ЩОДО НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ В ШКОЛАХ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

Кількість переглядів 1015

13 січня 2019 року батьки дітей Мар’янівської ЗОШ приїхали в смт. Овідіополь до районної влади з метою дізнатись: коли розпочнеться навчальний процес в школі, якій був призупинений 16 грудня 2019 року за рішенням суду у зв’язку з відсутністю протипожежної сигналізації?

Ще 10 грудня «Альтернатива.орг» повідомляла про призупинення навчального процесу у чотирьох школах району:

Зі слів керівника відділу освіти Суровцевої М.В. з 2019 року залишилась освітня субвенція, але районна влада не може її використовувати на придбання протипожежної сигналізації з причини особливості законодавства, яке потребує негайних змін (більш детально про зустріч дивиться у відеосюжеті).

Народний депутат України по 140 округу Сергій Колебошин вже написав відповідне зверненням до Міністра освіти і науки України Ганни Новосад та запропонував деякі зміни до Постанови Кабміну. 09 січня «Альтернатива.орг» інформувала про таке звернення:

На найближчому засіданні Уряду це питання повинно вирішитись і саме після цього навчальний процес в школах можливо розпочинати. Але коли це станеться?

З відповідними роз’ясненнями вчора, 13 січня виконуючий обов’язки голови Овідіопольської РДА Ігор Ільченко звернувся до жителів Овідіопольського району.

На офіційний сторінці Овідіопольської РДА Ігор Олександрович написав:

ІНФОРМУЮ ПРО СТАН СПРАВ ЩОДО ШКІЛ, В ЯКИХ ЗУПИНЕНО НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС.
Як і обіцяв, ми приклали всіх зусиль для відновлення навчального процесу і для нас це питання було найважливішим на сьогоднішній день. На жаль, відновити навчання одразу по завершенню новорічних канікул не представилось можливим, і на це є певні причини. Прошу віднестись до цього з розумінням, оскільки віднайти понад 6 млн. гривень є не самою легкою задачею. Але ми впорались.
Сьогодні, отримавши остаточні висновки фінансового управління райдержадміністрації про стан районного бюджету, звернувся до районної ради з проханням терміново скликати бюджетну та майнову комісії для розподілу коштів та направлення їх на приведення закладів освіти до норм з пожежної безпеки та встановлення пожежної сигналізації в цих школах. У разі позитивного вирішення (я дуже сподіваюсь, що депутати позитивно розглянуть це питання), вже з 15 січня навчальний процес буде відновлено. Звичайно, у мить сигналізація у школах не з’явиться, але ми вже точно будемо мати змогу укласти договори зі спеціалізованими організаціями на проведення необхідних робіт. Це офіційна частина новини.
Далі розповім про «допомогу» обласного керівництва, звідки ж взялись ці кошти та взагалі, що відбувалось за цей місяць навколо закритих шкіл. Думаю, вам буде цікаво.
З самого початку 2019 року ми розуміли катастрофічну ситуацію з районним бюджетом. Рішення суду про закриття шкіл, відсутність коштів на харчування дітей, кредиторська заборгованість по захищеним видаткам та багато інших неприємних моментів зобов’язали нас жити по-новому. Жорстка економія бюджетних коштів, направлення їх виключно на найголовніші потреби життєзабезпечення району, максимальне урізання заробітних плат і ключове – розуміння, що школи все-таки будуть закриті і їх якось треба буде відкривати – дали змогу віднайти ці кошти в районному бюджеті. Без державної чи обласної допомоги.
Ви задасте питання, чому ми раніше повідомляли, що районний бюджет не в змозі самостійно подолати цю проблему. Я повторю це і зараз. Оскільки економити на харчуванні, заробітних платах, урізати витрати бюджету на програми соціальної підтримки населення більше попросту нікуди. Це я вже мовчу про програми розвитку, які ми навіть не приймали. Тобто, ми «вижали» все, на що здатний районний бюджет, але привести до ладу зможемо далеко не всі заклади району. Їх, нагадаю, понад 50.
До речі, вже на виході матеріали перевірки і по іншим школам, садочкам, бібліотекам і будинкам культури. Які результати? Гадаю, аналогічні. Готуємось.
Хто та чим нам допоміг? НІХТО!
Після виконання рішення суду і зупинки навчального процесу, неодноразових звернень до Одеської ОДА, керівник Департаменту освіти та науки облдержадміністраціі не придумав нічого кращого, як повідомити своє керівництво, що я порушив закон виконавши рішення суду та вимогу Державної виконавчої служби. Він мабуть забув, що кожного місяця отримував листи з вказаною проблематикою та володів інформацією і від нас, і від ДСНС про всі заклади освіти в Одеській області, які зачинені рішеннями суду) До речі, це той самий директор Департаменту, якого мали відсторонити за дорученням Олексій Гончарук – Прем’єр-міністр України. Але вже місяць минув, чомусь той нікуди не дівся) Невже слово Прем’єра нічого не варто?
Далі, керівництво ОДА, замість надання відповіді на численні звернення з проханням виділення коштів, або більше, виділення тих коштів, вирішує отримати від мене пояснення, чому ж я порушив закон, виконавши рішення суду Пояснення надав. Відповіді чи реакції не дочекався.
Незважаючи на те, що допомоги ми не отримали, керівництво обласної державної адміністрації наприкінці року запевнило, що у 2020 році буде виділено 50 млн.грн. на протипожежні заходи в закладах освіти. Так, шановні, але ж це кошти, які будуть виділені на обласні об’єкти. Про наші, мабуть, ви забули?
От така історія, друзі. Наразі чекаємо на рішення районних комісій, які затвердять розподіл коштів і ми відновимо навчання. Сподіваюсь на ваше розуміння, хоч і сам розумію, що дітки мають якнайшвидше повернутись до шкіл. Але ж їх життя та безпека для нас, все ж таки, на першому місці
”.

Сьогодні, 14 січня повинні відбутись засідання постійної комісії з питань бюджету Овідіопольської районної ради. Чекаємо на рішення, які там будуть прийняти, може вони допоможуть розпочати навчальний процес у школах Овідіопольського району, у тому числі і в Мар’янівської ЗОШ. Мені здалося, що батьки дітей покинули Овідіополь саме з такою з такою надією.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

21 thoughts on “ЩОДО НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ В ШКОЛАХ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

  1. Ой чем отличается пожарная безопасность Калаглийской школы от Овидиопольской школы номер 2 .

  2. Нашли Козлов.Хотят деньги украсть с бюджета . Наверное их деткам стало тяжко жить …

  3. Предлагаю около речки спланировать территорию ,перенести туда парты и с видом на речку учиться.Будет прорыв в мировом образовании.Настоящий Гринпис с детства.Птички ,река ,природа.Будут дышать дети чистым воздухом и расти здоровые.

  4. … з 9 членів комісії були присутні ДВОЄ – Гура І.М. ( Батьківщина ) та Вишневська Н.М. ( Аграрна партія ) … Решта на чолі з головою комісії Третьяковим Євгеном ( ОпоБлок ) проігнорували засідання комісії … Значить проблема навчання і безпеки дітей не хвилює Ваших депутатів ₴!!!

  5. В районе нет руководства. Одни придурки.

  6. Суровцева своим пояснением об остатках субвенции просто ненавязчиво слила Ткаченка и Ильченка.

  7. Она просто недалёкая выскочка. Ничего собой в плане руководства не представляет, но наглости хватает с лихвой.

  8. Зі слів керівника відділу освіти Суровцевої М.В. з 2019 року залишилась освітня субвенція. Нужно так понимать, что РДА и ее профильное управление сэкономили на зарплатах учителей или на питании льготного контингента учеников под будущий дерибан по известной схеме со спецпредприятиями, устанавливающими пож. сигнализацию? А школы закрыли по случаю пожара в Одесском лицее с целью создать возможность администрации использовать в “нужном” направлении сэкономленные деньги за год с образовательной субвенции? И родители школьников будут в помощь!!! Конечно, легче тратить “с умом” субвенцию чем зарабатывать самостоятельно. И какой уважающий себя депутат райсовета будет помогать РДА в этой афере? РЕСПЕКТ СУРОВЦЕВОЙ И КОмпании!!!! Молодцы!!!

  9. От кодло! !!!!
    Коли все це скінчиться?
    Ненажерливі скотиняки.
    Прийшли голі,босі,підперезані,а зараз царі та цариці-бридко! !!!

    1. Красиво жить не запретишь. На себе любимых экономить-грех! Песцовые полушубки, дорогие телефоны, машины, оплата контрактов за учебу детей, продвижение по карьерной лестнице, Турции, Египты и т.д.. Все требует вложений и не малых. А ваши дети – ваши проблемы.

  10. Вот молодцы, сигнализацию не сделают, но детей пустят в школы . Потом по плану фирма исполнитель или обонкротиться или пропадет, вот и сказочки конец, денежки в кармане и конечно слезы на глазах когда будут рассказывать эту историю.

  11. Цікаво, а акти виконаних робіт підпишуть заздалегідь до дійсного виконання як у випадку с Горячих.???? Суровцева говорить про все взагалі і нічого конкретно. Тай чим і ким вона керує і за що несе відповідальність???? Що входить до її посадових обов”язків? Враження, що вона виконує роль парасольки для тих, хто дійсно несе відповідальність і пугала для директорів НЗ. Злякана лялька, яка постійно “сподівається”, що таки відкриють школу. Про яку суму економії освітньої субвенції йде мова? Це вони наекономили за рік на цій субвенції аж шість з гаком мільйонів гривен? Вона мабуть вважає що всі кругом ідіоти?

  12. Які ж ви бездарі. Ми батьки з Великодолинського звернулись до обласної ради і отримали відповідь надайте кошторис. Ільченко, Суровцева, Ткаченко де кошторис? Ви про цю проблему знали майже рік і як вас після цього називати? По імені чи батькові, чи тими словами на які ви заслуговуєте?

  13. Ильченко пишет что никто не помог в решении этого вопроса, Суровцева в беседе с родителями прямо указывает что родители помогли закрыть часть вопросов по исполнению предписания. Область не знает что на изготовление сметы нужны деньги? Вы бы там уже договорились как вместе одинаково врать народу. Инклюзивный центр тоже открыли без соблюдения норм пожарной безопасности или как? Может пора уже привлекать должностных лиц за дачу ложной информации?

  14. Обучение не нужно рабам, все равно в Польше будут на стройке работать или окопы копать. А сигнализации – это предлог. Умные в Европе не нужны – нужны рабы. Сидете, сидите дома, всем подняться и разогнать администрацию за невыполнение обязанностей. Перекройте трасу или газ в администрацию , в холоде лучше думается .

  15. В первую очередь гнать Ткаченка надо с управления образования Суровцева отвечает за учебную часть а он за финансы. Он просто бездарность

    1. Суровцева! Приветствую вас! Вы “четко” написали о распределении обязанностей и конечно лучшая замена Саше это вы. Всем давно известны ваши амбиции. Вы лучшая! Куда там Синько и Григораш. Это неоспоримый факт. Только Сашка не по зубам таким профи как вы.И к финансам вас нельзя допускать. Жадная вы на деньги очень. Это проверенно годами вашей работы. Да и с понятиями у вас не очень. Продашь и глазом не моргнешь.

  16. Посмотрите лучше как Ткаченко начал жить в образовании с помощью гл бухгалтера и ее подруги.

  17. Пане Ільченко. Ви своєю інформацією підтвердили свою не компетентність. Справа в тім, що перш ніж звертатись до обласної ради чи обласної державної адміністрації потрібно розробити проектно – кошорисну документацію. Зрозуміло що вам не вистачає досвіду та практичних знань, тоді дуже проста порада не вішайте людям лапшу на вуха. Визнайте, що це ваш прокол. Ваші високопарні слова, що життя та безпека для вас на першому місці перекреслені вами. Нічого не змінивши ви посадили дітей в школах де так як не було так і нема протипожежної сигналізації. Спостерігаючи за вашим стилем роботи та пана Маклашевського з панею Мошнягою не вірю, що скоро щось зміниться в цьому напрямку.

  18. Хорошие специалисты разбежались , Мурена и Ко рулит остатками хламья

  19. Цікаво, маючи залишки коштів , чому ж не закупили обіцяні для НУШ принтери?! Жодного нема !!! Хоча б один на паралель першокласників! Зате як гарно економляться гроші…

Comments are closed.