставляет платить деньги покупать свечи и т.д. В собор люди ходят на молитвы к Богу. Туда не ходят к Копылову или другим священнослужителям, туда ходят на молитву. И деньги там никто ни у кого не вымогает. Это только в сектах нужны взносы поборы и прочие другие денежные махинации. А известно ли вам, что прихожани секты Бурдейного (бывшего прокурора а ныне так называемого пастыря) открыто говорят что они молятся и за русских тоже. А сколько к ним гостей приежали с рф никто не задумывался? С начало войны границы закрыты и в прошедшем году их не было а до этого времени в том центре постоянно находились граждане рф. Пусть Бурдейный скажет какая их цель визита была. И запомните никто никого не имеет права заставить менять веру или отрекаться от неё. Ст.35 закона УКРАИНЫ даёт право на любое вероисповедание. Сегодня большой православный праздник РОЖДЕСТВО ХРЕСТОВО. Всех православных и не только поздравляю с этим СВЕТЛЫМ праздником.

      1. По поводу Копылова вам тоже на камеру никто не говорил. Вы рассмотрели анонимный донос. Тогда пойдите или напишите Бурдейному пусть расскажет о делах своей секты и любви к рф. Как он с ними чаи гонял у русского самовара и песни под баян пел.

        1. У цієї справі є конкретний факт – є паспорт громадянина України.
          Напишить на почту:
          alternatyva.ogr@gmail.com
          всі відомі вам факти і я звернусь до Бурдейного з листом та проханням розповісти на камеру його позицію.

          1. Так вы не видели у Копылова никакого паспорта ни УКРАИНЫ ни рф. Но репортаж склеили по анонимному письму. Или всё же автор вам известен? Но вы его скрываете? Вы сделайте такой же телефонный звонок Бурдейному как сделали Копылову и скажите по информации полученной от нашего читателя прошу ответить на вопрос; почему у вашем центре так часто бывали граждане рф проживающие на Урале.

        2. У него сын погиб.защищая Украину.

      2. Если я не ошибаюсь_то земля его и здание его,,Сын на войне с первых дней.Недавно погиб.

      3. Многие евангелиские церкви поддерживаются американскими церквями,

    1. Рождество было 25 декабря. Иисус родился в самый короткий день в году.7 ноября выбрано Ленином в 1929 г ?? Чтобы не празновать с врагами коммунизма в один день. На деньги разводят новичков предлагая заказывать всевозможные молебны.Старичкам говорят ,,И это все !!!???Плюс очень короткая памьять.Это знают ,те кто делал много…СТ 35 наверное подразумевает АЛАХУ МОЛИТСЯ ИЛИ ИИСУСУ и тд.Сегодня речь идет о чистоте священства.Обычные христиане для священиков как не прискорбно звучит -это массовка и прислуга без оплатная..

  47. А ты попробуй взять что-то в церкви бесплатно или чтобы Капылов пришел к тебе бесплатно!

    1. Хочется добавить, что в храме никто не требует, а у кого есть возможность, то люди просто ставят и свечи и просфоры для прихожан бесплатно. И больше скажу никто некого не заставляет покупать это лично каждого дело.

      1. А Вы придите со своими свечами .тогда посмотрите..

      2. А почему проскоры плесневеют через несколько дней777.И как их как святыню давать больным777Особенно раковым ????

  48. Матушка раздает всем задание в электроном виде -кому что принести на праздник на крупную сумму денег. Кому шашлыков-10кг.кому налистников- два казана и тд Наименований 20.А если останется -она с Вами делится???

    1. Таков заказ матушка могла только дать Савельевой Л.И. Это как раз порция обеда для её габаритов. Лилия Ивановна столько кушает за один разочек. Она женщина в теле ей и надо именно такие порции.

      1. Нет…НЕт.НЕТ.Наш Мэр на здоровом питании.И лучше у нее спросить рассказать о диетах.

  49. Начинаю по настоящему переживать за судьбу журналиста.Религия дело тонкое.Бог не фраер

    1. Богу надо сначала решить вопрос с Путиным и со всем его войском .И только потом обратить свой взор на нас.Мы хотим -что бы ВЫ не были слепы и учились на ошибках других . Дело действительно тонкое..И дело идет не о религии .А как умело ею пользуются профессионалы .И какую большую психологическую боль они наносят …

  50. Каждый свой репортаж Роман согласовывает с Савельевой Лилей Ивановной. Савельева прихожанка Свято-Николаевского Собора в пгт, Овидиополь.(тайная прихожанка). Странно что она дала согласия на этот репортаж не имея никаких доказательств против настоятеля Собора Копылова А.А.

    1. Наш мер вне партий и религиозных общин.

  51. Кожна людина несе в світ те чим наповнена сама. Дуже шкода що можна безнаказано робити наклеп на людей а інші люди читаючи таку брехню сприймають її за чисту монету. Побійтеся Бога, не ображайте людей дарма

    1. Чтобы узнать правда или нет походите в церковь лет 5.

    2. Любую информацию _наклеп можно проверить.Вызовите всех на суд и допросите, на детекторе правды или лжи.

  52. Интересный факт всей этой незадачливой истории. Давайте по порядку. Наша голова не была против репортажа по той причине, что она имеет интерес к интересам Булавченко Саши. А Саша действительно хочет что бы именно в этом соборе был настоятелем его знакомый. Только многим известно, что Александр служитель отнюдь ни Богу. Наша голова не может отказать Булавченку ну ни каким образом. Вспомните кто в настоящее время владелец зданием бывшей поликлиники. Да именно тот же Булавченко. Что касается Романа так ему очень хорошо известен автор письма по поводу Копылова, да только Роман не в курсе что автор имеет не кровные родственные связи с супругой Булавченка (Викой Колесник). Рома хорошо прокрути родственников автора письма, может и поймёшь. Булавченко к Роману не мог подойти с такой просьбой по поводу Копылова. Так как они уже давно не в дружбе. Роман врагов и предателей не прощает (и правильно делает). Только в этой истории получилось, что сам того не ведая Роман помог врагу. А что касается Копылова он останется настоятелем прекрасного собора так как он на своём месте. Много людей за ним. Гадости здесь писали именно те кто его не знает. Роман Варшанидзе тоже смелый и хороший журналист. Жаль что есть такие мягко выражаясь подлые люди как Булавченко, всё ему неймётся до всего ему есть дело и очень хочет стать головой Овидиопольской ОТГ. Вот чего нельзя допустить. Иначе нашей ОТГ придёт п…ц.

    1. А как относится Зеленский и парламент к церквям и какие постонавления и законы они вводят.И как их будут выполнять на местах ??

    2. Соктатит сотни специалистов.И депутатов.Останутся два человека.

  53. Тут обсуждали московские церкви и их влияние на людей,Если ВЫ не хотите слушать мнение закройте эту газету.Человек не будет тратить свое драгоценное время на обсуждение темы если ему все равно,Тут большие нервы ,угрозы.При ссср люди тихонько говорили на кухне.Правда очень опасна для людей,которые ее несут.Даже здесь видно.

  54. Фраза много людей за ним была до войны,Сейчас проходят процесы на уровне правительства.

  55. Про переход парафий из УПЦ (МП) в ПЦУ.
    Процесс начался в декабре 2018 после объединения украинских православных церквей, создания ПЦУ и получения томоса об автокефалии.
    В декабре 2018 – марте 2019 из УПЦ (МП) в ПЦУ перешло около 500 парафий.
    Затем процесс затормозился и за следующие три года до февраля 2022 перешло всего 50 парафий.
    После российского вторжения снова скачок – 600 парафий за полгода.
    Затем опять замедление – 40 парафий за 4 месяца.
    Всего на этот момент перешло 1184 парафии.
    В 2018 году в УПЦ (МП) было примерно 11 тысяч приходов, осталось 10 тысяч. В ПЦУ сейчас около 8 тысяч.
    Овидиополь приготовиться. Переходите в ПЦУ!!!

  56. Вiд Матвiя 17:17
    А Ісус відповів і сказав: О роде невірний й розбещений, доки буду Я з вами? Доки вас Я терпітиму?…

    Я бы сошел с ума от несправедливости этого мира, если бы не знал, что последнее слово останется за Господом Богом.
    Автор: преподобный Паисий Святогорец

  57. Капылов каждый месяц отвозит бабло агафангелу,а тот кирилу.
    Все что вы приносите в эту церковь потом прилетает назад в виде ракет и снарядов!
    Война у нас из-за этих тварей в рясах!!!А вы им руки целуете и бабло несёте!!!

  58. Стереть украинскую нацию с лица земли – такие цели стоят перед руснявыми попами. Капылов не исключение. Ходящие в храм настроены отрицательно к Украине.

    1. Цивільні люди не мають зброі і не можуть убивати.Для цього у президента повинні бути спеціальні підрозділи.І коли ми узнаємо .що було з ворогами далі ?

  59. ПЕРЕД СУДОМ ПОСТАНЕ МИТРОПОЛИТ ВІННИЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ
    СБУ зібрала беззаперечні докази вини очільника єпархії УПЦ (МП) у Вінницькій області, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. Митрополиту загрожує до 8 років позбавлення волі.

  60. Не знаю есть ли такое правило в других церквях ?Но для того что бы закончилась служба -все должны стать в очередь подойти и поцеловать крест и руку священника.Выказать приэтом поклонение.И никто не смеет стать в сторону.В мире короновирус.Туберкулез.и много других зараз и вирусов.И батюшка все это знает…

  61. З життя єбанаріуму
    Коли коментарі зайві. Це Ігумен Феофан (Замєсов). Голова відділу по зв’язках РПЦ із силовиками.

  62. ВАДИМА НОВИНСЬКОГО ВНЕСЕНО ДО РЕЄСТРУ ДЕРЖЗРАДНИКІВ
    Колишній народний депутат України, засновник «Смарт-Холдингу», клірик УПЦ МП Вадим Новинський внесений до Реєстру держзрадників, який ведеться Рухом ЧЕСНО з березня 2022 року.
    Як зазначає НАЗК, Новинський «підтримує дії та політику РФ, які підривають та загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також її стабільності та безпеці».
    Громадянином України Новинський став за часів президентства Віктора Януковича, до того був громадянином рф.
    За свою політичну кар’єру Новинський встиг:
    🔺 назвати війну на Сході України «громадянським конфліктом»,
    🔺 виступити за прямі переговори з терористами;
    🔺 виступити проти надання Українській церкві томосу про автокефалію;
    🔺 проголосувати проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей;
    🔺 проголосувати проти ратифікації Стамбульскої конвенції.

  63. Роман.Покажите народу недавнюю передачу о Онуфрее и его огромном имении вЧерновцах.С вертолетной площадкой. Кондефициально.

  64. Вышел недавно фильм ,,И БУДУТЬ ЛЮДЫ..12 серий Украина.Такого в истории мы не учили в школах.1905-1932г.Как руские уничтожали крестьян Украины и село.К просмотру всез.Особенно с 8-12с.

  65. Дивіться,,Прогноз Влада Росса ,,Термін закінчення війни.Коли помре Путін…

  66. В Киево-Печерской лавре планировали короновать Путина.

  67. СМ.видео..Раскрыта страшная правда о подмене патриарха Киррила на вора в законе Япончика.

  68. Предстоятель ПЦУ Епіфаній проведе друге богослужіння в Успенському соборі 19 січня.
    Вигнали русню з Лаври, виганемо і з Овідіополя!

  69. медведчук всплыл на россии и выпустил статью в лучших традициях кремлёвских методичек и завыл о возобновлени движения за русский мир

  70. Настоятель храму УПЦ МП із-під Сєвєродонецька Андрій Павленко давав вказівки окупантам, кого із священників ПЦУ треба вбити. Священника УПЦ МП засуджено як шпигуна до 12 років позбавлення волі!!!

    1. Який же він жирний.100 днів посту.Молодий Розкормлений .Ожиріння.високий тиск.Хворе серце..Платячка понадівають і тільки командують.А прихожани пашуть.

    2. Прямо вбити? А як же заповіді ,,НЕ УБИЙ…Іуда…

  71. капылов скрывает преступников в подвалах церкви
    пусть откроет все свои закрома и покажет что там

  72. Достоевский Ф М сказал ..Тот кто желает увидеть живого Бога.пусть ищет его не на пустом небосводе собственного разума.но в ЧЕЛОВЕЧЕСКОЙ ЛЮБВИ.

  73. достоевского еще тут не хватало

  74. Епіфаній проведе літургію на Водохреще в Успенському соборі Києво-Печерської лаври

  75. Андрій Копилов кожного місяця платить 1000$ Олександру Домничу з СБУ Чорноморська. Це і є причина того, що він досі знаходиться в Україні. Олександр Домнич є родичем колишнього начальника СБУ Олега Кулініча, який зрадив Україну та пустив русню з Криму. Наразі Кулініча обміняли на Азовців, але залишилось багато агентів, у тому числі й чинний працівник СБУ з Чорноморська Олександр Домнич. Домнич також є парафіянином релігійної секти «Аллатра». Скрізь одні зрадники!

  76. 10 це багато.Можливо 500- чи 1. В рік Коли буде перехід?

  77. Зараз 40-50 літніх людей дає дуже малі збори.5-20 грн. з особи.Похорони.хрестини.

  78. В Верховной Раде зарегистрировали законопроект о запрете УПЦ МП
    Законопроект предусматривает внесение изменений в законы, которые делают невозможным деятельность в Украине религиозных организаций, руководящий центр управления которых находится за пределами Украины, например, в РФ.
    Инициатором законопроекта является премьер-министр Украины Денис Шмыгаль.

  79. Вперше в Лаврі на Водохрещу прозвучало : Многії Літа! За Україну, за Її Волю, за Честь і Славу, за Народ !!!

    1. Сотні овідіопольців слухають літургію по інтернету на рідній УКРАІНСЬКІЙ МОВІ…..

  80. Предстоятель ПЦУ Епіфаній провів богослужіння з нагоди свята Хрещення Господнього і Богоявлення в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

  81. Роз.яСныть.Що за ретуал -обкурювать людей на вечірній чи литургіі ладаном?Що за речовини там використовують.І чи не шкодять вони здоровью літніх людей?Пригода яка сталася 18 січня.Вчителька Кочеткова Н.Ф.прийшла на вечірню службу.Ій хотілося побачити односельців.Поставити свічки.Віднести панахиду за рідних.Після окурювання ій стало зле.Вона знепритомніла.Прихожани ,такі старенькі як і вона визвали швидку.Уже 4 день вона знаходиться в реанімаціі.В одній палаті з нею лежить чоловік після операціі.Який уже декілька діб кричить і гне матюки і вдень і вночі.Заснути і відпочити впродовж усього часу не можливо.Вона просить -спокійнішу палату..та ні.Мені цікаво.На людей ,які пропрацювали вчителями все життя.І зараз пенсіонери-є якесь медичне забезпечення з боку держави чи ні.? Якщо ні Тоді -дайте прискурант цін з послугами.щоб людина могла оплатити лікувальні послуги.І могла жити…

  82. І з моєю матірю таке було.І з іншими людьми.Хтось із лікарів може це пркоментувати.

  83. Понад 100 років тому відбулося велике об’єднання українських земель в самостійну державу. Цей день нагадує, що ми – єдині!
    Усіх нас об’єднує бажання перемогти, а потім живим ланцюгом об’єднати Черкаси й Мелітополь, Львів і Донецьк, Вінницю й Севастополь.
    З Днем Соборності України!

  84. 23 января президентом введены санкции против 22 представителей РПЦ – граждан России, которые, прикрываясь духовностью, поддерживают террор и геноцидную политику!!!

  85. Зеленський ввів санкції проти Новинського і ще 9 церковників!!!
    Президент Володимир Зеленський указом №43/2023 ввів в дію рішення РНБО від 24 січня про запровадження санкцій щодо екснадепа Вадима Новинського та ще 9 представників духівництва РПЦ та УПЦ МП.
    Згідно з документом санкції введені щодо:
    Вадима Новинського – екснардепа, бізнесмена та клірика УПЦ МП,
    Павла Лебедя – намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП,
    Ростислава Швеця – так званого “митрополита Сімферопольського і Кримського Руської православної церкви”,
    Костянтина Чернишова – так званого “єпископа Бахчисарайського, вікарія Сімферопольської єпархії Руської православної церкви”,
    Олександра Овсяннікова – так званого “єпископа Джанкойського і Роздольненського Руської православної церкви, керуючого Джанкойською єпархією”,
    Олександра Таранова – так званого “архієпископа Ровеньківського і Свердловського Руської православної церкви”,
    Олега Іванова – митрополита Ізюмського і Куп’янського Української православної церкви МП,
    Олексія Маслєннікова – єпископа Роменського і Буринського УПЦ МП,
    В’ячеслава Опанасенка – так званого “єпископа Коктебельського Руської православної церкви, вікарія Феодосійської єпархії”,
    Володимира Удовенка – керуючого Феодосійською єпархією УПЦ МП, митрополита Платона.

  86. Одеська єпархія Православної церкви України виступила за перехід на Новоюліанський календар — Різдво за ним святкують 25 грудня

  87. Релігієзнавча експертиза статуту Української православної церкви (Московського патріархату) довела наявність церковно-канонічного зв’язку з Російською православною церквою
    Зазначається, що експертна група дійшла висновку, що ухвалення нової редакції Статуту про управління УПЦ (МП) (від 27 травня 2022 року) та постанови Собору УПЦ (МП) не привели до розриву церковно-канонічного зв’язку УПЦ з Російською православною церквою, а сам статут УПЦ (МП) як структурного підрозділу РПЦ, який користується певними правами самостійності, але не створює автокефальної Церкви, залишається незмінним.

  88. Ось це поворот: патріарх Кирил у 70-х був агентом КДБ у Швейцарії, – Sonntags Zeitung.
    Гундяєв під псевдонімом «Михайлів» працював офіційним представником Московського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві. У матеріалі йдеться, що «Кирило» співпрацював з КДБ у період з 1969 по 1989 рік, після чого повернувся до СРСР і почав швидко зростати в церковній ієрархії.

    https://www.tagesanzeiger.ch/priester-spion-propagandist-das-geheime-leben-des-moskauer-kirchenfuersten-in-der-schweiz-566103963787

  89. Русский священник за рулём сбил на смерть пешехода и скрылся
    Священник РПЦ Валерий Духанин поехал на Донбасс «в командировку». Набухался, сел за руль и сбил старика на переходе. Теперь задействует все свои связи, чтобы замять дело.
    Родственники третий день не могут найти пострадавшего.

  90. Вчера Копылов был в Черноморске у кураторов из СБУ. Получил заверения в поддержке. Деньги снова победили.

  91. «ЗИРКА» ЗАСВЕТИТ ЗА РЕШЕТКОЙ
    7 лет тюрьмы с конфискацией имущества получил священник УПЦ московского патриархата с красноречивой фамилией Зирка — он агитировал за присоединение Донбасса к роZZии и всячески поддерживал оккупантов.

    1. Почему Капылов продолжает служить в вашей церкви?

  92. Ієромонаха РПЦ, раніше засудженого за розбещення 53 дітей, помітили на фронті.
    Журналісти на фото з фронту помітили Юрія Абрамова, який у колах Російської православної церкви відомий, як Спірідон.
    У 2021 році суд в рф засудив його до 18 років колонії у справі про розбещення 53 дітей.

    1. Социальный лифт россии в действии…

  93. “ВИСНОВКИ КОМІСІЇ.
    Московська церква в Україні то є РПЦ . Для усіх московітів які ще гадають що УПЦ то Українська церква.
    Уважно почитайте…
    Релігієзнавиця пояснила чому «УПЦ» можна офіційно називати сукупністю єпархій РПЦ
    Впродовж двох місяців сім експертів-науковців вивчали офіційні документи, щоб підтвердити або спростувати це. Експертна група таки виявила існування зв’язку між двома Церквами — УПЦ (МП) та РПЦ. Про це повідомили у Державній службі з етнополітики та свободи совісті.
    Звісно ж, в УПЦ МП одразу звинуватили експертів у необ’єктивності. Якого розвитку подій чекати далі розповіла в в інтерв’ю “Експрес” Людмила Филипович, учасниця експертної групи, докторка філософських наук, професорка, завідувачка відділу філософії та історії релігії Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАНУ.
    — У рішенні РНБО від 1 грудня 2022 року, яке було введене в дію відповідним указом президента, йшлося про релігієзнавчу експертизу Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом. Державна служба України з етнополітики та свободи совісті мала забезпечити проведення цієї експертизи у двомісячний строк, — розповідає Филипович.
    — Експерти ретельно вивчали документи. Зокрема, Статут про управління Української Православної Церкви, прийнятий на Соборі УПЦ 27 травня 2022 року; “Грамоту Олексія ІІ, Божою милістю Патріарха Московського і всієї Русі Митрополиту Київському і всієї України Філарету” від 27 жовтня 1990 (згадується у Статуті УПЦ); Рішення Архиєрейського собору РПЦ від 25 — 27 жовтня 1990 року щодо статусу УПЦ; чинну редакцію Статуту РПЦ від 2017 року; листи митрополита Онуфрія голові ДЕСС та інші матеріали.
    — У Статуті про управління Української Православної Церкви, зміни до якого ухвалював Собор УПЦ 27 травня 2022 року, механічно забрали всі згадки про Московський патріархат та взаємовідносини УПЦ і РПЦ. У цей документ введено норму: “Українська Православна Церква є самостійною і незалежною у своєму управлінні та устрої відповідно до Грамоти Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ від 27 жовтня 1990 року”. І не конкретизується, про що саме йдеться — автономію чи автокефалію. Адже православне канонічне право не оперує таким поняттям, як “самостійна і незалежна у своєму управлінні” Церква.
    Також окремого розгляду потребує процедура скликання Собору УПЦ та його статус. Синод УПЦ скликав 27 травня не собор, а не передбачену Статутом про управління УПЦ “церковну нараду”. Делегати цієї наради впродовж одного дня стали делегатами собору. І це ставить під сумнів легітимність останнього. Зрештою, збираючи собор, який мав би затвердити самостійність УПЦ та розірвати зв’язки з РПЦ, попередньо мали б провести голосування під час єпархіальних зборів, на яких обирають делегатів. Це дало б уявлення про позицію священників кожної єпархії щодо змін у Статуті. Вочевидь, на обговорення цих змін у керівництва УПЦ не було часу. І цілком можливо, що більшість учасників собору навіть не бачила тексту Статуту про управління УПЦ, який, до речі, структурою майже цілковито збігається з текстом Статуту РПЦ.
    Крім того, у Статуті УПЦ, написаному українською мовою, текст про спосіб поминання предстоятеля Церкви викладено російською мовою.
    Також ми опрацьовували текст “Грамоти Олексія ІІ…”. Оскільки її видано на основі діянь Архиєрейського собору РПЦ — Московського патріархату 25 — 27 жовтня 1990 року, то вивчали й рішення цього Архиєрейського собору РПЦ. До слова, грамоту, яка згадується, видали не УПЦ, утвореній рішенням Харківського собору, а митрополитові Філарету як екзарху УПЦ у складі РПЦ. У цьому документі чітко зазначено, що саме митрополит Філарет призначається предстоятелем Церкви. А ще у цій грамоті зазначено: “Українська Православна Церква з’єднана через нашу Російську Православну Церкву з Єдиною Святою, Соборною і Апостольською Церквою”. Це пряма вказівка на те, що УПЦ має канонічний статус лише завдяки Московському патріархатові та через нього.
    У рішеннях Архиєрейського собору РПЦ від 25 — 27 жовтня 1990 року наша експертна група виділила два пункти. Про те, що предстоятеля УПЦ обирає український єпископат і благословляє Святіший Патріарх Московський і всієї Русі. Також, відповідно до цих рішень, Митрополит Київський і всієї України, як предстоятель УПЦ, є постійним членом Священного синоду РПЦ.
    Те, що УПЦ — структурний підрозділ РПЦ, підтверджується і наявністю окремої 10-ї глави у Статуті РПЦ, присвяченої Українській православній церкві. Торік на Соборі УПЦ 27 травня ця глава із Статуту РПЦ ніким не оскаржувалася.
    У листі до голови ДЕСС митрополит Онуфрій зазначив, що припинив членство у Синоді РПЦ. Та жодних підтверджувальних документів не надано.
    — Себто сумнівів в експертів щодо того, які належить зробити висновки, не було?
    — Зважаючи на всі вивчені документи, УПЦ можна розглядати як сукупність єпархій РПЦ в Україні. Зрештою, тезу про “нашу Церкву” в Україні висловлювали і президент РФ та його речник, коли в УПЦ проводилися обшуки.
    На одне із засідань експертної групи ми запрошували представника УПЦ, який би міг роз’яснити деякі моменти, що були опущені у листах предстоятеля УПЦ до голови ДЕСС. Прийшов їхній юрист. Але не з документами, які б щось прояснили, а із заявою, у якій просив відкликати членів експертної групи через “непрофесійність”. Ось і всі їхні аргументи.”
    Лебединський Олег

  94. СБУ затримала настоятеля храму УПЦ (МП), який збирав для фсб розвіддані про оборону Сумщини
    Служба безпеки викрила ще одного російського агента у ході контрдиверсійних заходів на Сумщині.
    Зловмисником виявився настоятель одного з храмів УПЦ (МП) в Шосткинському районі Сумської області, який негласно співпрацював з фсб.
    За вказівкою агресора протоієрей збирав інформацію про дислокацію Сил оборони на території регіону.
    Насамперед він намагався виявити місця базування командних пунктів і складів з артилерійським озброєнням ЗСУ.
    Для цього об’їжджав прикордонну місцевість та приховано здійснював фото- і відеофіксацію українських об’єктів.
    Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для проведення прицільних ракетних та масованих артилерійських ударів по регіону, а також здійснення диверсійних вилазок.
    Крім того, російський агент збирав персональні дані керівників місцевих органів влади та правоохоронців.
    Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі агресору закритих відомостей про посадовців місцевих військових адміністрацій.
    За даними слідства, протоієрей був завербований кадровим співробітником управління фсб по Брянській області у вересні минулого року.
    ❗❗❗У поле зору російської спецслужби потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед оточуючих.
    Для комунікації з агресором використовував анонімні месенджери, а зібрану інформацію передавав у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів з прив’язкою до місцевості.
    Під час обшуків за адресою проживання фігуранта та в храмі правоохоронці виявили:
    ▪️ мобільні телефони із доказами листування з фсб;
    ▪️проросійську літературу.
    Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
    За рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

  95. Чоловічий монастир УПЦ МП (Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра) має до 29 березня звільнити будівлі та споруди Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».
    Попередження Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»

  96. 🤡 В РПЦ заявили о приходе Антихриста в Украину.
    Член Патриаршего совета по культуре РПЦ протоиерей Леонид Калинин считает, что изгнание монахов УПЦ из Киево-Печерской лавры, это «движение Антихриста».
    Зовите санитаров! 🤡

    1. Вважаю, що він має право так ‘счітать’ , але десь там, у себе на болотах, десь на московії !
      А з Лаври і взагалі з України московських попів треба гнати геть !

    2. разорвать все договора с капыловым

  97. Очільник РПЦ (російської православної церкви) патріарх кирило поскаржився Єрусалимському патріарху на виселення УПЦ МП з Києво-Печерської Лаври.
    У листі російський патріарх відкрито називає приналежність УПЦ до «московського патріархату» й використовує вирази «гоніння з боку влади», «вигнання блаженнійшого онуфрія із Лаври» та подібні.
    Аналогічні листи Кирило надсилав усім очільникам помісних церков, окрім Константинопольського та Олександрійського:

      1. Всі попи московські вбивці! Капилов їх підтримував! Виходить,що він також вбивця!

    1. Роман Капылов был у Савельевой и умолял вас убрать

  98. Почему священики центрального храма Овидиополя до сих пор не перешли в украинскую церковь? Продолжают ждать путина??? Почему ваша журналистка Ирина,ходящая каждый день к Копылову не проведет работу с ним и не начнет переубеждать их? Или Ирина тоже ждет путина?

    1. Кожного дня? У вас є докази? Чи в Овідіополі з’явилася жінка дуже схожа на мене? Якщо вас цікавить коли і де с ким я була ви можете найняти приватного детектива та довести це. Надайте відео чи аудіо докази того що я кожного дня як ви кажете ходжу до настоятеля собору Андрія Копилова. Мені особисто буде дуже цікаво. А якщо у вас є докази того що я чекаю х…йла то не будьте х…йлом та надайте їх СБУ, я вам навіть допоможу це зробити, якщо у вас є транспорт ви можете приїхати та написати заяву за адресую Єврейська вулиця, 43 в місті Одеса або написати листа(я навіть вам підкажу індекс щоб ми не морочили собі фаберже 65000), також є гаряча лінія в Одеському СБУ +380487253323, Так як ви коментуєте під анонімом то мабуть ви або боягуз або в вас немає електронної пошти але якщо вона в вас, є ось вам емейл СБУ callcenter@ssu.gov.ua. Звернення пишуться в довільній формі українською мовою.

  99. Нещодавно я зацікавився історією і вирішив перевірити, які ж були перші законодавчі кроки тих, хто здійснив Велику Жовтневу Соціалістичну Революцію у жовтні/листопаді 1917 року. Одним з найперших революціонери прийняли і оприлюднили декрет “Про шлюб”. Погуглив, що ж на той час було “не таким” чи “поганим” у регулюванні шлюбних відносин, і з’ясував, що шлюб реєструвався Православною Російською Церквою.

    Так-так, я не помилився, канонічною церквою, яка мала одержаний за специфічною процедурою томос (ліцензію) православної церкви, була церква з назвою Православна Російська Церква. Її первосвященники, патріарх і митрополити, втекли після революції за кордон разом з томосом, де і продовжили Службу Божу.

    А те, що зараз іменується “Руською Православною Церквою”, не має відношення до православ’я, не має права здійснювати обряди і не має права утворювати синод, єпархії, приходи, семінарії, академії, монастирі, лаври, церкви, скіти, телеканали, підприємства тощо як християнська православна церква, первосвященники РПЦ ніколи не рукопокладалися Вселенським Патріархом. Цю організацію заснував у 40-х роках ХХ століття Іосіф Віссаріонович Сталін, по одному-два випускаючи з тюрем і концтаборів тих монахів та священнослужителів Православної Російської Церкви, які присягнули йому на вірність, бо дуже хотів перемогти у Другій Світовій Війні.

    https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/254516 – наведена цензурована і спотворена Самі Знаєте Ким відкрита інформація щодо цього питання

    Кожен бажаючий може перевірити наведену мною інформацію в Інтернеті, у бібліотеці, або у будь-якого “священника” РПЦ та УПЦ МП (чи як там вони зараз самі себе іменують).

  100. Весь интернет пишет о захватах церквей.нужны новые репортажи.

  101. А почему бы и нет? Гнать москалей изнаших церквей!

  102. Митрополит Онуфрій та ще 20 священнослужителів УПЦ МП мають російські паспорти

  103. В УКРАЇНІ ВПЕРШЕ ВИНЕСЛИ ВИРОК МИТРОПОЛИТУ УПЦ (МП): ВІН ВИЗНАВ, ЩО ВИНЕН У ЗЛОЧИНАХ
    Районний суд м. Кропивницький вперше в Україні виніс вирок високопоставленому клірику УПЦ (МП), екскерівнику Кіровоградської єпархії митрополиту Іосафу. Він та секретар цієї установи повністю визнали свою вину у злочинах, які їм інкримінували.
    Таким чином, суд і самі фігуранти повністю підтвердили доказову базу, зібрану співробітниками СБУ.
    Їх засуджено за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
    Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм 3 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, а також заборонив на 1 рік займати посади керівників релігійних управлінь та єпархій.
    Нагадаємо, що фігуранти публічно вихваляли захоплення частини території України та «роздували» міжрелігійну ворожнечу в регіоні на користь країни-агресора.
    За даними розслідування, єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха кирила, з яким координував підривну діяльність проти нашої держави.
    Для цього митрополит був на постійному зв’язку з очільником рпц і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та окупації східних і південних територій України, зокрема АР Крим.
    Вказівки з москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території рф.
    До злочинної діяльності єпископ залучив секретаря єпархії.
    За їх дорученням у церквах релігійної громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора.
    У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим.
    Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість проросійських друкованих матеріалів і документи із доказами листування з московськими «кураторами».

Comments are closed.