ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: СТАРОСТА СЕЛА МИКОЛАЇВКА ПРОЗВІТУВАЛА ТА… НАПИСАЛА ЗАЯВУ НА ЗВІЛЬНЕННЯ

Кількість переглядів 3335

14 липня 2023 року на пленарному засіданні Овідіопольської селищної ради був затверджений звіт старости села Миколаївка Панкевич Людмила Олександрівна за 2021 – 2022 рік. Перед початком пленарного засідання староста написала заяву на звільнення та передала її селищному голові.

Перед голосуванням депутат Овідіопольської селищної ради Оксана Пушнова запитала у старости:

  • Які саме пропозиції вона вносила голові виконавчого комітету?
  • Яким саме програмам соціально-економічного розвитку громади вона сприяла та які наслідки?

Депутат Пушнова надала рекомендацію старості Панкевич про те, що коли вона буде звітувати перед громадою, вона хоче почути ЯКІ САМЕ ПРОПОЗИЦІЇ вона вносила на розгляд виконавчому комітету та ЯКИМ САМЕ ПРОГРАМАМ ВОНА СПРИЯЛА, а також наслідки розгляду її пропозицій.

Овідіопольський селищний голова Лідія Савельєва внесла пропозицію Людмилі Олександрівні – забрати заяву про звільнення.

Депутат Максим Трофименко виступ в підтримку Людмили Панкевич:

«…Ви її відчитуєте її, як дівчинку…»

Деталі дивиться у відео сюжеті.

Звіт старости Миколаївського старостинського округу про роботу за 2021-2022 роки

Рішенням сесії  Овідіопольської селищної ради від 23.12.2020 року № 34-VII «Про затвердження старост» мене затверджено на посаді старости села Миколаївка, Одеського району, Одеської області. На цій посаді я керуюсь Положенням про старосту, затвердженим рішенням сесії  Овідіопольської селищної ради від 14.12.2020 року № 12-VII яке відповідно до Конституції України, законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости.
  Перші два місяці роботи на посаді старости припали на початок року та на реорганізацію сільської ради.
   На початку проведено ревізію та передачу документів та матеріальних цінностей до Овідіопольської селищної ради.
   14 липня 2021 року № 1638-IX прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації.
   Обов’язок старост- представлення інтересів жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг на місцях.
   На території села Миколаївка проживає 1516 мешканців, 549 будинків, 2 двоповерхових  16 квартирних, 2 гуртожитки.
   Ситуація , у який опинилася наша країна з 24 лютого 2022 рокує безпрецедентною. Пряма безпосередня агресія, військові дії. Тимчасова окупація, велика кількість внутрішньо переміщених осіб стали величезним викликом для органів місцевого самоврядування України та їхніх посадових осіб.
   Для надання мешканцям гуманітарної допомоги мною були складені списки людей похилого віку 58 осіб, людей віком 70+ – 65 осіб, людей з інвалідністю 1-2 групи – 53 особи, 3 групи – 24 особи, багатодітні сім’ї – 24, одинокі матері – 7.
   Коли ми говоримо про роботу і повноваження старости в умовах воєнного стану, т маємо розуміти, що базові повноваження старости прописані у статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв’язку із введенням правового режиму воєнного стану змін не зазнали. Додаткові нововведення, які можуть покладатися на старосту, відповідно до інших спеціальних профільних законів, могли зазнати змін лише в частині обмеження доступу до конкретних державних реєстрів. Тож загалом повноваження старости фактично залишилися незмінними.
  Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та фінансової можливості вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв’язання назрілих, гострих, життєвих питань.
  Миколаївці вже два роки поспіль мають групу в мережі Viber для відкритого спілкування. Вважаю, що це необхідний інструмент, який сьогодні є дуже популярним, і це ще одна можливість для мешканців села прийняти участь в діалозі, висловити свої погляди на події, які відбуваються в громаді. Іншими словами. Мешканці в курсі справ громади і моєї роботи.
   З перших днів повномасштабного вторгнення росії, я особисто повідомляю в групі про сигнал тривоги. Були нарікання мешканців Що звук «Тривога» погано чути на віддалені частини села. Тому з метою вирішення цього питання, Овідіопольською селищною радою закуплено автоматичні системи, які встановлені на території нашого села.
   Вже березні 2022 року до нашого села почали прибувати мешканці міст і сіл. Які піддавались ворожим обстрілам. Я, як староста допомагаю їм з влаштуванням та у вирішенні різних питань, співпрацюю з працівниками управління соціального захисту (надаю необхідну інформацію, допомагаю у роздачі гуманітарної допомоги). Громада не стоїть осторонь та надає можливу допомогу особам, що того потребують (від харчів та одягу до моральної підтримки).
  Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям села в підготовці документів до органів місцевого самоврядування. Життя не стоїть на місці і вимагає від нас, особливо влади, йти в ногу з ним, роз’яснювати людям питання, які їх хвилюють та допомагати у вирішенні проблем, що виникають в силу тих чи інших обставин. Всі звернення стосовно матеріальної допомоги на лікування та оздоровлення мешканців нашого села були розглянуті та надана допомога.
  Здійснюючи прийом громадян, які звертаються з проблемами різного роду й характеру, я маю надати їм рекомендації чи проконсультувати таким чином. Щоб людина отримала всю потрібну і важливу інформацію та не «бігала» по кабінетах си установах.
   У нашому селі  я забезпечую організацію діловодства, відповідно до номенклатури справ. У 2021 році  надала 480 довідок, у 2022 році – 281,  згідно запитів складала характеристики, виконувала всі розпорядження голови селищної ради та виконкому у встановлені терміни.
   У приміщенні адміністративної будівлі Миколаївського  старостинського округу забезпечене робоче місце адміністратора ЦНАП.
   Я. як староста села,  вношу пропозиції до виконавчого комітету Овідіопольської селищної ради з питань діяльності на території громади, забезпечую виконання рішень органів місцевого самоврядування, беру участь у засіданнях виконавчого комітету та робочих групах. Сприяю виконанню на території села Миколаївка програм соціально- економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням селищної ради, представляю інтереси жителів села та сприяю у підготовці документів, що подаються до Овідіопольської селищної ради та виконавчого органу. Беру участь в організації виконання рішень селищної ради, її виконавчого комітету, розпоряджень селищного голови та у здійсненні контролю за їх виконанням на території села Миколаївка.
     Вчинення нотаріальних дій також покладено на старосту. За 2021 рік  складено два заповіти, посвідчено чотири довіреності, за 2022 рік посвідчено десять довіреностей.
 Також на старосту покладено обов’язки  по веденню військового обліку громадян. На протязі всього звітного періоду проводила оповіщення  військовозобов’язаних  та призовників про необхідність з’явитись до військомату. Тим самим сприяла забезпеченню військового обліку на території старостинського округу.
   Спільно з КП «Водопостач» налаштовано роботу з вивезення твердих побутових відходів. Налагоджено алгоритм, де прийняті мною заявки та оформлені договори передаються разом з рештою необхідних документів для подальшого оформлення спеціалістами КП. Але, хочу зауважити, що роботи в цьому напрямку ще багато, дуже мало мешканців вкладають договір на вивезення ТПВ, на рік це не більше ніж 120 договорів. Нажаль, вкрай проблемним питанням залишається наша культура та піклування про навколишнє середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються стихійні сміттєзвалища, зокрема в лісосмугах, вздовж берегу лиману. Разом з колективами організацій, які працюють в старостинському окрузі,  депутатом села Трофименко М.В., членом виконкому Бочаровим Д.Ф. та небайдужими мешканцями на постійній основі проводимо прибирання, покіс територій села та узбережжя. Допомогу з транспортними засобами надають – селищна рада та підприємці. Попри війну, жителі села підтримують порядок на прибудинкових територіях.
   У рамках чергової декомунізації, приймаю участь у комісії по перейменуванні вулиць. В нашому селі тепер є провулок загиблого захисника, нашого мешканця – Грибкова Андрія та провулок Гайдамацький.
   На посаді старости я вже більше двох років, тому можу визначити нагальні проблеми, з якими стикаються мешканці. В першу чергу це водопостачання. Вважаю, що в селі вкрай необхідні арт свердловини, щоб забезпечувати безперебійно абонентів питною водою.
  Також у жахливому стані дороги. Необхідно боротися з підтопленням будинків та доріг ґрунтовими водами. Також щось потрібно вирішувати з об’їзною дорогою, тому що всі вантажівки їдуть по вулиці Дністровській та руйнують не лише покриття, а і завдають шкоду прилеглим будинкам.
   Під час військового стану в селі не працюють школа та дитячий садок, тому що немає укриття. 
   Звітуючи про свою роботу, сподіваюсь на те, що в обговоренні звіту, даючи об’єктивну оцінку моїй роботі, ви внесете конкретні пропозиції.
   І в завершення  звіту – велика і щира подяка нашим Збройним Силам України за захист нашої землі і наш відносно спокійний сон. Висловлюю слова вдячності всім  тим, хто забезпечує надійну роботу тилу. Тим, хто підтримував різноманітні благодійні ініціативи, хто долучався до вирішення  важливих для громади питань. Дякую за довіру, підтримку і співпрацю селищному голові, виконавчому комітету, депутатам, робітникам установ та закладів, підприємцям , всім жителям села, хто докладає зусиль для покращення життя нашого старостинського округу.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

38 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: СТАРОСТА СЕЛА МИКОЛАЇВКА ПРОЗВІТУВАЛА ТА… НАПИСАЛА ЗАЯВУ НА ЗВІЛЬНЕННЯ

  1. А шо такоє? Не вистачило сил допрацювати старостою повний строк? Це вам не дітей в садочку повчати, наказувати. Ось що значить “призначена на посаду” , а не “вибрана мешканцями села”. Судячи з відео і висловлювань мабуть слідуюмим старостою буде Пушнов, він ще з початку 2000років балатується, але жителі все не вибирають. Згоден з Трофіменком – у Пушнової Оксаны, як стала депутатом, корона виросла і німбом накрило.

    1. Пушновы как всегда большого мнения о себе
      Сережа тебе не видать место старосты, не дорос ещё
      Ганьба

  2. Я працювала в вибррчій комісії і щось не пам’ятаю щоб Пушнов балатувався чи в депутати чи на голову останні і передостанні вибори. Він був в районній раді депутатом ще аж четвертого скликання. Це правда. А на виборах голови коли Зубик став вперше головою ради, Пушнов дійсно мав намір балотуватися і навіть зареєструвався ,але зняв свою кандидатуру. Що до посади старости- то спочатку запитайте у Савельєвої, чи може вона подати його кандидатуру на обговорення без його згоди? В мене особисто є інша кандидатура на цю посаду , але чи влаштує вона голову і односельців? Не впевнена.

  3. Олена Буднік "Биоэтика и Человеческая Культура" :

    Низькі організаторські здібності.
    А ні дати звернення, ні конкретної пропозиції. Посада добровільна. Ніхто не примушував. Питання старі. Нічого нового. Але ж коли балатувались на цю ділянку то знали які ьруднощі у селі. Навіщо було витрачати час людей, якщо не знаєте як організувати молодь, та немає пропозиції по воді крім підвищити таріфи?
    Ой лі, Директор школи скаржиться що не вміє працювати з підлітками. Так давайте підлітків камінням закидаємо? Буде цікаво.
    Люди, може вже будете читати передвиборчу программу? Може хватіт голосувати заради голосування? Пора вже компетентних людей обирати, які розуміють що робити, а не на кого скаржитись.

    1. Так дану старосту як раз не вибирали, а голова призначила, хоча в Законі прописано що дана посає є виборчою а не призначається.

      1. Олег, скажите пожалуйста, кого у нас можно выбрать старостой?
        Нет достойного!!!
        Все бывшие председатели с/с, что они сделали для села или для людей???
        Все только для себя любимых и своих шестёрок
        Нам Людмилой Александровной ещё повезло очень очень
        Это не только мое мнение

  4. Наша староста не может как бы не старалась прыгнуть выше своей головы,перестаньте говорить гадости,кто бы не пришел на ее место, больше не сделал бы.А сожрать человека проще простого.

    1. Вона знала куди йшла. Це робота з людьми різного віку, а не з дітьми в садочку звідки її поманили. Вона що думала, що буде в кріслі сидіти і команди роздавати? На даній сесії вона вірно розповіла що таке бути старостою – це і діловод, і секретар, і юрист, і військовий облік та інше. Якщо вона не розуміла куди її призначають, а лише мріяла мати посаду та заробітну плату, то треба було дуже добре поміркувати (якщо було чим, а не керуватись амбіціями).

      1. А ти попробуй видай 761 справку за два года. Та ще послухай наших людей каждий день. І це ще не все. Плюс ісполкоми сесії собаки бродячі вода гуманітарка і все остальне попробуй

        1. Да ,761 довідка за 2 роки, це багато…..майже довідка чи дві в день….. Прям довідка на три аркуші, які треба каліграфічно записати…оце досягнення

  5. Предложения на сборах и на сессии очень разные. Чего добились? Результат просто ошеломительный. Браво.

  6. А чого плащадку там можна, занімвця спортом там можна а вчиться дітям низя і садік тоже

  7. Максим правий, пушнова і раніше себе звєздой вважала. А зараз із-за корони, бідна, ледь в двері входить😁. Цікаво, вона лише на сесіях буде з умним лицем щось з папірця читати? Чи може щось для села почне робити? Хочу бачити

    1. Что пушнова может сделать для села
      Пусть сначала наведёт порядком в своем доме и во дворе
      Пока был папа жив о был немножко какой-то порядок и на огороде и во дворе
      Серёжка лопату и сапку в руках не держал также и Оксана
      Кому вказывать могут

    2. То ти йди почитай на сесії з паперцями…. А вона сама добилася того, ким є….і що тобі до її корони ….можеш і собі одягти…

  8. У Максимки щось заграло. Сміхота. Щось вітер відносить його ОПЗЖеПСЬКИЙ човен. На свою новосельські дороги не зміг привезти своїх договарнякових, тепер хоче видерти у дітей школи гроші та на башню? Оце депутат!

    1. Односельці села Миколаївка ставлю вас в курс собитий нашого села, що це Пушнова роботи по поводу води з лиману, це він визнав Варшанидзе щоб людям виключили воду з лиману це Чигодар робота і Пушнова, це 100 відсоткова інформація, так що тепер подумайте якщо він буде старостою що він ще буде витворяти в нашому селі.

      1. Пушнов всегда был подлым трусом из подтишка все у него
        Ему доверять нельзя
        Жаба его давит, что у людей что то получается
        Он по трупам пойдет, будет ползти к своей цели через суды, оскорбления, унижения, но своего не упустит
        Бездарность

  9. Оксаны Пушновой сбылась мечта, наконец то она в депутатском кресле. Она очень долго прислуживала Чеготарь бабушке Наташе. Она была ещё в команде Чегодарь при Аграрной партии)) Её тянула Чегодарь как могла. Но она не прошла в депутаты и бабушка Наташка её и других членов команды назвала депутатами без мандатов. Они ходили вместе с ней на сессии райсовета, а чегодарша их вела к заветной мечте. Когда ушёл Колебошин в нардепы то Наташка привела на его места депутата без мандата Пилипчук Наталью хочется отметить что именно Пилипчук Наталья была очень ответственным депутатом ( в прошлом она была начальником ВУС в Прилиманском). Но Пушнова это не Пилипчук Оксана мечтала о короне пусть и с проволоки скрученной но зато корону)). Чегодарь вечно приведёт птенца на подкормку а когда птичка вырастает то бабу Наташу н…й посылают.)))

  10. Семейка Пушновых…как это очевидно…их нельзя повышать ибо вместо короны рога вырастут…лучше бы уроки так вела… всегда дети брошенные…

  11. В кожному селі живуть таки ******** як пушнові

    1. Что пушнова может сделать для села
      Пусть сначала наведёт порядком в своем доме и во дворе
      Пока был папа жив о был немножко какой-то порядок и на огороде и во дворе
      Серёжка лопату и сапку в руках не держал также и Оксана
      Кому вказывать могут

      1. Ваш світогляд обмежено сапкою і лопатою?

        1. Схоже що так !
          а ще літру вина навернуть і друкувати тут анонімні гівнокоменти …

  12. Люди, вы думаете легко быть старостой?
    Чем вас не устраивает наша староста?
    Я думаю, что она в данный момент на своем месте
    До нее никто так не относился отвественно к работе
    Это адский труд
    А сидеть на диване и обсирать это не совсем хорошо
    Оксана, а тебе совет: надо думать своей головой, не чегодаршей, ты умная девочка не иди на поводу
    Люда крепись, все будет хорошо
    Мы тебя поддерживаем

  13. Нахрєна миколаївцям артсвердловини?

    Краще 100000 грн з бюджету ОТГ віддати курортній Сергіївці. За “подяку” Газіяну.

    Коли Пушнов стане старостою, він з коханою будуть сцяти в очі миколаївцям, щоби забезпечити стале і надійне водопостачання села. Божою росою.

  14. Подавати перед сесією заяви про звільнення публічно !!!
    це ніщо інше як СССРовський популізм !!! СоВок !!!
    Людмило ! Треба кріпитися ! Треба триматися !
    Зараз дуже важкі часи !
    Саме зараз не той час , щоб ось так просто розвернутись і просто піти покинувши свою громаду !
    Ти ‘ емоційно плачишся ‘ , що буцімто тобі важко бути старостою !
    А ти думаєш селищному голові легко ???
    Скільки бруду на неї ллється ?
    Але вона тримається ! і тримається достойно не дивлячись на всі труднощі …
    Пушнову привіт ! що думаєш що ‘підсидів’ Людку !
    Пушнов це ще та нерпа ! хто не знає ще дізнається …
    Далі буде !
    доречі про воду з лиману , то тут Пушнов ні при чому !
    про це знаю 100 %

  15. Хочу запитати у Максима ОпеЗЕжевовича …
    А шо ? хіба вона хлопчик ???
    це перше запитання …
    А хто ти такий? що ти надав слово Пушновій ???
    це друге …
    Напомню тобі, що сесію проводе голова та секретар !
    а ти Максиме просто бикота !
    “Справку” купив про не судимість ?

  16. Це пушноввська тварина мутить воду в селі тварі гнилі привикли попрошайничать і подстовляти людей падли

    1. Про чому тут Пушнови до мутять воду????
      Ну і що хочуть люди до влади, хай йдуть, хто вам не дає?
      А воду мутить наш Троша, який ні х .я не робив весь свій депутатський срок, а тільки іїдив до водовачки в чоботах, понти вінти колотив…..бо за цей час можна було б і щось придумати з артезіанкою, а не зараз вчепитися в гроші, які виділися на бомбосховища для школи, а він хоче собі башню зробити….зібрати на збори всіх своїх родичів з горе адвокатурою і рвати на собі тельняжку….дайте воду, замість бомбосховища….голосу прорізався….щось коли, почалася війна, то сидів як миша….а зараз диви, крила розправив, ще й надьку свою підначує…майбудь буде майбутня староста надька

  17. Які всі грамотні. Чому мало людей прийшло на обговорення. Коли ви вже почнете казати правду в очі. Обгадили когось позаочі під іменем “анонім” дуже вигідно. Те що пушнові окупували будинок культури, це правда. Про діяльність директора бк нічого не відомо. Дуже вигідно відкрити вранці двері та закрити ввечері, за зарплатню. Ніякого дозвілля дітям.

    1. Чому мало людей прийшло на обговорення?

      Тому що для людей з Миколаївки немає значення, що відбуватиметься під час засідання Овідіопольської СР, тому що люди не обирали собі на шию Овідіопольську СР, тому що і процедура “добровільного” об’єднання громад Миколаївки і Овідіополя була незаконною, і вибори були нечесними.

      Спитайте хоч когось з Миколаївки, чи знають вони хоча б, скільки нахлібників вони собі посадили на шию в Овідіопольській СР, виконкомі і інших органах селради. Ніхто не скаже. Я не кажу про прізвища, місцезнаходження офісів, їхні функції.

      І спитайте, скільки було чиновників в Миколаївській сільраді до “добровільного” об’єднання, виконкомі сільради, прізвища сільських чиновників і депутатів.

      Ось і буде Вам відповідь, чому в залі Овідіопольської СР немає нікого з Миколаївки.

      1. Все було законе і не надо на даний час людям розказувати небилици про незаконне обьеднання ,а до обьеднання в Миколаївський конторі робили бездарі за що вони получали на 7 чоловік 1200000 гр зарплати і +клуб 600000 гр в рік і ніхуя не робили для села.

  18. Це все була вистава під назвою “ЗАЯВА”! В головних ролях; Панкевич-ЗОЛУШКА, Пушнова-КОРОНОВАНА ОСОБА, Пушнов-ВІДВОЛІКАЮЧИЙ ВІРУСНИЙ ЖИДЮГА, Савельєва-МИРОТВОРЕЦЬ. Режисер постановник-Трофименко. Вистава в двох актах.
    Короткий сюжет;
    1 акт- Золушка емоційно (не вперше) кидається заявою в Миротворця прилюдно, прямо на сесії ради. Коронована особа робить зауваження та пропозиції для подальшої роботи Золушки. Режисер за цей крок погрожує зняти корону з коронованої особи. Жидюга мовчить (щось очікує).
    2акт-збори в селі. Збирає режисер. Всі пересварилися. Золушка помпезно забирає свій папірець. Режисер задоволений грою артистичного складу. ПЕРЕМОГА! Жидюга крутить пальцем у скроні. Вирок жидюзі за мовчання-ВИННИЙ! Глядачі залишаються задоволені виставою. БРАВО!!!!!!!

  19. Вистава під назвою “Ох і Ах”.
    ЛЮДКА БМВ виконує роль героя мультфільма на ім’я Ох :((((.
    ПУШНОВА – Ах :)))).
    Звукооператор Пушнов.
    Режисер “в законі” Максим.
    Надя – правий палець лівої ноги Максімки.
    Звукооператор дуже задоволений грою акторів – факт на лиці.
    Ох вкотре маше заявою.
    Ах вносить поправки щодо розмахування заявою та рекомендує не балуваця)
    Режисер в законі офігіває від гри акторів та починає нести “отсєбятіну” не пов’язану з грою акторів.
    Кульмінація :
    Ох вийшла перекурить цю справу.
    Глядачі задоволені.

  20. Серега Пушнов молодец. Навів лад навколо клубу завжди все прибрано, скошена трава бур’янів нема як раніше при Зіні. В нього все є бо він гарний хазяїн. А світло по селі хто робив ? Людка з максімом? Та да. Максім може тіки смуту людям наводити як ото з водою. Не дали йому откат замутить на дорозі по його ж вулиці тож він вирішив урвати з укриття. По ходу знайшов договрнякову фірму по скважинам.

Comments are closed.