ОВІДІОПОЛЬ: ЗАКЛАДУ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ 60 РОКІВ

Кількість переглядів 1426

Початок жовтня, найрізнобарвнішого місяця року, приносить із собою теплі свята: 2 жовтня ми відзначаємо День працівників професійно-технічної освіти України, а 3 жовтня – 60-річний ювілей з дня заснування нашого закладу освіти.

Перегорнемо першу із 60 сторінок книги історії Одеського центру професійно-технічної освіти та згадаємо із чого все починалося…

Заклад створено у 1963 році як училище механізації сільського господарства № 11. У 1965 році училище отримало 400 га землі для підготовки робітників сільськогосподарського профілю.

З 1968 року починають вводитися в експлуатацію учбовий корпус № 1 на 2 поверхи, лабораторія технічного обслуговування машин та сільськогосподарської техніки, гуртожиток, а в 1987 році завершилось будівництво учбового корпусу № 2.

Ранкова лінійка

З 1979 року училище здійснює підготовку кваліфікованих робітників сільськогосподарських професій для потреб організацій, юридичних осіб Одеської області за денною формою навчання на базі випускників основної школи із наданням повної загальної середньої освіти. Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється за ліцензованими професіями.

Педагогічні працівники

2018 року Овідіопольське аграрне професійно-технічне училище приєднали до Одеського центру професійно-технічної освіти. З цього часу відбулося багато змін на краще. Почалася модернізація закладу, проведено роботу щодо створення, оновлення та розширення матеріально-технічної бази.

Нова техніка

Теоретична і практична підготовка майбутніх аграрників повинна відповідати вимогам ринкової економіки, а тому було закуплено нову сільськогосподарську техніку: трактори NEW HOLLAND, Massey Ferguson з причіпними та начісними обладнаннями, автомобіль МАЗ, автобус Ford для перевезення здобувачів освіти до учбового господарства.

Для скорочення адаптаційного періоду випускників на роботі, підвищення конкурентоздатності працівників у 2019 році підписані договори на впровадження елементів дуальної форми навчання з фермерськими підприємствами «Чорноморець» та «Агро-Фірма «Південна».

Нова техніка

Шановні колеги, важко переоцінити ваш внесок у зміцнення та розбудову нашої держави, адже саме ви забезпечуєте суспільне виробництво кваліфікованими кадрами, сприяєте зростанню конкурентоспроможності держави, підвищенню рівня добробуту населення. Ви самовіддано зберігаєте та примножуєте кращі традиції професійної школи, розвиваєте міцні зв’язки з соціальними партнерами.

Прийміть щиру вдячність за віддане служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, добро і щедрість душі. Зичимо всім нових злетів і перемог, злагоди і достатку, родинного затишку, любові та безмежного щастя! Нехай ваш досвід та ентузіазм, компетентність та любов до праці ще багато років слугують розвитку і оновленню нашої держави.

ФОТО ІЗ СТАРОГО АЛЬБОМУ

Джерело: Олександра КОНОКЕЄНКО

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬ: ЗАКЛАДУ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ 60 РОКІВ

  1. Дуже добрі спогади . Про наш навчальний заклад.

  2. Из 400 гектар скільки залишилось сьогодни?
    Хочаб 40?

    1. Не кажіть про гектари бо одразу прибіжить Савєльєва та Крутюк

  3. Цей заклад був збудований у кроваві Родянські часи, тому потрібно знести цю пам’ятку як символ Родянської окупації. А ви ще видзанчаєте ювілеі, коли наші Герої гинуть на сході країни. Ганьба. Смерть ворогам.

Comments are closed.