ЗВЕРНЕННЯ ГО «ЛЮСТРАЦІЯ ОДЕСА» ДО ВІЙСЬКОВОГО КЕРІВНИЦТВА ЩОДО ПОСПЄЛОВА А.С.

Кількість переглядів 335

Звернулися до Командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України Воронченка І.В.; міністра оборони України Полторака С.Т.; начальника Генерального штабу України Муженка В.М. щодо скандального призначення на посаду професора викладача кафедри тактики та загальних військових наук Інституту Військово-Морських Сил НУ “ОМА” кандидата історичних наук, доцента Поспєлова А.С.

ДАЛІ ПО ТЕКСТУ: „….Шановний Ігоре Володимировичу!!

Днями в підпорядкованому Вам ВНЗ – Інституті Військово-Морських Сил НУ “ОМА” відбулося неочікуване та скандальне призначення. На кафедру тактики та загальних військових наук було призначено Поспєлова Андрія Сергійовича, який буде викладати майбутнім військово-морським офіцерам України – історію військового мистецтва та геополітику!

Поспєлов А.С. заробив собі сумнівну репутацію своєю бурхливою та активною діяльністю, особливо до 2014 року. Мова йде зокрема за наступні моменти:

Поспєлов є співавтором посібника «Одесса – мой город родной» (електронна версія вийшла у 2012 році, друкована версія вийшла в друк – жовтень 2014 року). Загалом посібник написано на чітких проросійських позиціях стосовно Національно-Визвольного Руху України та історії українського народу.

В цих “трудах” автори зокрема зазначають:

  • Центральна Рада була не легітимним органом влади;
  • розповідають про потужний болгарський та грецький національно-визвольні рухи, та їх зв’язок з Одесою, але фактично нічого не згадують про український національно-визвольний рух, який був надзвичайно потужним;
  • наголошують, що “в Адєссє- адєсскій язик” а саму Одесу – називають “століцей наваросіі”;
  • фактично намагаються маніпулювати думкою читача, що ніби українців в Одесі майже не було, і очевидно, на їх поважну) думку, вони були чи не найменшою національною меншиною в місті ;
  • постійно посилаються на безліч радянських джерел інформації, заангажованість і брехливість яких загальновідома та просто захмарна, а також, – іноді цитують Владіміра Лєніна;
  • пишуть, що “украінскіх дєнєх” на той час в Одесі ніхто не хотів брати, а захищати УНР в протистоянні з …. савєцкімі рабочімі – адєсітамі… не було кому….. Україну ніхто не підтримав тільки 200 гайдамаків, а в червоних – 30000 робітників))) джерело радянський історик . Хоча відомо, що вирішальним було підкріплення з Петербурга, – військовий ешелон, а особливо близько 40 кулеметів.

Видання такого посібника обурило багатьох батьків дітей, яких змушували вивчати історію нашого міста за цим посібником, викладачів та патріотично налаштовану громадськість міста. Після розголосу у загальнодержавних ЗМІ Наказом МОН України від 08.11.2016 року №1/11-14324 посібник “Одесса- мой город родной” позбавлено грифу МОН як такий, що не відповідає історичним фактам.

Також зазначимо, що на захист посібника «Одесса- мой город родной» і особисто Поспєлова А.С., виступили з публічними заявами російські ЗМІ та давні знайомі, з певних джерел інформації відомо, що це друзі Поспєлова А.С. – українофоби та кремлівські терористи Васільєв А., який очолює українофобський ресурс « украина.ру» та знаходиться у розшуку СБУ за події 2 травня 2014 року в Одесі, Віталій Діденко проросійський бойовик, якого обміняли на українських полонених у 2016 році та людина з доволі сумнівною репутацією, зокрема близькою до «одеського анти майдану» – Олег Губарь.

Зауважимо, що Поспєлов А.С. неодноразово публічно зневажливо ставився до символів української Держави, а саме до Державного Гімну, а згідно одного джерела, – навіть сумнівається в існуванні української нації.

Наприкінці 2018 року у московському видавництві «Ексмо» друком вийшла книга з красномовною назвою «Российский военно-морской флот» за авторством Поспєлова А.С. у якій автор повторює ідеологічну російську імперську модель щодо історії : давньоукраїнська держава замість Київська Русь називається «Дрєвняя Русь» , а давні кораблі київських князів – російським флотом.

Цитата з цієї книги «…И это притом что, в отличие от практически всех морских держав мира, военный флот нужен был России не для нападения и осуществления масштабной колониальной политики, а исключительно для обороны и создания спокойных условий существования для обычного торгового, рыболовного, пассажирского, технического и научного флота. Таковыми были и во многом остаются и сейчас политические реалии».

Сьогодні такий світогляд виглядає як знущання над українськими військовими моряками, які перебувають у полоні Росії і є неприпустимим, як для викладача Інституту ВМС України.

Представники Одеського обласного осередку ГО «Всеукраїнська Люстрація» зверталися зі зверненням до керівництва цього ВНЗ, та телефоном до заступника начальника інституту капітана першого рангу Веретельникова О.А., щодо неприпустимості призначення Поспєлова А.С. на посаду, але фактично, в очільників інституту та військових офіцерів Вченої Ради закладу, які в 2014 році вийшли з Криму своя, дуже дивна точка зору щодо Поспєлова А.С. Замість офіційної відповіді на наше звернення члени нашої громадської організації отримали публічні погрози та лайку від деяких викладачів Інституту ВМС. Також такі погрози отримали відомі в Одесі волонтери ВМС України Олена та Олександр Сиваки, яких так само обурило це ганебне призначення. Вважаємо неприпустимим таку ганебну поведінку від офіцерів ВМС України.

На 5-му році війни, коли військові моряки перебувають в полоні в РФ, призначення такого одіозного викладача у стратегічний ВНЗ є неприпустимим і може привести до загострення відносин серед викладачів і курсантів, що ймовірно і стало причиною звільнення Поспєлова А.С. з попереднього місця роботи.

Зважаючи на вищевикладене, вимагаємо відсторонити Поспєлова А.С. від навчання та виховання майбутніх офіцерів України, щоб запобігти подальшому загостренню ситуації та паплюженню іміджу ВМС України.

Відповідь просимо надати письмово у визначений законом термін та на електронну пошту: lustrationodua@gmail.com

ГО «Люстрація Одеса»

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0