ЧОРНОМОРСЬК: СУДДЯ ТОРДІЯ НАМАГАЄТЬСЯ «ПРИКРИТИ» СПРАВУ ПРО КОРУПЦІЮ?

Кількість переглядів 1347

14 травня 2024 року журналісти онлайн-медіа «АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ» прийшли на судове засідання по справі, яка стосується корупції та «відкатів» у стосунках між колишньою керівницею освіти Чорноморської міської ради Алексейчук Лілією Олексіївною та директором ТОВ «КЛІМАТ КОНТРОЛЬ СЕРВІС» Фусом Дмитром Олександровичем.

Справа розглядається Іллічівським міським судом Одеської області та має № 501/4700/23. Головуюча по справі суддя Тордія Етері Нугзарівна.

Журналістів на судовому засіданні зустріли, м’яко кажучи не дуже добре. Спочатку суддя Тордія Е.Н. почала висловлювати своє здивування присутності журналістів на відкритому судовому засіданні, а далі й прокурор та адвокат висловили своє бажання обмежити журналістів у зборі інформації під час відкритого судового засідання (подробиці дивиться у відео сюжеті).

За результатом обговорення присутності журналістів на відкритому судовому засіданні, суддя Тордія Е.Н. ухвалила: проводити відкрите судове засідання, проте під час дослідження доказів заборонити відео зйомку. Ми вважаємо, що це є порушенням п. 4 ст. 11 закону України «Про судоустрій і статус судів».

Отже, на засіданні 14.05.2024 року під час дослідження доказів відео камеру довелось виключити. Скажу відверто, нічого особливого ми не втратили, але це не дуже добрий сигнал. Так, відео від 31.05.2023 року процесу затримання обвинуваченого Дмитра Фуса в його офісі та проведення того ж дня формального обшуку у кабінеті Чорноморського міського голови Гуляєва В.О. не представляє великого інтересу.

Проте, дослідження матеріалів негласних слідчо-розшукових дій, де зафіксований процес передачі понад 100 тис. грн від директора ТОВ «КЛІМАТ КОНТРОЛЬ СЕРВІС» Фуса Д.О. та отримання цих коштів особисто керівником управління освіти Чорноморської міської ради Алексейчук Л.О., це вже дуже цікаво.

Зазначу, що за версією сторони обвинувачення, Лілія Алексейчук, будучи службовою особою, вчинила корупційний злочин, а саме одержала неправомірну вигоду від директора ТОВ «КЛІМАТ КОНТРОЛЬ СЕРВІС» код ЄДРПОУ 42773807 Дмитра Фуса, у вигляді «відкату» у сумі понад 100 тис. грн, що є 10% від вартості оплачених з бюджету Чорноморської міської ради виконаних робіт ТОВ «КЛІМАТ КОНТРОЛЬ СЕРВІС» на загальну суму 1’055’634 грн.

Також зазначу, що під час судового засідання Лілія Алексейчук вела листування з Ларисою Долинською та частину цього листування нам вдалось зафіксувати. Головний меседж їх спілкування: «СУД», «ЖУРНАЛИСТИ», «ЖОПА» (дивиться відео сюжет).

Тому, обов’язково додатково звернемось до судді з метою зняття такого обмеження та звернемось до Вищої ради правосуддя зі скаргою, адже корупція – це головна перешкода на шляху України до Європейського союзу та НАТО.

Далі буде…

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе, Мурад Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

15 thoughts on “ЧОРНОМОРСЬК: СУДДЯ ТОРДІЯ НАМАГАЄТЬСЯ «ПРИКРИТИ» СПРАВУ ПРО КОРУПЦІЮ?

  1. Знаем мы Лилю Алексеевну хапуга наглая. В школе которой она была директором ежемесячные поборы заставляла учителей собирать с родителей. Вы посмотрите ее загран паспорт, сколько она летала отдыхать за год в Египет только. Все ей мало не нажрется никак.

  2. Деньги по цепочке должны были поступить Василию Гуляеву. В схеме учавствовал работник отдела образования Чабанов Максим Эдуардович. Именно Макиму и надоело быть на побегушках и он пошел на этот шаг осознанно! Обыск проходил еще и у Майорского, он тоже был начальником образования, но Лилия Алексеевна его сожрала и сама же тут же погорела!!! Обратитесь к Ковалёву Андрею Валерьевичу он вам на многое откроет глаза. Хотя он и сам уже в схемах.

  3. Деньги по цепочке должны были поступить Василию Гуляеву. В схеме учавствовал работник отдела образования Чабанов Максим Эдуардович. Именно Макиму и надоело быть на побегушках и он пошел на этот шаг осознанно! Обыск проходил еще и у Майорского, он тоже был начальником образования, но Лилия Алексеевна его сожрала и сама же тут же погорела!!!

  4. А судді хто? Такі самі корупціонери. Все валиться у прірву, Суди всі справи про корупцію розпродають! При мені такого не було!

  5. А хто така Долинська ????? Чому Олексейчук їй пише???? Поясніть для мешканців , що це за особа яка стала пличем опору для неї ??????

      1. А мені може не сподобатись, що комусь там може не сподобатись те , що судді не сподобалось, що журналісти будуть знімати на відео ВІДКРИТЕ засідання де йде розгляд справи про КОРУПЦІЮ де адвокату щось там не сподобалось …

  6. Який “розумний” адвокат. Виявляється красти державні гроші це особисті справи.

  7. ТЕ САМЕ буде і зі справую давидовича . закриють засідання потім змінять статтю потягнуть время потім за давністю закриють. ДЕСЬ ТАК.

  8. Рома чому керівництво громади даже не пробує відсторонити вову від керівництва лікарні чи може дають підкрасти ще і на ремонті.

  9. Как журналист вор и взяточник пошёл в суд где все продажные чтобы выявить коррупцию)) Очень интересное кино,особенно когда Варшанидзе забывает что он конченый и борется против таких же конченых.

  10. Суддя зразу на кацапській,а потім побачивши зйомку перейшла на українську

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.