СЬОГОДНІ СУД РОЗГЛЯНЕ АПЕЛЯЦІЇ СТОРОНИ ОБВИНУВАЧЕННЯ НА ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ ТРУХАНОВУ ТА ЙОГО ЗАСТУПНИКУ

Кількість переглядів 284

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважають обрані запобіжні заходи підозрюваним у провадженні за фактом заволодіння коштами під час продажу адмінбудівель ВАТ «ХК «Краян» (Одеському міському голові та його заступнику) такими, що не відповідають тяжкості злочину та не забезпечують належне виконання процесуальних обов’язків підозрюваними.

Другорядним учасникам схеми — представникам приватних компаній суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі близько 5 млн грн.

Водночас, підозрюваних, без участі яких, як вважає слідство, реалізація злочинного задуму була б неможливою, суд віддав на поруки народним депутатам України.

Зокрема, Одеського міського голову, стосовно якого НАБУ і САП клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 50 млн грн, суд передав на поруки народному депутату Дмитру Голубову.

В той же час, заступника Одеського міського голови суд постановив передати на поруки народним депутатам Олександру Пресману та Юрію Мірошниченку, попри те, що детективи та прокурори клопотали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн.

Зауважимо, що у грудні 2017 року, одразу після отримання детективами НАБУ ухвали про проведення обшуків у ймовірно задіяних у корупційній схемі посадових осіб Одеської міськради, міський голова та його заступник виїхали за кордон і тривалий час в Україну не поверталися. Такі дії, на думку слідства, можуть вказувати на ризик переховування вказаних осіб від органів досудового розслідування.

Судовий розгляд апеляційних скарг прокурорів САП щодо обраних запобіжних заходів підозрюваним Одеському міському голові та його заступнику призначено на 26 лютого.

З огляду на значний суспільний резонанс публікуємо інфографіку обраних запобіжних  заходів учасникам злочинної схеми з заволодіння коштами Одеського міського бюджету під час продажу будівель ВАТ «ХК «Краян».

Нагадуємо, що 14 лютого 2018 року в аеропорту Бориспіль детективи НАБУ та прокурори САП затримали Одеського міського голову та його заступника, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України («Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем»).

Напередодні, 13 лютого, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру вісьмом ймовірним учасникам злочину, при цьому чотирьом у порядку ст.278, ст.135 КПК України, оскільки на той момент їхнє місцезнаходження.

За інформацією: прес-служба НАБУ

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “СЬОГОДНІ СУД РОЗГЛЯНЕ АПЕЛЯЦІЇ СТОРОНИ ОБВИНУВАЧЕННЯ НА ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ ТРУХАНОВУ ТА ЙОГО ЗАСТУПНИКУ

  1. Присудит ему стать Преседателем ПС калаглии прижизненно.

Comments are closed.