ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА: ХТО «ВІДЖАВ» 64 ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ У СУХОМУ ЛИМАНІ?

Кількість переглядів 1110

09 листопада 2023 року, після пленарного засідання сесії Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області відбулась зустріч мешканців с. Сухий Лиман з керівництвом громади з приводу земельних ділянок, на які вони вже декілька років не можуть отримати державні акти про право приватної власності.

02 листопада 2023 року депутат Таїровської селищної ради Володимир Синіговець звернувся у соціальній мережі Facebook до всіх мешканців громади де висловив свою думку з приводу ситуації, яка розгорається навколо оформлення цих 64 ділянок:

Шановні Таїровці! Зрада Таїровського чиновника в військовий час перейшла всі межі. Шокуючі факти виявлені жителями нашої громади. Так, знову ж таки, як можна дійти висновку, навмисно направленими виключно на протиправне збагачення та використовуючи службовий вплив та фактичне управління, колишній комуніст, член партії опзж, пан Орлов продовжує працювати по давнім схемам.
Хочу нагадати, що депутатська більшість складається з опзж та ЗЕ керівником партії якої числиться Мораітес Світлана та всі фінансові, земельні та інші питання без її згоди не проходять, от така собі дружба пана Орлова та Світлани Мораітес.
Нещодавно до мене звернулись жителі с. Сухого Лимана і розповіли, що земельні ділянки які їм належали перейшли в комунальну власність Таіровськоі громади, мягко кажучи віджали. В одному із моїх запитів, надали інформацію, що будь які вільні землі в Таіровській громаді відсутні. На новий запит від 23.10.2023р дійсно 64 земельні ділянки по 8- 10 соток, певно, дякуючи тісній «дружбі» пана Орлова та Світлана Мораітес «тихенько» зареєстровані за Таїровською селищною радою. Здавалося б, що це добре, вільні від забудови земельні ділянки перешли в об’єднану Таїровську громаду, ось тільки ці земельні ділянки Сухолиманською селищною радою раніше вже були «роздані» жителям та Таїровська селищна рада повинна була як правонаступник здійснити подальше виділення цих земель громадянам, які вже отримали на них право. Натомість, Таїровська селищна рада проігнорувавши звернення громадян, присвоїла дані землі, а це близько 6 гектар.
Фінал далі, думаю усім зрозумілий, напевно пан Орлов та Світлана Мораітес так тісно працюючи вирішать хто «заслуговує» на виділення цих земель.
І все б нічого, але Тимур Хасанович цього разу, вважаю, знову не знав про свавілля його оточення, яке позбавляє громадян у реалізації їх конституційних прав на отримання безоплатно у власність земельних ділянок. Здається, що це вже далеко не перший випадок, коли представниця ЗЕ команди в особі Мораітес Світлани та пан Орлов «проштовхують» подібні схеми та вводять в оману жителів нашої Громади. Будемо сподіватись, що ці земельні ділянки отримають захисники нашої громади та саме ті власники, котрі набули це право за часів Сухолиманської селищної ради, яких фактично позбавили конституційного права
”.

На жаль, почути думку Таїровського селищного голови Тимура Хасаєва під час зустрічі так і не вдалось, за нього, як завжди відповідав секретар ради – Олександр Орлов.

Редакція не буде висловлювати свою думку з цього приводу. Переглядайте відео сюжет та робить свої висновки, але мені здалося, що наприкінці зустрічі мешканці громади знайшли порозуміння та почули від влади те, що їх влаштувало.

Побачимо, як буде насправді, адже після перемоги над російською федерацією та скасування воєнного стану, всі присутні розраховують отримати остаточний документ, який засвідчить їх право приватної власності.

Ще матеріали на тему: пост у Facebook депутата Синіговець В. І.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА: ХТО «ВІДЖАВ» 64 ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ У СУХОМУ ЛИМАНІ?

  1. Со стороны Орлова это не диалог а монолог. Если ему что-то не устраивает – переходит не крик. Эпопея с участками длится с 2016 года. В 2020 весь пакет документов был подан на рассмотрение сессии. Постоянные отказы, теперь прикрываются войной 😡

  2. После отработки старшего инспектора водной полиции Виталия Зелинского злые язычки рассказали Ирочке кто и сколько примерно зарабатывает на рыбалке на глубоком Турунчуке и Днестре.
    *прайс указан за человека, при цене за рыбалку от 1000 до 1500 грн.
    *в сезон количество рыбаков в месяц достигает до 5000 тысяч человек.
    • 💰Водная полиция – 100 грн/чел
    • 💰Рыбинспекция – 50 грн/чел
    • 💰Экология – 50 грн/чел
    • 💰Администрация судоходства – 150 грн/чел
    • 💰Начальник Беляевского райотдела – 150 грн/чел
    • 💰Нацпарк – 100 грн/чел
    • 💰Замы Кипера Кропива и Фигель – 200 грн/чел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.