СУД ПРОДОВЖИВ ВІДСТОРОНЕННЯ ВІД ПОСАДИ КАЛАГЛІЙСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ

Кількість переглядів 613

12 червня 2019 року Малиновським районним судом міста Одеси розглянуто прокурора дії запобіжного закладу у вигляді відсторонення від посади у відношенні Калаглійського сільського голови Шибаєва Ігоря Валентиновича.

Нагадаємо, що Калаглійського сільського голову Шибаєва І.В. і підприємця з Овідіополя Тутевича О.А. в рамках кримінального провадження №42017161160000059 від 06 жовтня 2017 року звинувачують у скоєні злочинів, передбачених ч.3 ст368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням), ч.2 ст.205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи службовою особою з використанням свого службового становища), ст.366-1 (умисне неподання декларації передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» посадовою особою органу місцевого самоврядування) Кримінального кодексу України.

Шибаєв І.В. з грудня 2018 року відсторонений від виконання службових обов’язків Калаглійського сільського голови. Справу розглядає суддя Малиновського районного суду міста Одеси Старіков О.О. Справі привласнений єдиний номер 509/4268/18.

В результаті розгляду суд встановив, що прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що відсторонення від посади Шибаєва І.В. необхідно для запобігання протиправної поведінки обвинуваченого, а саме для запобігання протиправного перешкоджання кримінальному провадженню шляхом підбурювання до здійснення тиску на учасників провадження та перешкоджанню реалізацій рішень суду.

Прокурор навів частину розмов Ігоря Шибаєва, які отримані в результаті негласних слідчо-розшукових дій, під час виконання їм свої службових обов’язків з яких випливає, що Калаглійській сільській голова підбурював депутатів, та секретаря ради не підкорятись законним вимогам правоохоронців та провокував всіх їх на перешкоджання слідчим діям, які здійснювались 06 березня 2018 року в с. Калаглія у день проведення обшуків в рамках кримінального провадження №42017161160000059:

Так пожалуйста сворачивайте свои монатки и вон отсюда (далі нецензурна брань…

Я думаю, чтобы депутаты туда понаехали и сказать все ребята отсюда… это надо их выгнать оттуда, позабирать все, выгнать… да нет зачем тот Варшанидзе, нафиг он нужен тот Варшанидзе, я думал, чтобы там собрались Сокара Владимир Петрович, Антипенко, чтобы он туда поехал, для того чтобы они ничего оттуда не забрали, они не имеют право…

Это дело им так не пройдет, это дело им так не замолчать… собирайтесь оттуда и уезжайте…

Судом постановлена Ухвала, якою Шибаєва Ігоря Валентиновича відсторонено від посади Калаглійського сільського голови до 11 серпня 2019 року.

Наступне засідання відбудеться 25 червня 2019 року о 14 години.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “СУД ПРОДОВЖИВ ВІДСТОРОНЕННЯ ВІД ПОСАДИ КАЛАГЛІЙСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ

  1. Шибаев, уйди на пенсию и не позорься! Твое пребывание в сельском совете только добавляет тебе статей в приговор… Перестань уже слушать живилка и свету – они с тобой сидеть не будут, им вообще по-барабану твоя судьба. Сбитые лётчики никому не нужны.

Comments are closed.